A MÁK állásfoglalása alapján: “Általánosságban beépített bútornak minősül, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, az ingatlan részét képezi, így különösen a beépített konyhabútor, beépített szekrény, kazán, szaniterek, a fürdőszobai szekrény mosdóval is.”

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

93 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértők!
Szeretném megkérdezni, hogy kerti csap kiépítése és az ehhez tartozó szaniterek elszámolhatók az Otthonfelújítási Támogatásban?

Tisztelt szakértők,
A kerítés építésénél, a kaput mozgató motor mért nem számolható el? Ugyanolyan része a kerítésnek, anélkül nem működne a rendszer. Valóban nem elszámolható tétel?
A 2. kérdésem pedig, ha szobafestéshez vásároltunk a festék mellett hengert, ecsetet is, s egy számlán szerepel, akkor a henger, ecset is anyagköltségként elszámolható, vagy azt ki kell vonni a számlából?
Köszönöm válaszukat.

Kedves Szakértők!
IKEA BESTA nappali rendszert szeretnénk vásárolni.
Falra szereléssel, tv szekrény, ajtókkal.
Elszámolható lehet?

Szia!
Azt szeretném kérdezni, az IKEA-s metod elemes konyha beépíthető bútornak vehető-e? Beépíthető konyhának számít-e? A konyhai fali csap hova írható? A fürdőszobai wc tartály beírható-e, ha falon kívüli?
Köszönöm.
Éva

A mosogatótálca beépített bútornak számít vagy szaniter? Az otthonfelújításnál hova tartozik?
Köszönöm.

Meg szeretném kérdezni, hogy a karnis és a falra szerelhető tévéállvány támogatott államilag? Vásárolni szeretnénk vagy asztalossal csináltatni.

Szerződést kívánok kötni redőny és szúnyogháló felszerelésre. Az ajánlatban egyelőre az anyag és a munkadíj nincs részletezve.
Amennyiben a munkadíj magasabb lesz, mint az anyagköltség, a fennmaradó munkadíj terhére elszámolható-e beépíthető hűtőszekrény beszerzési árának egy része? Ha igen, kell-e erről külön szerződés, vagy elég a számla, amin szerepel, hogy beépíthető hűtőről van szó?

Szeretném megkérdezni, hogy használt konyhabútort is be lehet tenni a támogatásba?
Vagy csak amit számlára veszünk?

Jó napot.
A falra szerelt törölközőszárító elszámolható? Illetve szabadon álló kombinált tűzhely?
Köszönöm!

Tisztelt cím!
A beépíthető konyhabútorral kapcsolatban lenne kérdésem. Asztalossal csináltatnánk, de azt mondta, hogy a számlára munkadíjként szerelést fog feltüntetni, anyagköltségként pedig bútorlap, fiókcsuszka, foggantyú stb. Ez így elfogadható?
Köszönettel: Krisztina

Tisztelt Cím,
1. Vettem egy konyhabútort, ami összeszerelve érkezik. Ez így beépíthető bútornak számít?
2. Lebontottunk pár közfalat és ytongból újra húztuk < pár cm-rel arrébb róla, ez így elszámolható-e?
3. Megvan a 25% munkadíj, így olyan anyag is elszámoltatható, amit mi magunk csinálunk?
Köszönettel.

Beépíthető bútornak számít-e a szekrényágy a lakásfelújítási támogatás szempontjai szerint? A már több helyen közzétett MÁK állásfoglalás csak ez elutasításhoz ad elég alapot. Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Három dolgot szeretnék megkérdezni.
1, Az asztalossal készített konyhabútorhoz különálló kürtős páraelszívó lesz felszerelve, tehát nem a szekrény része, hanem önálló egységként lesz felszerelve a falra. Ez elszámolható-e?
2, Fürdőszobában a fürdőkád számlán szereplő megnevezése: szabadon álló fürdőkád szerelvényekkel. Ez elszámolható-e?
3, Gardróbszekrény lesz beépítve 2 szobába faltól falig, padlótól mennyezetig. A számlán külön fog szerepelni a munkadíj és az anyagköltség. Kell-e külön árajánlatban részletezni mik kerülnek pontosan beépítésre (bútorlap, tolóajtó vasaltatok)?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne hogy lapra szerelt bútorra igényelhető a támogatás? Természetesen az össze szerelést szakember végezné.
Köszönöm válaszát.

Meglévő beépített szekrényt szeretnénk felújítani asztalossal (ajtók), ezek költsége elszámolható lesz (anyagköltség+munkadíj)?

