Kerítés építés céljából lehet -e a támogatást felhasználni ? köteles vagyok építtetővel , vállalkozóval készíttetni vagy azt magam is megtehetem és az anyagköltséget számoltatom el ? Köszönöm válaszukat előre is.

A kormányrendelet szerint a kerítés építésére igényelhető a lakásfelújítási támogatás. A támogatás igénylésekor benyújtott számláknak 50-50 %-ban kell tartalmazniuk anyag és munkadíj számlát, de több különböző munkálat esetén ezek a számlák összevonhatók. A lakásfelújítási támogatás feltételeit ide kattintva tekintheti meg.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A házfelújítás során minden munkafolyamatról megvan a szerződésünk, anyagköltségről, illetve a munkadíjról a számlánk. A kerítés alapjáról is. Viszont a kerítéskőről csak az anyagköltségről van számlánk, így meg van a 6 millió forint. Ez így elfogadható, hogy csak anyagköltségről adunk be számlát? Vagy a kerítéskőhöz is kérnek munkadíjról számlát, illetve szerződéskötést a vállalkozóval? Ebben az esetben túllépjük a 6 millió forintot.

Üdvözlöm,
abban kérném a segítségét, hogy különböző munkálatok esetén az összes számlát összesítve vizsgálják az 50-50% megállapításához? Tehát egy szerződésen/munkán belül kell törekedni az arányra, vagy ha pl. kerítés építés munkadíj: 500.000, térkövezés munkadíj: 500.000 és ehhez van egy 1.000.000 térkő anyagköltség számlám, akkor megvan az 50-50%?
Másik kérdésem, hogy az ingatlan elveszti a használatbavételi engedélyét, amikor egy nagyobb felújítás elkezdődik? Mert még az új használatbavételi nem készült el, (korábban természetesen rendelkeztünk vele), a számlák nagy része viszont a felújítás alatt keletkezett. Úgy tudom használatbavételi nélkül nem gyűjthető számla, de közben évek óta bejegyzett tulajdonunkban lévő ingatlanról van szó.
Köszönöm.
Tamás

Üdvözlöm!
Kerítést szeretnénk építeni. Meg is rendeltük a kerítéskövet, viszont a számlán szerepel a – raklap használati díj, illetve – csomagolási díj. Ez nem gond-e? Így is elfogadják-e a számlát, vagy készíttessünk újat, amelyen ezek nem szerepelnek?
Válaszát köszönöm!
Üdv: Anita

Tisztelt Hitelnet!
Én is a gépi földmunka elszámolásával kapcsolatban érdeklődnék. A vállalkozó a térkő burkolat kialakításánál a gépi földmunkát illetve a beton és kavics szállítását végezte. Ez így elszámolható?
Köszönöm!

Tisztelt Cím,
Kerítés építéssel kapcsolatban szeretném kérdezni: a kerítéskőről (színezett zsalukő) készült számla tartalmazná a szállítási- és daruzási díjat, a raklapokat és a raklapok csomagolási díját is. Az ezzel a tartalommal kiállított számla befogadható-e?

Tisztelt Hitelnet!
Új kerítést építenénk, amihez a mezők lézervágott acéllemezekből lennének. Ezeket a lemezeket szinterezéssel festetnénk egy festőüzemben. Önök szerint a szinterezésről kiállított számla elfogadható mint munkadíj?
Köszönöm!
Péter

Kerítés lábazatának a felújítása, konkrétan újra vakolása, enyves gyöngyvakolattal bevonása is értelmezhető vajon ebben a kategóriában? Köszönettel.

Üdvözlöm. Térburkolat készítés előtt állunk. A vállalkozó a földmunkán kívül minden megcsinál. Önállóan elszámolható a gép földmunka, ha egy másik vállalkozó elkészítí?

Tisztelt Hitelnet!

Olyan kérdésem lenne, hogy a kerítés felújításra, illetve adott esetben a kerítésben bejárati kapu létrehozásra is kiterjed-e a támogatás?

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Gábor

Tisztelt Hitelnet!
Kerítés építéssel kapcsolatban az alábbi kérdéseim lennének.
A kerítés tervezési költsége elszámolható e mint munkadíj? Értelem szerűen a tervezői munkánál anyagköltség nem keletkezik. Lehet olyan szerződést kötni, ami csak munkadíjra vonatkozik? A következő kérdésem ehhez kapcsolódik. Ha az építőanyagokat saját magam szerzem be, akkor a kivitelezővel kötött szerződésen elég csak a vállalkozói díjat (vállalkozási szerződés “B oszlop”) feltüntetni? Vagy a vállalkozói szerződésben a munkadíj mellett az anyagköltségeket is rögzíteni kell, és a számlákat majd a saját nevemre kérem kiállítani.
Várom mielőbbi válaszukat!
Üdvözlettel:
Dávid

Ellenőrizve van-e a kivitelező “alkalmassága” a szerződésben szereplő feladat elvégzésére? Úgy értem ha a vállalkozó pl: külső szigetelésre, szinezésre vállalkozik, a megrendelő köteles-e ellenőrizni hogy a vállalkozó rendelkezik-e a szükséges szakmai végzettséggel vagy szakmai minősítéssel? Ha igen, hogy?

Tisztelt Cím!
A térburkolással és kerítés építéssel kapcsolatos kézi és gépi földmunka amit a munkát végző vállalkozó csinál miként számolható el (anyag vagy munkadíj).A keletkezett nemveszélyes hulladék elszállítása támogatható e ha a munkát végző vállalkozó szállíttatja el és tovább számlázza nekem.Vagy milyen formában oldható meg. Köszönettel : Zsolt