A rendelet szövegéből idézve:
A támogatás abban az esetben igényelhető, ha

a) az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek...

Tehát amennyiben kiskorú az ingatlan tuladjonosa, igényelhető a lakásfelújítási támogatás.

Az ingatlan tulajdonosa (100%-ban) kiskorú. Ki igényelheti a támogatást?

A támogatási kérelem benyújtására a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermekkel azonos lakóhelyen lakó szülő vagy a Rendelet szerinti gyám jogosult.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Igényelhető-e a támogatás abban az esetben ha kiskorú gyermek a ház tulajdonosa, a szülők a megadott lakcímen tartózkodási hellyel vannak bejelentve, más az állandó lakcímük?

Abban az esetben, ha a tulajdonos 100%-ban a gyermek és már 23 éves, akkor lehet igényelni a támogatást? Ha igen, akkor ki lesz az igénylő?

24 éves gyermekem velünk lakik, rendelkezik munkahellyel.
Igényelhetem utána a támogatást?

Számlákat kinek a nevére kell kérni??

Az igénylést 25 év alatti gyermekre lehet beadni. A tulajdoni hányadnál a „kiskorú” ezt jelenti? Mivel az én fiam már 22 lesz, ez nem elég egyértelmű nekem.

Lehet a számla egy évnél hosszabb ideig is gyűjteni? Ha én idén januárban vettem valamit azt jövő év augusztusában is beadható még?

Kiskorú gyermeknek is kell tulajdoni része legyen bejegyezve vagy elég ha csak az anya a tulajdonos az ingatlanban 100% mértékben??