Egy MÁK-tól kapott válasz alapján a a korábban épített kerítés részben vagy egészben felújítható, vagy újraépíthető. Arra vonatkozón nem találtunk korlátozást, hogy a kerítés mely részére lenne az előírás kizárólagosan lehetőv téve.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

65 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Új kerítést szeretnék csináltatni a régi dróthálós helyett.
Ha jól értelmezem özvegynek, aki két idős szülővel él közös háztartásban (88 és 94 évesek), illetve én rokkantsági ellátáson vagyok, mellette dolgozom, mert muszáj – nem igényelhető támogatás?
Köszönöm a válaszát!

1984-ben vásároltuk a házat. Azóta Mi 3-4 évente a kerítést mindig ápoltuk. Ma már sajnos ez kevés. 2 évvel ezelőtt mikor a csatornát csinálták, akkor lett újra festve, hát meglehet nézni most, hogy néz ki. Én megelégednék egy becsületes kivitelezővel, aki becsülettel elvégezné azt a ráfordítást, amit a nagykönyv előír. Drága férjem 2022.07.29. már csak a mennyből drukkol, hogy sikerüljön.
Előre is köszönöm, hogy elolvassa hozzászólásomat.
Maradok Tisztelettel, egy 75 éves öreglány

Kérdésem, hogy meglévő kapura elektromos kapunyitó beszerelése elszámolható-e az otthonteremtési támogatásnál?

Kedves Hitelnet!
Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy meglévő kerítés megerősítésére/kiegészítésére lamellált kerítéssel, illetve annak festésére Önök szerint igénybe vehető a támogatás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy élősövény (Ciprus) kerítésként körben támogatható-e? Növényvásárlás és elültetés is lenne számlával.
Köszönöm válaszukat! Szép napot kívánok!

Mi a helyzet akkor, ha a kerítést átalakítjuk. Tehát megcseréljük a kis és nagykapuk helyzetét. Van munkadíj és egy elenyésző anyagköltség.
Ezt el lehet számolni?

Meglévő drótkerítés cseréjére és betonalap felújítása igényelhető az otthonfelújítási támogatás, illetve az elektromos kapunyitó szintén kérdés lenne.
Köszönöm!

Nálunk teljesen új kerítés kerül megépítésre. Azt tudjuk, hogy erre lehet igényelni támogatást. Viszont automatizálni is szeretnénk a kaput. Külön vállalkozó hozná és szerelné hozzá a villanymotort. Ez is elszámolható? Mert az L) pont alatt csak kerítésépítés a megnevezés. Ettől függetlenül elfogadják erről is a számlát?
Köszönöm válaszukat.

Jó napot!
Teljes kerítésfelújítást tervezek. Külön vállalkozó csinálja a kerítés elbontását, más az alap gépi kiásását, föld, törmelék elszállítását, külön kőműves csapat a kerítés építését, illetve más vállalkozó a kerítés elemek gyártását, felszerelését.
Ez így teljes egészében külön-külön elszámolható egy kerítés felújítás keretein belül?
Azt az infót hallottam, hogy csak ugyanazon vállalkozó/kivitelező csinálhatja a gépi földmunkákat, föld elszállítást és minden munkálatot, akkor vehető igénybe a támogatás.
Mi lehet a valóság? Külön-külön benyújtott számlákat elfogadnak-e?
Köszönöm a választ!

Lemezkerítést és vaskerítést szeretnénk építtetni. Otthon felújításra igényelhető? Ki építheti a kerítést, kőműves?

Kerítés lemez vásárlására igényelhető-e támogatás? Mivel a szerelés családon belül meg tudjuk oldani?
Köszönöm szépen.
Manyi

Igényelhető lakásfelújítási támogatás abban az esetben, ha egy éve igényelve lett a falusi CSOK?
Köszönöm a választ!

Súlyos mozgáskorlátozott nyugdíjas a férjem és szeretnénk a kerítésünket felújítani automata kapuval.
Ez esetben igényelhető-e a támogatás? Mi kell az elbíráláshoz?

Egyedülálló nyugdíjas kaphat-e állami támogatást kerítés újításra, ha nyugdíj mellett vállalkozó?
Köszönöm a választ.

A kerítés (kapu) más helyrajzi számon van mint az ingatlan (de hozzátartozik,) A támogatás igy is elszámolható?

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy igényelő lehet-e olyan házaspár is kerítésfelújításhoz lakásfelújítási támogatásra akinek már nincs 25 év alatti gyermeke?

Egyedül álló, nyugdíjas jogosult e kerítés támogatásra?

Érdeklődni szeretnék, hogyha a kerítés teljes felépítését nem végezzük el, csupán a vasalat készítést sávalap betonozásával, sávalap szükség szerinti zsaluzását, helyszín szintezését. Tehát, csak egy munkafolyamatot belőle. Ebben az esetben is igényelhető a támogatás?

Szeretném megkérdezni igényelhető-e úgy támogatás,hogy a párom tulajdonában lévő házba én és a gyerekek csak ideiglenesen (tartózkodási helyünk ez) vagyunk bejelentkezve. Fontos,hogy az állandó lakcímünk ez legyen?

Meglévő támfalra szeretnénk 50 cm magas gabion kerítés rendszert rakni. Arra felvehető az otthonteremtesi program?
Köszönettel
Nóra

Meglévő kerítés áthelyezése. Beton alapú vasrácsos kerítés.

Meglévő betonkeriteshez a kis-es nagykaput, illetve egyes kerítes közöket szeretnenk megcsináltatni. Lehet-e erre kölcsönt igényelni? A vállalkozói szerződésen kívül kell-e egyéb engedélyeket bemutatni?

Üdvözlöm!
Szeretném kérdezni, hogy jár-e támogatás, ha mi szeretnénk a bejárati kaput automatára váltani, valamint a garázskaput is automata vezérlésűre cserélni. Lehetséges ez? Mivel kerítés felújításra vonatkozik a támogatás, ami a nyomtatványban az „L” pont, a nyitott gépkocsi beállóra pedig az „m” menüpont. A mi esetünkben ez hogyan oldható meg?
Köszönöm a segítséget!

Üdvözlöm.
Csak új kerítés építésére igényelhető a támogatás vagy felújításra is igényelhető?

Tisztelt Hitelnet!
Meglévő kerítést szeretnénk felújítani. Igényelhető a támogatás a meglévő zsalukő alap glettelésére, színezésére, fedlapozására és lécezésére? A MÁK támogatható munkái között csak kerítés építés szerepel, kizáró ok, ha a meglévő alapot nem bontjuk vissza?

Tisztelt Hitelnet,
Olyan kerítésre igényelhető-e a támogatás, amit saját telken belülre, a meglévő kerítés mellé szeretnénk építeni. Részben a „szomszédhoz tartozó” oldalon, részben pedig a hátsó szomszéd irányában. Mindkét irányban megmaradna a meglévő drótkerítés, és ezek elé kerülne egy kő kerítés, saját telken belülre.
Válaszukat előre is köszönöm.

Eddig nem volt a kert a szomszédtól lekerítve, új kerítés építhető (fa, drótháló)?

Továbbra is kérdésem, ha az adott bejáratra, kapura csak útszolgalmi joggal rendelkezem, igényelhetek-e támogatást?

A kapu automatizálása és a bejárat burkolatának szélesítése akadálymentesítés céljából kerül átépítésre, mozgásában súlyosan akadályozott tulajdonos számára. Kapható-e a támogatás?

Élősövény helyett beton lábazat +fém kerítés elszámolható-e?