A vonatkozó kormányrendelet értelmében a 3 gyermek után adható 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz nem fogadható el a közmunából származó jogviszony. A kérelem benyújtását megelőző 2 éves időszakba azonban besámítható a közfoglalkoztatottként eltöltött idő is.

Aki közfoglalkoztatottként dolgozik, használt lakás vásárlásához – legalább 180 napos folyamatos jogviszony megléte esetén – a háromgyermekes normál CSOK szerinti támogatásra lehet jogosult. Ennek összege 2,2M Ft. A további feltételekről IDE kattintva olvasható részletes tájékoztatás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Közmunkán dolgozom 1 éve. Van 2 kiskorú gyerekem. Házas vagyok. Házat szeretnénk vásárolni.
Mire lehetek jogosult?

Lakást szeretnék vásárolni. 2 gyerekem van. Több mint 1 év munkaviszonyom közfoglalkoztatottként.
Erre hogy tudom?

Falusi csokról szeretnék érdeklődni, hogy a közalkalmazott munka megfelel-e a falusi csokhoz?

2 éves munkaviszonyom van, csak közfogis. Az jó a falusi csokhoz?

Több, mint 2 éve folyamatos közfoglalkoztatotti jogviszonyom van. 3 gyerekre szeretnénk korszerűsítésre a falusi CSOK-ot. A tb-nél ma azt mondták nem vagyok jogosult, mert nem tesznek különbséget a vásárlás és korszerűsítés között.
Vajon most jogosult vagyok? Eddig azt gondoltam, igen. Lehet, hogy nem jól tájékoztattak?

Kedves Hitelnet!
Kérdésem a következő: jelenleg közfoglalkoztatott vagyok, már 2019. szeptember óta. Előtte közalkalmazott voltam, majd 3 hónapig álláskeresőin, ami ha jól tudom nem számít megszakításnak, akkor nem volt megszakítás a jogviszonyomban. Ha találnék minél hamarabb alkalmazotti munkát határozatlan időre, mert van rá esély, hogy felvesznek a mostani munkahelyemre közalkalmazottnak, vagy esetleg máshol találnék munkát, akkor mennyire számít a közfogis jogviszonyom bele a két évbe, mert igénybe szeretnénk venni a 10 millió forintos falusi csokot.
Én 38 éves vagyok, a férjem 39, és már van egy gyermekünk. Tehát röviden, ha a megigénylés pillanatában már normál jogviszonnyal rendelkezem, akkor esetleg már azonnal is megigényelhetem ezt a fajta állami támogatást, ha sikerül megfelelő munkát találni? Valamint számít, hogy van személyi kölcsönöm és folyószámla hitelem vagy itt nem számít, mert ez nem hitel, hanem állami támogatás.
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Bernadett

Tisztelt ügyintéző.
Én közmunkán dolgozom 7 hónapja. Van 3 kiskorú gyermekem és lakásvásárlásra szeretném a segítségét kérni. A lakás 3M forint. Én az apa vagyok, mert az élettársam 4 és fél éve gyesen van.
Én megigényelhetem?
Köszönöm.
Tibor

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy a párom közmunkán van 1 éve, én pedig 6 hónapja közalkalmazottként dolgozom. 5 kiskorú gyermekünk van. Településünkön igényelhető a falusi csok.
Jogosultak vagyunk-e rá, és milyen összegben?
Köszönöm.