A falusi csok támogatás keretében az alábbi korszerűsítési munkálatok végezhetők el:

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) kémény építése, korszerűsítése,
h) belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
i) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
j) a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Berendezési tárgyakra, bútorokra, háztartási gépekre a támogatás nem használható fel. A falusi CSOK-ból tehát energiatakarékos mosógép, új korszerűbb konyhai gépek nem finanszírozhatók.

A támogatás folyósítása készültségi foknak megfelelően történik. Nem szükséges tehát a benyújtott költségvetésben szereplő összes munkálat elvégzése. Mindig ez elért készültésgi foknak megfelelő összeget utalja a hitelintézet a támogatásból az Ön számlájára, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni. Az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
542 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Kadar-kockában lakunk. Ajtócseréhez szeretnénk pályázni. A mostani bejárati ajtó nem a főfal síkjában van, hanem másfél méterrel beljebb. Ezt szeretném kirakatni falsíkba, hogy az a kis beugró lyuk megszünjön. Falbontással nem járna. Kívül üvegezett terasz van, amit pedig el szeretnek majd bontani. A pályázatnál gond-e, hogy jelenleg kívűl van egy zárt terasz, így a cserélni kívánt ajtó nem a legkülső nyílászáró, illetve elfogadják-e hogy másfél méterrel odébb kerül az ajtó?
Köszönettel.

Tisztelt Hitelnet!
Olyan házat vásárolok, amiben csak a konyha helye van meg vezetékekkel, de teljesen üres. A konyha felújítása mit jelent pontosan? Burkolatcsere, vezetékek cseréje, több dugalj kialakítása?
Illetve van 1 kis helység, amiben wc-t szeretnék kialakítani. Itt burkolni kell, vizet, szennyvizet felvezetni, stb. Már van 1 fürdőszoba ezen felül. Ebből igényelhető valamire a falusi csok?
Válaszát előre is köszönöm!
Krisztina

Üdvözlöm!
Családi házunk része autónk garázsa. A házunkból nem nyílik ajtó, csak kintről megközelíthető a garázsajtó felnyitásával.
Érdeklődnék, hogy a Falusi CsOK keretein belül a felújításra használható összeget felhasználhatom a garázs szobává alakítására?
Köszönöm válaszukat.

Tisztelt Hitelnet!
Teraszunk felé szeretnénk fa szerkezetes félereszes tetőt csinálni. Erre felhasználható a falusi csok?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm,
a ház belső festésére felhasználható a falusi csok? Már megvásároltuk az anyagot homlokzati és lábazati szigeteléshez. Annak a felrakásának a munkadíjára felhasználható a falusi Csok?
Köszönöm.

Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy fedetlen terasz tető alá hozására, vagy ház színezésére felhasználható-e a falusi CSOK?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Otthonfelújítás keretében szigeteltük a házunkat és új ablakok lettek beépítve. Az lenne a kérdésem, hogy a már meglévő ablakokra redőnyre, ablakpárkányra és a házban belső ajtók cseréjére felhasználható-e?
Köszönöm.
Ildikó

Tisztelt Hitelnet!
Teljes felújítást végzünk a Falusi CSOK keretein belül. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e bontani bármilyen falat illetve lépcsőt készíteni persze önerőből és ha kibontottam a falat meg megcsinálom a lépcsőt, akkor elfogadják-e az értékbecslő a végén, ha kijön? A tervrajzon fel van tüntetve a fal.

Tisztelt hitelnet!
Igénybe szeretnénk venni a 2 gyermekes falusi CSOK-ot, támogatott hitellel együtt. Az 1,3M Ft-ból fürdőszoba felújítást tervezünk. Fali csempét, járólapot, fürdőkádat, zuhanyzót és mosdókagylót cserélnénk. Ezeknek mindegyike elfogadható “felújítás” címen?
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Konyhafelújításnál a beépített konyhabútor elszámolható-e?
Válaszukat előre is köszönöm.

2 gyermek után szeretném igénybe venni a falusi CSOK-ot. 60-rel szeretném növelni a lakrészt. Olyan kérdésem lenne, hogy a számláknál, ha csak az anyagnak a számláit tudom bemutatni, a munkadíjat nem, úgy is elszámolható?

Üdvözlöm,
szeretnék érdeklődni, hogy nappali belső szigetelés és festés lenne, illetve folyosó festés, lépcső felújítás és lépcső alatti rész alá beépített szekrény, illetve 3 beltéri ajtó cseréjét tervezzük. Jól tudom, hogy ez mind elszámolható falusi csokba?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
A férjem cégének építőipari tevékenysége is van. Ketten igényeltünk falusi CSOK-ot.
Számlázhatja a cége a felújítási munkákat?
Köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Két gyermekünk van, egyikőjük után már 15 éve igénybe vettük az akkori szocpol támogatást! Jelenleg mennyi összeg igényelhető felújításra, korszerűsítésre?
Gázkazán cserére, klíma beszerelésére igényelhető-e?

