Üdvözlöm!

Olyan kérdésem lenne, volt egy folyószámla hitelem, amit nem jól fizettem. Részletfizetésben megállapodtunk. Ahogy megengedhettem magamnak, megegyezéssel kifizettem. (Itt 5 évig szerepelek a KHR-ben).

Most 2021.11.22. kifizettem a fennálló tartozásom, hogy csak 1 évig szerepeljek a KHR-ben. De mint kiderült, nem jó összeget mondtak, amit utalnom kellett (telefonos beszélgetés volt, panaszt tettem ellenünk.....) A lényeg az, hogy 2021.11.30-án a bank kérvényezte a KHR módosítást (1 éves passzív státuszra). Most már a 7. munkanapnál vagyunk és még mindig nem módosult 1 éves passzív státuszra. Azért lenne fontos számomra, mert a párommal babaváró kölcsönt szeretnénk felvenni.

Kérdések:
A kifizetett tartozás napjától hány munkanap még 5 éves passzívból áttesz a rendszer 1 éves passzív státuszra?
És 1 éves passzív státuszra kaphatunk-e a párommal (ő igényelné) babaváró hitelt?

Köszönöm a válaszát előre is!

Válaszunk:

Kedves Kérdező!

Bankpartnereink egyikénél van lehetőség passzív KHR-rel is babaváró hitelt igényelni. Ennek feltétele, hogy a KHR-ben rögzített adatok alapján a teljes tartozás maradéktalanul visszafizetett legyen, továbbá fontos, hogy a teljes visszafizetés óta még nem telt el egy év.

Elvileg néhány napon belül látszódnia kellene a módosításnak. Ezzel kapcsolatban az érintett bankfiók tud Önnek pontos felvilágosítást adni.

A babaváró hitelre házastársak együttes igényléssel lehetnek jogosultak. A babaváró hitel élettársi kapcsolatban nem igényelhető. A jogosultság további feltétele, hogy legalább egyikük rendelkezzen minimum 3 éves folyamatos TB jogviszonnyal. A kérelem benyújtásakor már Magyarországon fennálló TB jogviszonyt szükséges igazolni. Az azt megelőző időszakban külföldi TB jogviszony is figyelembe vehető. A babaváró hitelhez szükséges TB jogviszonyról bővebb információ IDE kattintva érhető el.

A babaváró hitel megfelelő jövedelemfedezetséggel igényelhető. Ez azt jelenti, hogy az igénylők együttes igazolt nettó jövedelmének 50%-ába, illetve 500.000 Ft-ot elérő jövedelem esetén, annak 60%-ába férjen bele a babaváró hitel és esetlegesen meglévő egyéb hitelek havi törlesztő részlete.

A babaváró hitel további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése