Igen,a MÁK által kiadott írásbeli válasz alapján: " A rendelet 6. par. k) alapján a nem lak célra szolgáló helyiség tetőfelújítása, homlokzat szigetelése is felújítási tevékenységnek mindősül és igényelhető rá a lakásfelújítási támogatás. "

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Melléképület (nyári konyha) felújításához szeretnénk igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. Elkezdhető-e a munka, számlák gyűjtése akkor, ha folyamatban van az épület feltüntetése, ugyanis nem szerepel a térképen.

Jó Napot,
A melléképületünkön le szeretnénk cserélni a tetőt, valamint a melléképület előtt végig van egy nagy előtető ami jelenleg 8 méter széles és 16 méter hosszú , de mi a szélességét 6 méterre szeretnénk és szintén le lenne cserélve a tetőszerkezet. Ez egy nyitott rész nincs zárt oldala csak a melléképület, az előtető a terv rajzon sem szerepel, mivel nem zárt tér. Valamint a lakóépületet nemes vakolatozni szeretnénk, szigetelve nem lesz. Ezekre igénybe vehető-e a felújítási támogatás?

Köszönöm előre is a segítséget.

A tulajdoni lapon úgy szerepel egy helyrajzi szám alatt ,hogy lakóház udvar gazdasági épület.Lehetve igényelni támogatást a gazdasági épület tetőcseréjére külső belső pucolására amibe gépkocsit tárolására használunk?

Az ingatlanomon van egy nagyon rossz állapotban lévő melléképület. Ez felújítható-e úgy, hogy alapig visszabontásra kerül és a meglévő alapon újraépítjük?

Jó napot!
A tavaly megvett járólapot idén tavasszal rakják le. A burkolás munkadíja elszámolható a támogatáshoz?
Köszönettel, Anett

A vállalkozói szerződés mintában minden támogatható részmunkát külön kell feltüntetni (Vízhálózat korszerűsítés, villanyszerelés, fűtés korszerűsítés, homlokzati hőszigetelés stb) Ha ezeket a munkákat a lakóingatlanunkkal azonos helyrajzi számon lévő melléképületen végezzük, akkor csak a 6. par. k) pontjához kell írni, hogy generál felújítás, vagy a többi pontban részletezni?

Melléképület építésére felvehető a támogatás? A felújítás konkrétan meg van nevezve, de én építeni szeretnék.