Tisztelt Cím!
Teraszunk szélálló árnyékolására vagy udvarunk térkövezésére igénybe vehető a falusi csok 2 gyermek vállalása esetén? (Vissza nem térítendő támogatás, hitel igénybevétele nélkül.)

Tisztelt Hitelnet!
Falusi CSOK korszerűsítési támogatást vennék igénybe. A belső tér felújítása keretében szeretném a konyha és a spájz közötti mellékfalat kivenni ezzel megnagyobbítva a konyhát, majd ezt az immár nagyobb konyhát járólapozni és egyben kifesteni. Ezen a közfalon a spájz belső oldalán található jelenleg a gázóra, amit át kellene helyeztetnem ahhoz, hogy a falat kivehessem.
Kérdésem, hogy 1) a fal kivételének költsége, 2) a gázóra áthelyeztetésének költsége elszámolható-e a belső tér/konyha felújítása címszó alatt?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlöm,
érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csokot használhatom-e meglevő fürdőszoba/WC, ami kicsi (4.6 négyzetméter) áthelyezni (mosókonyha/kamra) helyére és oda való kiépítésére, valamint a volt fürdőszoba/főző fülke/étkező egybenyitására, valamint annak helyre állítsanak költségére (betonozás, burkolás, vakolás, áthidaló).
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy megvehetem-e a belső tér új burkoló anyagát mielőtt kijönne az értékbecslő falusi csok igénylése esetén?
Köszönöm a választ előre is!

Jó napot kívánok.
Az lenne a kérdésem, hogy igényeltük a falusi csokot felet vásárlásra, felét korszerűsítésre. Ablakcsere, fűtés. Az lenne a kérdésem, hogy amit én csinálok meg a házon, abba beleszól a bank? Nyilván amit a költségvetésbe beleírtunk, azt számlával igazolnánk. Mert nekem az értékbecslő azt mondta addig mást ne csináljunk a házon, amíg azok nincsenek meg, amit a költségvetésbe írtunk. Tehát felújítás alatt a ház, ha én megbízók egy céget az ablakcserére, csak azt nézi a bank, hogy az megvan vagy azt mondja mivel a többi munkafolyamatról nincs számlám, ezért nem fizet semmit.
Ez így reális?
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy bent lévő a két szintet összekötő lépcső lecserélését lehet-e falusi csokkal finanszírozni, illetve a fürdőszobába beépített kézmosót venni?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy Falusi CSOK keretében családi ház színezése támogatott tevékenység-e? A ház szigetelését otthonfelújítási támogatás keretében végeztük el, a színezésre azonban nem maradt időnk.

Üdvözlöm.
Meglévő beton bontása, illetve rétegrend szerinti betonozása, teknő szigetelése, burkolása lehet falusi csokból?

Jó napot!
Mi konyhafelújítást csináltunk. Azt szeretném kérdezni, hogy beépített konyhaszekrény, sütő, páraelszívó nem számolható el? Vagy a szekrénynek a munkadíja?

Jó napot.
Hőszigetelést végzünk a házon. A vállalkozó szobafestő, de hőszigetelést és kőműves munkákat végez. Egyéni vállalkozó. El fogják-e fogadni az ő számláját így? A munkadíj számlára elég, ha lakásfelújítást írunk vagy részletezni kell a munkatevékenységet?

Nyílászárókat, ajtókat hogyan lehet halasztott fizetési számlára kérni falusi csok-os felújítási program keretében?

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy finanszírozható-e Falusi Csok-ból, ha a konyhát teljes egészében át akarjuk helyezni egy másik helyiségbe? Illetve az eddigi konyhából hálószobát alakítanánk ki, a hálószobából pedig konyhát?

Üdvözlöm!
Családi háznál tervezzük a homlokzati hőszigetelést. Meg van szabva valahol a szigetelés vastagsága, vagy ezt Mi választjuk ki?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az alábbi tevékenységek kérdésesek számomra, hogy támogatottak-e:
-2 gyerekszobában nincs padlófűtés csak radiátoros megoldás, így szeretnénk ezt fűtőpanellel kiegészíteni
– Klímaberendezés telepítése
– Kerítés, terasz, garázs építés
Tisztelettel:
Nikolett

Üdvözlöm!
Tetőablak cseréjét szeretnék, ez elvileg támogatott, mert 3 rétegű energiatakarékos ablak lenne.
Viszont szeretnénk redőnyt is ezekre az új ablakokra. A redőny megvétele támogatott? Úgy tudom felszerelése már nem.

Én 2 db lakó konténer házzal szeretném bővíteni a házam. Ez 32 nm.
Lehet-e igénybe venni a falusi csokot?