Az igényelhető lakásfelújítási támogatás összege az igényléskor benyújtott teljes költségvetés (amit teljes egészében le kell fedni számlákkal) fele. A támogatást lefedő benyújtott számláknak 50-50 %-ban kell tartalmaznia anyagköltség és munkadíj számlákat. Az aránynak való megfelelést összesen kell figyelni a támogatáson összegén belül, tehát nem kell minden munkadíj mellé anyagszámlát is kapcsolni.
Példa 1: Anyagköltség 1,000,000 Ft, munkadíj 100.000 Ft.
Igényelhető támogatás 200.000 Ft.
Példa 2: Anyagköltség: 1.500.000 Ft, munkadíj 500.000 Ft.
Igényelhető támogatás mértéke ebben az esetben: 1.000.000 Ft

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

29 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!
Nekem több mint 3 millió anyagszámlám van, de munkadíjról csak 960 ezer forint.
Mennyi támogatásra vagyok jogosult?

Jól értelmezem, hogy pl.: 1.500.000,-Ft munkadíj és 4.500.000,-Ft anyagköltség esetén 3.000.000,-Ft támogatás igényelhető?

Tisztelt Hitelnet!

A felújítás során eddig keletkezett már 500.000.-Ft munkadíj számlánk, és 400.000.-Ft anyagköltség. Vannak olyan munkálatok amelyeket saját magunk is el tudnák végezni ( tehát nem lenne munkadíjról számlánk, és hozzá kapcsolódó vállalkozói szerződés sem) amiről értelemszerűen csak az anyagköltségről lenne számlák. Jól értelmezem-e az ebben a témában korábban megadott válaszaikat, hogy ebben az esetben még akár plusz 1.100.000.-Ft anyagköltség számlát is összegyűjthetnénk ( persze csak olyan felújítási munkálatokra, amelyek a rendeletben a támogatott tevékenységek közé tartozna, és ezeket a munkákat el is végeznénk a támogatás igénylését megelőzően), azaz összességében lenne 500.000.-Ft munkadíj számlánk, és 1.500.000.-Ft anyagköltség számlánk ( amiből ugye csak 400.000.-Ft olyan, amihez tartozik munkadíj számla is), akkor támogatásként visszakapnánk 1.000.000.-Ft-ot?
Korábbi válaszaiban azt írták, hogy ebben a témában a MÁK már több állásfoglalást adott ki. ( A MÁK honlapján gyakori kérdésekre adott válaszok között nem találtam erre vonatkozó konkrét választ.) Tudnának abban is segíteni, hogy ezek az állásfoglalások hol érhetőek el?

Válaszukat előre is megköszönve, tisztelettel: Mária

Jónapot!
Többféle munkafolyamatot végeznénk!
Tetőcsere: anyag+munkadíj 50-50%
Szigetelés: csak anyag számla
Térburkolás: csak munkadíj számla (anyagot ismerőstől vettük számla nélkül)
Ez így működhet? Vagy mindegyik folyamatról kell anyagnak és munkadíjnak is szerepelni? Összes számla 50-50%-os arányban van!
Köszönöm!

Beépített konyhai indukciós főzőlaphoz vásároltam 3 év plusz gyári garanciát ami a számlán külön tételként szerepel. A számla teljes egészében beadható és elszámolható, vagy a számlában szereplő készülék árát kell beírni az összesítőbe? Vagy ilyenkor a számla nem fogadható el?

anyagköltség 300 000.- munkadíj 1 000 000.-
mennyi a visszaigényelhető összeg?

Tisztelt Cím!
Többféle munkálatot (térkövezést, parkettázást, ajtócserét) szeretnék elvégeztetni. Az anyagokat magam veszem meg. Minden anyagszámlához szükséges munkadíj számlát becsatolni?

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, ha én több munkálatot is szeretnék elvégezni, és a 1,5 munkaköltség már teljesül a beépített szekrényeken, attól függetlenül minden további munkálathoz szükség lesz munkadíjra, vagy elég, hogy összességében teljesült az elvárt 50%?
Köszönöm válaszukat!

Tehát , ha van 6 milliós költségvetés akkor 3 millió anyag és 3 millió munkadij?
Vagy csak a támogatott összegben kell 50-50 %?
A nem támogatott az lehet bármilyen arányú?

A munkanélküli segély időtartama beleszámít az 1 évbe?

A számla összesítő tartalmazhat a max. 6M fölötti számlát, függetlenül, hogy csak a 6M-ra jár támogatás?

Tisztelt Cím!
Az anyagköltség-munkadíj 50-50%-os elszámolásával lenne a kérdésem: konyhabútorra+beépíthető konyhagépekre vennénk igénybe a támogatást, de a munkadíj sokkal kevesebb (kb 15%-a) lenne az anyagköltségnek, tehát nem jönne ki az 50-50%-os költségelszámolás. A konyhabútort árának kb 15%-ért, a beépített gépeket pár ezer Ft-ért szerelnék be. Ez azt jelenti, hogy nem tudom igénybe venni a teljes anyagköltség 50%-os visszatérítését? Köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
Sajnos a MÁK nem válaszol a kérdésemre, így Önöknek tenném fel.
Lakásfelújítás során az elvégzendő munkák anyagköltsége esetenként több, vagy kevesebb ugyan így a munkadíjjal is. Az elszámolásnál munkafázisonként számít a munkadíj és anyagköltség, vagy összesítve. Pl. Átfolyó rendszerű kazán ára jóval több, mint a bekötési díja, de a festés munkadíja több, mint a festék ára. Ilyenkor a munkadíjak és anyagköltségek összeadódnak és így vehető igénybe az 50%-os támogatás?
Köszönöm a választ!