A támogatott lakásfelújítási hitel 2021.02.011-től igényelhető a hazai pénzintézeteknél. A támogatott lakásfelújítási hitel jelzáloghitel, tehát mindenéppen ingatlanfedezet szükséges hozzá. A banknak kötelezően vizsgálnia kell az ingatlan értékéhez képest kiadható hitel összegét és az igénylők rendelkezésére álló jövedelem nagyságát. További előírást a JTM szabályokról ide kattintva talál. A Hitelnet szakértői egyedileg megvizsgálják a feltételeknek történő megfelelést és természetesen a teljes körű ügyintézést is vállalják.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet.
A tulajdonunkban lévő ingatlant 28M Ft-ért vásároltuk. A munkáltatóm 10 éven keresztül havi lebontásban /havonta 40.000 Ft/ 4,8M Ft vissza nem térítendő támogatást adott részemre, amire hitel formájában 10 évre 4M Ft hitelt vettem fel a K&H Banktól. Kedvezményes lakásfelújításhoz szerettem volna felvenni a kedvezményes hitelt, azonban a K&H-nál azt mondták, hogy ez munkáltatói hitel tehernél nem lehetséges a bank belső szabályzata szerint? Önök szerint: – ez csak a K&H-nál van így?
– a vissza nem térítendő támogatás egyenlő a munkáltatói hitellel?
– 2M Ft hitelt szeretnék felvenni, valamint 1,46M Ft Csok-akl terhelt még az ingatlan.
– a K&H rangsorcsere problémára is hivatkozik, azonban így is a munkáltató utáni ranghelyen van!
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
József

ÜDVÖZLÖM!
AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HA AZ INGATLANON VAN KORÁBBAN FELVETT TÁMOGATOTT HITEL (PL 2009; 2011 vagy 2016-os kormányrendelet szerinti), akkor jogosultak vagyunk erre a 2020-as kormányrendelet szerinti támogatott hitelre? A támogatási kölcsön kérelmen úgy láttam, hogy nyilatkozni kell, hogy van a fenti típusú támogatott hitelünk és ha igen, akkor azt 1 éven belül vissza kell fizetni. Ez tényleg így van? A másik kérdésem az lenne, hogy felújításhoz az anyagot én is megvehetem vagy csak a vállalkozó, akivel a vállalkozói szerződést kötöttem?
Előre is köszönöm a választ.
Gabica

Jó napot kívánok!
Kérdésem az lenne, hogy abban az esetben, ha az ingatlant nemrég vásároltuk, így van rajt jelzáloghitel, ebben az esetben is kaphatunk hitelt a felújításra? Így már terhelt az ingatlan. Nagyrészt tudjuk önerőből finanszírozni, nem vennénk fel a 6 milliós összeget.
Köszönöm válaszát!

Azt szeretném megkérdezni,hogy kizáró ok-e,ha a a 23 éves fiunk, nős,de együtt lakunk?

A szerződést az én nevemre kötöttük meg a vállalkozóval, ennek ellenére a feleségem bankjában az ő nevére szeretnénk felvenni a hitelt. Ez lehetséges ? Például úgy hogy én adóstárs leszek?

Tisztelt Hitelnet!
A támogatás feltételeinek 2021 december 10-e körül fogunk megfelelni. (Lakcím) Ezzel tisztában is vagyunk, és ez nem is okoz problémát.
A kérdésem az lenne, hogy a kölcsön elbíráláskor ezen feltétel későbbi teljesülése elutasítást fog-e maga után vonni.
Tisztelettel:
Tamás

Üdvözlöm!
Támogatott lakásfelújítási hitel tőketartozása esetén is érvényesíthetjük a jelzáloghitel elengedés támogatást, amennyiben megfelelünk a feltételeknek?
Köszönöm!

Az otthonfelújítási hitelre való jogosultságnak feltétele-e az 1 évet meghaladó adott lakcímen való bejelentés? Esetünkben 2020. december 30-án történt a bejelentkezés, a 2019. augusztusában vásárolt házunkba. Elegendő-e, hogy a hitel felvételét követő 1 éves elszámoláskor, illetve a támogatási igény benyújtásakor álljon fent az 1 éves feltétel? Köszönettel várom válaszukat.

Most vásárolt lakóházba én és a gyerek bejelentkeznénk állandó lakcímre a számlagyűjtés miatt, viszont a férjemnek van megfelelő tb viszonya. Ő csak augusztus körül tudna bejelentkezni az ingatlanba.
Tudjuk-e közösen igényelni a támogatást október környékén?