Nincs arra vonatkozó előírás, hogy két munkálat között mennyi idő telhet el. Tehát, ha a két munkálat között fél év telik el, az sem probléma. Ami fontos, hogy az igénylés benyújtásakor az utolsó teljesített számla nem lehet régebbi, mint 60 nap.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
2021-ben elkezdtük a lakásfelújítást, megvannak a számlák és szükséges szerződések is, viszont 2021 végéig az ingatlan gazdasági épületté volt nyilvánítva. Közel 30 éve lakunk az ingatlanban. 2022 januárjától viszont át lett minősítve az ingatlan lakóépületté.
Kérdésem az lenne, hogy a 2021-ben elvégzett felújításokról is beadhatóak a számlák, amik még akkor kerültek kiállításra, amikor az épület gazdasági épület volt?
Előre is köszönöm!

Üdvözlöm,
A következőben szeretnék segítséget kérni. A lakásfelújítási támogatás igénybevételénél van-e valami időkorlát két munka elvégzése között. A fűtéskorszerűsítés már megtörtént, az utolsó számlát február végén bocsátotta ki a vállalkozó. Szeretnénk még további felújításokat is elvégeztetni, viszont a vállalkozó csak szeptemberre tudja vállalni a megnövekedett munkamennyiség miatt. Jelenthet-e ez gondot? Igénybe tudjuk venni majd akkor is egyben a fűtésre is a támogatást? Én nem találtam erre vonatkozó szabályozást, csak annyit, hogy az utolsó számla kibocsátását követő 60 napon belül kell kérelmezni a támogatást. Előre is köszönöm a választ!

Pl ha 2021-ben megcsináltatom a télikertet, 2022-ben pedig az udvar térkövezését, beadhatom 2022-ben mindkét munkálatról a számlákat, vagy egy adott éven belül kell, hogy legyen?

Az lenne a kérdésem,hogy a 2021-ben megkezdett munkálatokat ebben az évben kell- e elszámolni,vagy végezhetünk 2022-ben is ilyen jellegű tevékenységet,és az év végén leadhatóak-e az előző év számlái is? Köszönöm!

Azt olvastam, hogy több kisebb munka is lehetséges ebben a támogatási rendszerben, tehát pl. a ház külső festése színezése után, beépített előszoba bútor készül és mondjuk most áprilisban megvalósul a ház külső festése, de a beépített bútor csak mondjuk szeptemberben valósul meg. Ez így lehetséges? És akkor szeptembertől számít a 60 nap amikor be lehet adni a támogatásra az igénylést?

Házunkban a villanyvezeték cseréje vált esedékessé, de utána a festésre más vállalkozóval kötött szerződés szerinti számlák is elszámolhatóak e? ha igen milyen határidővel kell azoknak teljesülniük, hogy a 60 napot is figyelembe vehessem. Vagyis a 60 nap (a beadási határidő a támogatáshoz) melyik munka végeztével fontos? a két munka között telhetnek e el hónapok, ha nem találnék vállalkozót a munkára?

Tisztelt Válaszadó, afelől érdeklődöm, hogy ha az ingatlan hosszú ideje a tulajdonomban van, de csak ebben a hónapban tudunk beköltözni, mert eddig a haszonélvező lakott benne, akkor a beköltözéstől számított egy éven belül végzett felújítási munkák és e célból beszerzett anyagok számlái is beleszámíthatnak-e az egy év elteltével benyújtható igénylésbe, vagy meg kell várni, hogy egy éve benne lakjunk, és csak akkor foghatunk hozzá a felújításhoz. Azért fontos ez, mert ha úgy alakul, egy másik kormány ennek a lehetőségnek gyorsan véget vet.

Kedves Szakértők!
Fűtés korszerűsítésre szeretnénk igénybe venni a támogatást viszont csak a jövő év folyamán tudjuk beadni az igénylést. Ha még ebben az évben megveszem a gázkazánt, a számláját el tudom -e számoltatni vagy a vásárlás időpontjának is bele kell férnie a 60 napba?
Másik kérdés, hogy a két munkálat között akár 1 év is eltelhet?

Válaszukat előre is köszönöm!

5 gyermekem van, most kezdem a tetőterünkben gyerekszobák kialakítását. A munkálatokkal előreláthatólag csak 2022 tavaszán végzek. Addig gyüjtöm a számlákat. A kérdésem: ha a legutolsó számlám mondjuk 2022 februári lesz és én az addig összegyüjtött számlákkal mondjuk 2022 márciusban (tehát a legutolsó számla dátumát tekintve 60 napon belül adom be a támogatási igényemet , akkor a teljes, tehát a régebbi mondjuk 8-10 hónapos számlákra is megkapom a törvényes támogatást?

Tisztelt Szakértők!
Az utolsó számla lehet egy elszámolható pl. csap megvételéről szóló számla is, melyet nem szakember épít be, tehát alapvetően csak egy anyagról szóló számlám lesz?
Köszönettel: Gábor

A számlát milyen névre kell kérni?
Elektronikus számlát elfogadnak?
Köszönettel, Nagy Hajnal

Ha a tároló, nyárikonyha felújítására szeretnénk igénybe venni a támogatást, elfogadható-e, hogy a tulajdoni lapon gazdasági épületként szerepel az épület?

Emeleti terasz korlátjának beszerzésére, szerelésére igényelhető-e a támogatás