A falusi csok támogatás keretében az alábbi korszerűsítési munkálatok végezhetők el:

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) kémény építése, korszerűsítése,
h) belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
i) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
j) a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Berendezési tárgyakra, bútorokra, háztartási gépekre a támogatás nem használható fel. A falusi CSOK-ból tehát energiatakarékos mosógép, új korszerűbb konyhai gépek nem finanszírozhatók.

A támogatás folyósítása készültségi foknak megfelelően történik. Nem szükséges tehát a benyújtott költségvetésben szereplő összes munkálat elvégzése. Mindig ez elért készültésgi foknak megfelelő összeget utalja a hitelintézet a támogatásból az Ön számlájára, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni. Az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

507 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Falusi CSOK korszerűsítési támogatást vennék igénybe. A belső tér felújítása keretében szeretném a konyha és a spájz közötti mellékfalat kivenni ezzel megnagyobbítva a konyhát, majd ezt az immár nagyobb konyhát járólapozni és egyben kifesteni. Ezen a közfalon a spájz belső oldalán található jelenleg a gázóra, amit át kellene helyeztetnem ahhoz, hogy a falat kivehessem.
Kérdésem, hogy 1) a fal kivételének költsége, 2) a gázóra áthelyeztetésének költsége elszámolható-e a belső tér/konyha felújítása címszó alatt?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

Üdvözlöm,
érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csokot használhatom-e meglevő fürdőszoba/WC, ami kicsi (4.6 négyzetméter) áthelyezni (mosókonyha/kamra) helyére és oda való kiépítésére, valamint a volt fürdőszoba/főző fülke/étkező egybenyitására, valamint annak helyre állítsanak költségére (betonozás, burkolás, vakolás, áthidaló).
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy megvehetem-e a belső tér új burkoló anyagát mielőtt kijönne az értékbecslő falusi csok igénylése esetén?
Köszönöm a választ előre is!

Jó napot kívánok.
Az lenne a kérdésem, hogy igényeltük a falusi csokot felet vásárlásra, felét korszerűsítésre. Ablakcsere, fűtés. Az lenne a kérdésem, hogy amit én csinálok meg a házon, abba beleszól a bank? Nyilván amit a költségvetésbe beleírtunk, azt számlával igazolnánk. Mert nekem az értékbecslő azt mondta addig mást ne csináljunk a házon, amíg azok nincsenek meg, amit a költségvetésbe írtunk. Tehát felújítás alatt a ház, ha én megbízók egy céget az ablakcserére, csak azt nézi a bank, hogy az megvan vagy azt mondja mivel a többi munkafolyamatról nincs számlám, ezért nem fizet semmit.
Ez így reális?
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy bent lévő a két szintet összekötő lépcső lecserélését lehet-e falusi csokkal finanszírozni, illetve a fürdőszobába beépített kézmosót venni?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy Falusi CSOK keretében családi ház színezése támogatott tevékenység-e? A ház szigetelését otthonfelújítási támogatás keretében végeztük el, a színezésre azonban nem maradt időnk.

Üdvözlöm.
Meglévő beton bontása, illetve rétegrend szerinti betonozása, teknő szigetelése, burkolása lehet falusi csokból?

Jó napot!
Mi konyhafelújítást csináltunk. Azt szeretném kérdezni, hogy beépített konyhaszekrény, sütő, páraelszívó nem számolható el? Vagy a szekrénynek a munkadíja?

Jó napot.
Hőszigetelést végzünk a házon. A vállalkozó szobafestő, de hőszigetelést és kőműves munkákat végez. Egyéni vállalkozó. El fogják-e fogadni az ő számláját így? A munkadíj számlára elég, ha lakásfelújítást írunk vagy részletezni kell a munkatevékenységet?

Nyílászárókat, ajtókat hogyan lehet halasztott fizetési számlára kérni falusi csok-os felújítási program keretében?

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy finanszírozható-e Falusi Csok-ból, ha a konyhát teljes egészében át akarjuk helyezni egy másik helyiségbe? Illetve az eddigi konyhából hálószobát alakítanánk ki, a hálószobából pedig konyhát?

Üdvözlöm!
Családi háznál tervezzük a homlokzati hőszigetelést. Meg van szabva valahol a szigetelés vastagsága, vagy ezt Mi választjuk ki?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az alábbi tevékenységek kérdésesek számomra, hogy támogatottak-e:
-2 gyerekszobában nincs padlófűtés csak radiátoros megoldás, így szeretnénk ezt fűtőpanellel kiegészíteni
– Klímaberendezés telepítése
– Kerítés, terasz, garázs építés
Tisztelettel:
Nikolett

Üdvözlöm!
Tetőablak cseréjét szeretnék, ez elvileg támogatott, mert 3 rétegű energiatakarékos ablak lenne.
Viszont szeretnénk redőnyt is ezekre az új ablakokra. A redőny megvétele támogatott? Úgy tudom felszerelése már nem.

