Igen, a különböző munkálatok számát és a felújítás időtartamát a jogszabály nem korlátozza. Több kivitelezővel is köthető szerződés. Fontos, hogy minden vállalkozóval készüljön vállalkozói szerződés még a munkálatok elkezdése előtt. A támogatás mértékének felét meghaladó mértékben kell a számláknak munkadíj számlákat tartalmazniuk.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A felújítás keretén belül ha egy vállalkozó hozza az anyagot, kiállítja a számlát, de a munkát az ő alvállalkozója készíti el, ő is kiállítja a számlát, ebben az esetben két szerződést kell kötnünk, külön-külön mindkettővel? A szerződés készülhet-e kézzel kitöltve?
Másik kérdésem, hogy ha most nem, de pár hónap múlva szeretnénk még további felújítást, mert mondjuk csak akkor van rá pénzünk, hogy történik az igénylés a támogatáshoz?
Előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértő! Ablak csere után az anyagköltség jóval magasabb, mint a munkadíj, csatolhatok-e hozzá hidegburkolásról csak munkadíjat? (a járólapot már régebben megvásároltuk) Köszönettel :János

Ha mi vesszük az anyagot akkor mind a kettőnk nevére elég a számlát megíratni.A vállalkozó meg csak a munkadíjat kéri de annak a számlának is a mi nevünkön kell lennie??Illetve az nem baj ha mi vesszük meg a tüzépen az anyagot?

Üdvözlöm !
Több felújítást is tervezünk . Pl tetőcsere anyagköltség: 500ezer ennek vállakozói díja is közel 500ezer , de lenne egy kazáncsere is ahol a bekötés max 50ezer , de az anyagköltség akár 500ezer is lenne. Ezek alapján mekkora támogatásra számíthatunk? És ha még kisebb festést is elvégeznénk max 100ezer anyagköltséggel saját erőből?

Üdvözlöm!
Jogosult vagyok- e a teljes támogatásra, ha pl. a konyha felújítást idén, a fürdőszoba felújítást pedig 2022- ben végzem. Az igénylést az összes számlával a fürdő elkészülését követően adom be természetesen 2022.12.31-ig?
Előre is köszönöm!

Fürdőszoba felújítása során több munkálat is lesz.Pl.:kőműves, vízvezeték szerelő, villanyszerelő.Természetesen minden vállalkozóval külön szerződést kötünk.A kőműves munkálatokat részletezni is kell a számlán,ha ablak ,belsőtéri ajtó csere is lesz+ aljazat betonozás burkolással+csempézés stb.
Esetleg elég,ha kőműves munkálatok fürdőszoba felújításánál megnevezés szerepel a számlán?
Hiszen alapanyag költségben a számlákon szerepelni fog, hogy ajtót, ablakot, csempét, járólapot stb. anyagokat vásároltam.

Beépíthető sütő, főzőlap, és elszívó cseréjét tervezem csak. Ebben az esetben a munkadíj nem lesz magas összeg, a beszerelés, bekötés költsége maximum 10-20 ezer ft. Ebben az esetben mivel nincsen meg az 50-50% arány, csak a munkadíj költségének a felére vagyok jogosult?

Üdvözlöm!
Számomra nem világos a 60 nap. Vettem egy klímát 2021.jan.14.-én, a szerelő aki beüzemeli március végén tud jönni csak, közben szeretnénk bevezettetni a gázt, de valószínű, hogy csak jövőre tudnák kivitelezni. Kérdésem az lenne, hogy ebben a formában igényelhető lesz a támogatás?

a lakásfelújítási támogatás igénylésének feltételei többé-kevésbé világosak, de a biztonság kedvéért kérnék megerősítést. Több munkát tervezünk idén a ház körül, tárolófelújítástól a garázsépítésen át a kerítéscseréig sok mindent. Elképzelhető, hogy végül minden munkát más vállalkozó fog végezni, nyilván mindegyikkel külön vállalkozási szerződést is kell kötni ebben az esetben. De ha az egyik munka tavaszra, a következő nyárra, míg a munkálatok vége őszre, esetleg jövő év elejére esik, ebben az esetben a legelőször, azaz tavasszal elvégzett munkára is igényelhető lesz a támogatás? Mi úgy értelmezzük, hogy igen, a 60 napos megkötés ilyenformán kicsit gumiszabálynak tűnik. A kérdés tehát konkrétan: hónapokon át, esetleg külön vállalkozókkal végzett felújítási munkák esetén minden, így a legelőször kiállított számlák is jogosultak lesznek a támogatásra? Köszönettel, Koncz Dávid

Lakástámogatást igénylem, kész lett belőle amit szeretnék számlát beküldöm, de még csináltatok valamit azt a számlát mennyi időn belül küldhetem be?
Köszönöm.