Azt szeretném kérdezni, hogy elszámolható-e beépíthető elektromos sütő vásárlása? Beüzemelésről számlát ez esetben nem tudunk mellékelni, hiszen ezt csupán egy konnektorba kell bedugni. Vagy ehhez is szükséges szakembert hívni?
Köszönöm!

Konyhabútort csináltatok egy asztalossal, anyagszámlát külön, munkadíjszámlát külön ad. Ezek mellé szükséges szerződést is kötni az asztalossal, amit a MÁK elfogad?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,

Üdvözletem!
Beépített fürdőszoba szekrénynek számít az egyedi méretben, kimondottan ebbe a panel fürdőszobába gyártott és falra felszerelt szekrény?
A választ előre is köszönöm.
Tisztelettel: László

Fürdőszobában aztalossal készíttettünk falra szerelhető szekrényt, illetve mosdó alatti szekrényt. Az anyag számlán „bútorlap méretre vágása és élfóliázása”, a munkadíj számlán pedig: a „Fürdőszoba szekrény gyártás, szerelés” szerepel. A beépíthető szó egyiken sem. Így elszámolható lesz támogatásra?

Tisztelt Hitelnet!
Asztalossal, előszoba falat készített számomra. A hozzá való anyagokat saját nevemre vásároltam áruházban, az asztalos számlát ad az elvégzett munkáról. Elszámolható lesz támogatásra ? Válaszukat előre is köszönöm.

Az IKEA-ban kapható PAX gardróbrendsezrből méretre összeállított gardróbszekrény elszámolható-e az állami támogatásra?

Asztalos által gyártott, falhoz rögzített, egyedi konyhabútor beépítettnek minősül és elszámolható?
Kérem egyszavas igen/nem válaszukat a kérdésre: azaz kérem, hogy ne egy idevágó szövegezést másoljanak be visszajelzésként.

Kedves Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, ha bútorbolttól rendelek lapra szerelt konyhabútort, amiről kapok számlát (itt nincs megbontva a bútor és a munkadíj, csak a bútor ára lesz feltüntetve). A bútort pedig asztalossal összeszereltetem és beépíti, ő is ad számlát az elvégzett munkáról.
Így elfogadható lesz támogatásra?
Válaszukat köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Asztalossal csináltattunk egy gardrób szekrényt, ami nem faltól falig ér és nincs is fogatva a falhoz. És egy nappali szekrénysort.
Ezekre igénybe lehet venni a támogatást?

Szobába beépített gardrób szekrény készítésére igényelhető-e tàmogatás?

TIsztelt Hitelnet!
Szeretnénk igénybe venni a lakásfelújítási támogatást.
Komplett új konyhabútor régi ki új be,valamint új beépíthető gőzsütő+micro+szagelszívó+főzőlap mosogató tálca és csaptelep.
Álmenyezet beépíthető led panelekkel.
A kérdésem az lenne ,hogy ezeket el lehet számolni?
Válaszukat Köszönom !

Tisztelt Hitelnet,
fürdőszobákat/mosdót újítunk fel. Mindegyik helyiségbe vásároltunk a mosdó alatti szekrényt, illetve ahhoz passzoló, azonos márkájú tükröt beépített világítással, illetve anélkül.
Ezek fel lesznek fúrva a falra, illetve amelyik világítással rendelkezik, az be is lesz kötve.
A kérdésem, hogy a tükrök elszámolhatóak-e, mint beépített bútor.
Köszönöm!

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne. Mi, a régebbi beépíthető sütőt, főzőlapot, hűtőt, fagyasztót, mosogatógépet szeretnénk lecserélni. Ugye mivel ezeknek a helye már kiépítésre került évekkel ezelőtt csak a gépekről lesz lehetőségem számlát benyújtani. Ez így önmagában támogatható?

Tisztelt Hitelnet!
Ha egy gyerekszobába a falhoz felrögzíthető gardrób szekrényt vásárolunk el tudjuk majd számolni a támogatásban?
Vagy gardróbként a külön gardrób helyiséget érti a rendelkezés?
Válaszukat előre is köszönöm!

T. Cím,
Szeretném megkérdezni, hogy az udvarra a nyársaló és hozzá az ülőkék, padok vásárlását tervezzük. Ezek mind műkőből lesznek, tehát elég nehezek, az ember nem nagyon mozgatja őket, fix helyen lesznek.
Így ezen vásárlásunk támogatható lenne majd?