igen, az igénylés pillanatában kell legalább 1 éves bejelentett állandó lakcímmel rendelkezni a felújítani kívánt ingatanban, addig a számlák gyűjthetőek. Amennyiben az ingatan kevesebb, mint 1 éve került az igénylő birtokába, akkor nem kell megfelelni az éves bejelentett lakcím szabálynak.

Fontos tudnivaló tehát, hogy számlát gyűjteni, vállalkozási szerződést kötni csak azt követően lehet, ha a felújítandó ingatlanban megtörtént a tulajdonjog bejegyzés és az állandó lakcím bejelentés is!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hitelnet!

Segítségüket szeretném kérni, hogy a számlaösszesítő táblázatnál, csak a fehér alapon lévő részeket kell kitöltenem vagy a szürke alapon lévőket is nekem kell? A legalsó sorban is én adjam meg, hogy mennyi az igényelhető támogatás összege?

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdv
Balázs

Kedves Hitelnet!

Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben az én nevemre szólnak csak a számlák, viszont feleségemmel, kisfiammal egy háztartásban élünk évek óta, abban az esetben ki kell töltenem a ,,B”házastársa vonatkozó oldalt vagy az maradhat üresen. Mert a leírtak alapján, ha az ő is ki vannak töltve, akkor neki is rajta kell szerepelnie a számlákon?!

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel
Balázs

Kedves Hitelnet!

A leírtak szerint az épület külső festése, színezése támogatott, viszont ha a lábazati rész nem festve lesz, hanem lábazati kővel lesz kirakva arra is igényelhető a támogatás? Illetve a festést és a kövezést is két különböző vállalkozó végzi. Ezek jelenthetnek problémát az elfogadás során?
Előre is köszönöm válaszukat!

Kedves Hitelnet! Tehát, ha most megvasarolom a festéket, meg a hozzátartozó anyagot, akkor nem baj, hogy a szamla 60 napnál későbbi lesz, mivel felhasználva csak április vége, május eleje lesz. A kivitelező meg akkor fogja adni a munka díjról a számlát ha befejezte, onnantól kell 60napon belül maradni? Az számít az utolsó számlának?
Az igénylést most kell benyujtanom vagy raerek a munka végeztével?

A számla hány hónappal előbb készülhet el, mint az igénylés benyújtás? Ha most megveszem az alapanyagot, de a munka csak április végén, május elején kerül kivitelezésre, akkor is elfogadható?

Az ingatlanban állandó lakcímmel régóta rendelkezünk, amely állami tulajdonú. Közeljövőben tervek szerint megvásárolhatóvá válik (remélhetőleg ez évben). Kérdésem az, hogy a felújítást, illetve a számlák gyűjtését ez esetben csak a tulajdonjog megszerzése után lehet vagy már most is?

Akkor ha jól értem 2020 novemberében vásárolt ingatlanra lehet igényelni már 2021 áprilisában.
Ilyenkor nem érvényes az 1 éves ottlakás igazolása?
Üdv.

Tisztelt Hitelnet!
Építkezünk. Pár hónap múlva lesz csak lakhatasi engedélyünk,ill.utána tudunk állandó lakcímre bejelentkezni. Ránk tudom,hogy nem vonatkozik az egy év,viszont a számlákat elkezdhetjük már gyűjteni jan.1-től vagy csak a bejelentkezés utántól lehet? Köszönöm.
Dóra

Ha a 100%-ban saját tulajdonú ingatlannak van egy80% -os haszonélvezője, jogosult vagyok az otthonfeújítási támogatásra?
Üdvözlettel :Szabó György.

2020 novemberében vettünk egy használt lakást, feleségemmel. 50/50 %-bán vagyunk tulajdonosok, van egy gyermekünk is. Kihasználva a csok adta lehetőséget, a lakásvásárnál fel vettük az egy gyermek után járó támogatást. Lakásfelújításba kezdtünk, az otthonfelújítási támogatást szeretnék igénybe venni. Kérdésem az lenne, hogy kötelezően be kell legyünk jelenkezve a novemberben vásárolt ingatlanba ahoz, hogy megkapjuk a támogatást? Csok miatt 90 napunk van átjelenkezni, viszont okozhat e az problémát, hogy a felújítani kívánt ingatlan címe és a lakcímkártyán lévő cím nem lesz ugyan az a vállalkozói szerződésben? És ha időközben bejelenkezünk a frissen vásárolt ingatlanba, akkor nekünk is úgy kell tekinteni a szabályt, hogy minimum egy év után kérhetjük a támogatást? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Bányász Zoltán.