Egy korábban kiadott mák állásfoglalás alapján a rendelet 6. § .b) pontja szerint a Télikert kialakítása támogatható építési tevékenység. A rendelet nem fogalmaz meg követelményt arra vonatkozóan, hogy a Télikert milyen anyagokból milyen módszerrel épüljön.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm szépen!

Tisztelt Hitelnet!
A télikert kialakítása az nem minősül bővítésnek? Mert ugye a főépülettel összekapcsolódik. Vagy mi lehet az értelmezése a közlönyben megjelent sornak (télikert kialakítása)? Van egy már meglévő helységem, és abból alakítok ki télikertet? Ha mondjuk egy fedetlen teraszból alakítok ki télikertet az támogatható? Illetve még messzebb menve, például a ház toldásaként építenék egy télikertet, akkor az támogatható vajon? És akkor ez mégsem bővítés, mert nem lakószoba?
Köszönöm szépen!
Laci

A lakásfelőjítási támogatással kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy a teraszt, ha be szeretnénk építeni, akkor mi számít télikertnek? Mert ugye plusz szoba beépítésre nem lehet a támogatást felvenni, viszont télikertre igen. Van valami pontos meghatározása annak, hogy a támogatáshoz milyen feltételeknek kell megfelelnie a télikertnek?
Válaszukat köszönöm!