Én 2 db lakó konténer házzal szeretném bővíteni a házam. Ez 32 nm.
Lehet-e igénybe venni a falusi csokot?

Üdvözletem.
Kérdésem az lenne, hogy a falusi csok költségvetési tervében mennyire kell részletezni a felújításra fordított összeget? Gondolok itt arra, hogy a tetőfedő adott egy 12e forintos m2 árat, amiben benne van az anyag és a munkadíj is. Ezt papíron nem igazán tudom részletezni.

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy gyerek után mennyi a falusi csok?
Ha zárt teraszokat szeretnék csináltatni és az kb. 2 millió forint, mennyit igényelhetek vissza?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy külső fal cseréje beleszámít a felújításba, hogy ha könnyűszerkezetes falat szeretnék felhúzni oda, ideértve, hogy kőzetgyapot szigetelést raknék a falba?

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy mi 4 gyerekre 2019-ben megkaptuk a falusi csok korszerűsítési támogatást 5M. Ez 2.5M Ft homlokzati hőszigetelő, 2.5M Ft tetőcserére. A homlokzati hőszigetelés meg is valósult, de a tetőárak nagyon elszabadultak, mint az anyag, mint a munkadíj árak.
A kérdésem az lenne, hogy lehetne-e módosítani a szerződést úgy, hogy a még fel nem használt 2.5M Ft-ot nem a tetőre használnánk fel, hanem a padlás, födém szigetélésre?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy mi számít konyhafelújításnak? Ugyanis a h., pontban szerepel többek között a konyhafelújítás is, amire a falusi CSOK-ot igénybe lehet venni, de a tájékoztató végén az szerepel, hogy bútorra nem számolható el, így nem egyértelmű számomra, hogy mi számít konyhafelújításnak, ha például az új konyhabútor nem az?!
Köszönöm előre is válaszukat!
Johanna

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy falusi CSOK támogatásból finanszírozható-e hővisszanyerős szellőztetőrendszer telepítése?

Tisztelt Ügyintéző!
Az lenne a kérdésem, hogy cserépkályha építésére igénybe vehető-e a Falusi CSOK.
Köszönöm.
Gábor

Jó napot kívánok!
Azzal kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy Falusi CSOK támogatással építhetek-e belső lépcsőt két lakószint közötti közlekedés céljából?
Előre is köszönöm válaszukat.
Gergely

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi CSOK keretén belül a beépített konyhagép (sziget páraelszívó) elszámolható?
Válaszát előre is köszönöm!

Tiszteletem.
A kérdésem: falusi CSok-ból lehet-e már meglévő zárt teraszon ablakot bejárati ajtót cserélni.
Válaszát köszönöm.
Csaba

Jó napot!
Kérdésem azzal kapcsolatba merült fel, hogy falusi CSOK-ot felújításra fordítanám és a melléképület felújítását venném igénybe. Ennek feltétele, hogy a térkép-másolaton szerepeljen a melléképület, és a tulajdoni lapra is fel kell tüntetve lennie. Ezek megvannak, viszont gazdasági épületként szerepel.
Ebben az esetben át kell, lehet minősíteni? Vagy az is tökéletesen megfelel az elvárásoknak?
Köszönettel!

Üdvözlöm!
Falusi csokot csak úgy lehet felhasználni, ha azzal a szolgáltatóval végeztetem a munkát, akinek az árajánlatát benyújtottam az igényléskor? Vagy elvégezhetjük magunk is a ház szigetelését?
Előre is köszönöm!

Jó napot!
Meglévő 18 éves, turbós gázcirkómat (fűtésre és melegvíz előállítására alkalmas készülék) cserélném le kondenzációs gázkazánra! Egyéb elengedhetetlen, biztonsági elemek beépítésével, ennek tervezett költsége 1.000.000 Ft! Tervezem még a fa, bejárati ajtóm cseréjét műanyagra, 400.000-500.000 Ft értékben, hogy kihasználjam a maximálisan igényelhető összeget! Meglévő 2 gyermek után, preferált kistelepülésen, úgy tudom 1.300.000 Ft járna?! Mindkét munkálat támogatható falusi CSOKból?
Köszönöm válaszukat!

Kérdésem az lenne, hogy korszerűsítésében szereplő belső tér felújítása magában foglalja-e a beltéri ajtók cseréjét, erre fel tudom-e venni a csok-ot?

Azt szeretném kérdezni, hogy bejárati ajtó előtti teraszt szeretnénk zárt térré beépíteni 5-6 nm területtel.
Falusi csokból lehetséges-e?