A lakásfelújítási támogatás igénylésénél a beadandó számla kinek a nevére szóljon, ha a családi házas ingatlan fele-fele arányban mindkét szülő nevén van. Elég az egyik nevére, vagy mindkettőjük neve kell, hogy szerepeljen a számlán vevőként. ha elég az egyik szülő neve, akkor minden felmerülő számlán csak az szerepelhet?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Érdeklődő!
Együttes igénylés esetén a számlák bármelyikőjük nevére szólhatnak, ez olvasható a MÁK által közzétett tájékoztatókban is.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

65 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Egy kiskorú gyermekem van, második házasságomból nem született gyermek. A támogatás igényléséhez kinek a nevére kell szóljanak a számlák, ha együttes igénylést kívánunk beadni? A gyermek velem lakik.
Köszönöm szépen a mielőbbi választ.

Jó napot kívánok.
Az lenne a kérdésem, hogy jár a támogatás abban az esetben, ha a számlák már az előtt megvannak, mielőtt még az adásvételi szerződést megkötöttük volna?

Tisztelt Hitelnet!
Az élettársammal egy lakcímen élünk a 100%-ban az ő tulajdonában lévő ingatlanban. Kiskorú gyermekünket együtt neveljük. Muszáj együttes igénylést beadnunk? Vagy beadhatja az igénylést egyedüli igénylőként?

Üdv.
Érdeklődnék, ha közös gyerekünket együtt neveljük és egy a bejelentett lakcímünk (élettársi kapcsolat), de a tulajdonjog 100%-ban az egyik fél nevén van, akkor csak a tulajdonos nevére szólhatnak a számlák vagy van mód az együttes igénylésben beadni mindkét fél nevére szóló számlákat?

Ha le vagyok százalékolva, lehetek-e igénylő? A támogatás kiutalásához szükséges-e saját számla vagy házastársé is megfelelő?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
A férjem 1/3, én 2/3-ad részben birtoklom a házat, amire igénybe vesszük a támogatást. A számlák és a vállalkozói szerződések a férjem nevére szólnak. Így is igényelhető a támogatás, igaz?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy ha kivitelezővel szerződést kötök a lakás felújítására, akkor a kivitelező megrendelheti az anyagokat (pl. ajtó, festék, klíma stb.) a saját nevére vagy az igénylő nevére kell megrendelni? Nyilván ha a vállalkozó rendeli meg, akkor azt a vállalkozói szerződés keretében feltünteti nekem anyagköltségként.
Köszönettel:
Zita

Tisztelt Címzett!
Azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy az otthonfelújítási támogatást szeretnénk igénybe venni, a tb jogviszony a feleségemnek van meg, ebben az esetben az ő nevére kell, hogy szóljanak a számlák, mert az elkészült munkáknak egy része az én nevemen is vannak.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Milán

Tisztelt Hitelnet!
Lényeges, hogy a számlán a felújítandó ingatlan címe szerepeljen vagy elég ha csak az igénylő neve egyezik?

Tisztelt Hitelnet!
Gondot okozhat, ha az átutalással fizetett számlákat apósom fizette (a közleményben megtalálható az igénylő, azaz az én nevem is)?
Köszönettel,
Kinga

Tisztelt Hitelnet!
Mennyire kell megegyeznie a lakcímkártyán és a számlán szereplő lakcímnek? Gondot jelenthet-e, ha a lakcímkártyán az utca és házszám mellett “Fsz. 1.” megjelölés szerepel, míg a számlán csak az utca és házszám? El fogják így fogadni a számlákat?
Köszönöm, Andi

Tisztelt Hitelnet!
Mennyire kell megegyeznie a lakcímkártyán és a számlán szereplő lakcímnek? Gond lehet-e, ha a lakcímkártyán 2. emelet 3. ajtó szerepel, míg a számlán csak 2/3?

Tisztelt Címzett!
Igénybe vehető-e a támogatás az ingatlannal közös helyrajzi számon szereplő melléképület felújítására, ha a melléképület eddig üzlethelyiségként üzemelt, de azt lakhatóvá szeretném átalakítani. Ha igen, akkor azt az elkészülő vállalkozási szerződésben szerepeltetni kell-e, hogy a felújítási munkálatok a melléképületre vonatkoznak.

