Nem, a MÁKáltal kiadott válaszok alapján fontos tudnivaló, hogy számlát gyűjteni, vállalkozási szerződést kötni csak azt követően lehet, ha a felújítandó ingatlanban megtörtént a tulajdonjog bejegyzés és az állandó lakcím bejelentés is!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő! A felújítandó házunk földszint+tetőteres a földszintre kaptunk használatbavételi engedélyt,(1990 november 9. – én), 2000-ben befelyeztük a tetőtér beépítését, de nem kapunk a tetőtérre lakhatási engedélyt, kérdésem, hogy így a tetőtérbe klíma beszerelés elszámolható 50%-os támogatás keretében ? Köszönöm a választ!

Üdvözlöm !
Ingatlanomnak 2005 óta tulajdonosa vagyok. 2021. januárban jelentettem vissza magamat és gyermekemet erre a lakcímre, mint lakóhelyünk.
Kérdésem, hogy 2021 nyarán már lecserélhetem a tetőt ?
Ha 2022 januárban (1 éves lakóhely megléte) igénylem a támogatást, akkor jogosult vagyok rá ?
Vagy meg kell várnom az 1 évet, és csak 2022 január után kezdhetek a felújítási munkálatokba ?
Köszönöm válaszukat !

Ha az állandó lakcím a felújítási ingatlanban van, de az ideiglenes lakcím egy másik ingatlanban, akkor az kizáró akadály? És közös igénylők esetében mindkét igénylőnek és a gyerekeknek is egy évig be kell jelentkeznie állandó lakcímre? És egyéni igényléskor a házastársnak/élettársnak és a gyerekeknek is be kell állandóként jelentkezniük egy éven át?

1,5 éve vásárolt, féléve (2020.07.22-től) ott bejelentett állandó lakcímmel rendelkező felújítandó családi ház tulajdonosai vagyunk. Azt olvastam, hogy annak ellenére, hogy az igénylő még az 1 éves állandó bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, elkezdheti gyűjteni a számlákat 2021.01.01-től, viszont a támogatás igényléséhez meg kell várni az egy éves bejelentett lakcím idejét.
A kérdésem a következő kitételre utal, melyet a hitelnet.hu oldalon olvastam: “Az igénylésére a számlák kifizetését követően 60 napon belül, de legkésőbb 2020.12.31-ig van lehetőség. ” Tehát nem lesz-e probléma az, ha a számlák kifizetését követően, több, mint 60 nappal később nyújtjuk be a támogatás iránti igényt, megvárva az 1 év bejelentett lakcím idejét. (a mi esetünkben tehát pl. 2020.07.22-től van bejelentett lakcímünk, a számlák kifizetése (a felújítási munkálatok) megtörténik 2021. áprilisában, viszont a támogatás iránti igényt 2021. július 22-ét követően nyújtjuk be, vagyis a számlák kiállítását követő több, mint 60 nappal később?).

Üdvözlöm!
Nekem olyan kérdésem lenne a támogatással kapcsolatban, hogy 2éve vásároltuk az ingatlant, de mivel nem volt elég pénzünk felújítani és beköltözni ezért át se tudtunk jelentkezni az ingatlanba. Ilyenkor is el kell telnie az egy évnek? Illetve ha mi idén nyáron elkezdjük a házat csinálni és a számlákat eltesszük, de a kérelmet csak decemberbe nyújtom be az előtte kiállított számla nem.elszámolható?
Köszönöm a választ!