Véleményünk szerint nem, amíg a felújítani kívánt ingatlan nincs az igénylő tulajdonában addig a felújítással kapcsolatos számlák sem lesznek elfogadhatóak és nem nyújthatók be a lakásfelújítási támogatás igénylése során.

Az otthonfelújítási támogatással érintett munkálatok az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzését és a támogatással érintett ingatlanba lakóhelyként történő bejelentkezést követően kezdhetőek meg. Ezt követően lehet a szerződések megkötni és a számlákat gyűjteni. Fontos tudnivaló tehát, hogy számlát gyűjteni, vállalkozási szerződést kötni csak azt követően lehet, ha a felújítandó ingatlanban megtörtént a tulajdonjog bejegyzés és az állandó lakcím bejelentés is!

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Ügyintéző!
Használt ingatlan vásárlás esetén adásvételkor megtörtént használatba vétel, illetve az állandó lakcím bejegyzés is, viszont a tulajdonjog később került bejegyzésre szerződésmódosítás miatt. A számlákat, illetve a munkálatokat megkezdtük az adásvételt követően.
Jogosultak vagyunk a támogatás igénybevételére?
Köszönettel.
Csaba

Tisztelt Hitelnet Ügyintéző!
Kérdésem hogyha 2021. február 1-én kerül adásvételre egy korábban kertes házként már lakott ingatlan, ami jelenleg félkész, de ebben az állapotban nem lakható, (a tulajdonos nem akarja befejezni a felújítást), akkor ha megvásárolom csak a saját vagy az élettársam nevemre (de van egy közös 2 éves Kislányunk) jogosult lehet-e támogatásra, ha a munkálatokat azonnal megkezdjük és a számlákat gyűjtjük (bejelentjük magunkat erre a címre, bár nem lehet itt lakni most) vagy várni kell egy évet? És a 6 millió Ft támogatott hitel is igényelhető?
Köszönöm.