A vonatkozó kormányrendelet értelmében, ha ugyanazon fiatal házaspár megelőlegezett formában nyújtott lakáscélú állami támogatást - ideértve a megelőlegező kölcsönt is - vett igénybe korábban, újabb megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezményt akkor igényelhet, ha a korábbi gyermekvállalás teljesült.

Megelőlegezett CSOK esetén információink szerint a gyermekvállalás akkor tekinthető teljesítettnek, ha a gyermek megszületik. A gyermek születését anyakönyvi kivonattal szükséges igazolni és be kell mutatni a lakcímkártyáját is.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
2016-ban igényeltünk 3 vállalt gyermekre megelőlegezett CSOK-ot 10M Ft-ot építésre. A gyermekek megszülettek.
Igénybe tudjuk venni az 5M Ft falusi CSOK-ot korszerűsítésre?

Üdvözlöm.
Szeretném megigényelni a falusi csokot a 10M Ft-ot, de még nincs gyerekem. Meg tudom igényelni vagy milyen feltételek kellenek hozzá?

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha felvettük a sima Csok-ot 2 gyermekre megelőlegezve, de tavaly (lakáseladás-vétel) miatt visszafizettük mindenestől. Akkor még 1 gyermekünk volt. Szeretnénk újra felvenni a Falusi csok-ot korszerűsítésre, akkor felvehetjük ugyanúgy megelőlegezetten? (3 gyermekre). Szeretnénk majd 3. Gyermeket is, vagy csak a meglévő 2 gyermekünkre kapnánk meg?

Falusi csokkal vásárolt ingatlanra lehet jelzáloghitel?

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, van megelőlegezett csokunk 2 vállalt gyermekre, abból már 1 gyermekünk van, viszont szeretnénk kertes házat.
Így a falusi csokot nem tudjuk igénybe venni?

Üdvözlöm!

2016-ban használt ház vásárlására igényeltük a csok-ot 1 meglévő és 2 vállalt gyermekre (2,2 millió)! 2018-ban megszületett a 2. gyermek!

Idén igényeltük a falusi csokot korszerűsítésre, felújításra 2 meglévő és 1 vállalt gyermekre (5 millió)! Minden feltételnek megfeleltünk. Az értékbecslést elfogadták. A banki ügyintéző azt mondta, most már nekiállhatunk a bontásnak, felújításnak! El is kezdődtek a munkálatok, majd egyszer csak jön a telefon, hogy a falusi csok kérelmünket visszautasították, mert a 2016-ban felvett csok (1 meglévő és 2 vállalt gyermekből csak 1 gyermek született meg), magyarul nincs meg a 3 gyermek, ezért a nem teljesítettnek tekintik és amíg azt nem teljesítjük, addig nem vehető igénybe a falusi csok!

Mi erről semmiféle tájékoztatást nem kaptunk a bankban, hogy ez kizáró ok! Nyilván ha ezt tudjuk, hogy feltétel, nem verem szét a fél házamat! Ha édesanyámék nem fogadnak be 2 gyermekkel, az utcára kerülök egy banki ügyintéző tudatlansága miatt amit el is ismert, hogy ő ezt nem tudta!

Ebben az esetben mikortól számítható a csok teljesültnek? A 3. gyermek megszületésétől vagy már a terhesség 12. hetétől? Elnézést kicsit hosszúra sikeredett, de nem szerettem volna semmi részletet kihagyni!

Válaszát előre is köszönöm.
Gábor

Szép napot!
A kérdésem az lenne, ha már 4 éve igényeltünk csok-ot. Falusi csok-ot igényelhetünk még lakás vásárlásra? Vagy csak felújításra? Engem jobban a vásárlás és felújítás érdekelne.

Kérdésem lenne, hogy falusi csoknál muszáj az 5 milliót elköltenünk korszerűsítésre? Illetve konyhabútor, mosogatócsap és tűzhely hiánya gond lehet az értékbecslésnél?