igen, ebben az esetben igényelhető a támogatás: ” az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek,” A támogatási kérelem benyújtására a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermekkel azonos lakóhelyen lakó szülő vagy a Rendelet szerinti gyám jogosult.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kèt összenyitott lakásban lakunk. A felújítandó a gyerekek nevén van, mi a szülők haszonélvezői vagyunk. Az egyik gyerek 3, a másik 12 éves.
Szeretném megkérdezni, hogy kaphatunk-e rá felújítási támogatást.
Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Kiskorú gyermekeim nevére került az ingatlan, én csak állandóan vagyok bejelentve, így van-e lehetőségem pályázatra?
Vagy hogy tudok egy kis részt vissza szerezni magamnak az ingatlanból?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, ha kiskorú gyermek nevére kerül a lakás amiben már régóta életvitelszerűen élünk,lakunk. Illetve felújítjuk. A támogatáshoz a papíroknál, az ő nevére kell a számlákat és a szerződéseket kitölteni? Ebben az esetben ő az igénylő is? vagy pedig a szülő nevére kell mint törvényes gyám?
Választ nagyon köszönöm!

Érdeklődnék, hogy kiskorú unokám jogosult-e a támogatásra, ha az ingatlan 100%-os egyedüli tulajdonosa, nincs az ingatlanon haszonélvezet és tartozás, de a tulajdonos más lakcímen van bejelentve /a szüleinél/.

Üdvözlöm.
Az érdekelne, hogy jogosultak vagyunk-e az állami támogatásra. Van 2 gyermekem, és a házunk a 6 éves kisfiam nevén van. Egyedüli tulajdonos. Nincs haszonélvező sem.
Köszönöm a választ.