Tisztelt Címzett!
Az lenne a kérdésem, ha az ingatlan édesapám nevén van, viszont ő már nyugdíjas, de édesanyám rendelkezik megfelelő TB jogviszonnyal, akkor is igényelhető a támogatás?
Válaszuk előre is köszönöm!

Tisztelt Válaszoló! Azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben együttesen igényeljük férjemmel a támogatást és a számlákon, illetve a vállalkozási szerződéseken is az ő neve szerepel. Ettől függetlenül lehetek én az igénylő és aki benyújtja a kérelmet? Előre is köszönöm a választ!

Problémát jelent-e, ha az utalás olyan számláról érkezik aminek nem az igénylő a tulajdonosa? A számla az igénylő nevére van kiállítva.

Tisztelt Hitelnet! Az lenne a kérdésem, hogy a férjemmel közös ingatlanra én szeretném igénybe venni a támogatást. A férjemmel külön élek, válóper nincs folyamatban. Én egyedül igényelhetem-e a támogatást, illetve jó-e ha a számlák az én nevemre lesznek kiállítva?

Kérdezném,hogy együttes igénylés esetén ki az igénylő és ki a kérelmező? A tulajdonjog az én nevemen van, viszont a számlák a férjem nevére szólnak és ő rendelkezik megfelelő TB jogviszonnyal is!

Ha mindkettőnk neve szerepel a számlán, akkor azt is elfogadják?

Tisztelt Cím! Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg megvasarolt ingatlan még nincs bekoltozheto állapotban, ezért még Édesanyám házában lakok gyermekemmel. Ebben az esetben melyik címre kérjem a számlákat?

Tisztelt Hitelnet!
Párommal együtt élünk két kis gyermekünkkel, és szeretnénk a lakásfelújítási támogatást igénybe venni. Párom itthon dolgozik 10 óra/hét munkaidőben, én viszont külföldön dolgozom teljes munkaidőben. Ez lehet probléma? Illetve ha ez nem akadály, akkor a számlákat ebben az esetben kinek a nevére kellene kiállíttatni?
Előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Az otthonfelújítási támogatásra beadandó számla lehet-e mindkettőnk nevén, ha férjemmel az ingatlanban fele-fele arányban vagyunk tulajdonosok és együttesen igényeljük a támogatást?

Tishtelt Hitelnet!
Élettársammal közös házunkat újítjuk fel! Gond lehet, hogy a számlákon mindkettőnk neve szerepel? Közös gyermekükre vennék fel a támogatás, melynél én vagyok az igénylő, párom pedig a társigénylő.

Tisztelt Hitelnet.
A feleségemmel 50-50% bán vagyunk tulajdonosok. Elegendő ha a számlákon és a vállalkozói szerződéseken csak az én nevem van?

Tisztel Cím!
A férjemmel együtt közös igénylést kívánunk beadni. Az szeretném kérdezni, hogy a vállalkozási szerződéseken ettől függetlenül lehetek én az egyik tanú? Köszönöm szépen.

Házastársak esetén amennyiben az egyik fél a lakástulajdonos, kinek a nevére kell kiállítatni a számlát?

A generalkivitelezesnel nem en veszem az anyagokat, kinek a neven kell lennie a szamlaknak

Üdvözlöm!
Együttes igénybevétel esetén a számlákat hány %- ban kell a saját illetve a házastársam nevére kiállíttatni?
Köszönöm a választ!

Közös igénylés esetén csak az egyik fél nevén van 50% tulajdonirész a másik félnek nincs tulajdoni része a felujítandó családi házba igényelhető a felujítási támogatás ?Házastársak közös igénylése esetén nem probléma az hogy az egyik félnek van csak 50 % tulajdoni rész a másik félnek pedig egyéves tb jogviszonya?

Jó napot kívánok!
A lakásfelújítási támogatás igényléséhez leadott számlákat a személyi igazolványban szereplő névre kell kiállítani? (Gondolok itt a több utónévre.)
Köszönöm.