Igen, a KATA-s vagy alanyi adómentes vállalkozó által kiállított számla elfogadható a támogatás igénylése során. A Rendelet csak az 5 %-os áfát tartalmazó számlát zárja ki. A 0%-os és 27%-os általános forgalmi adó mértékkel kiállított számla figyelembe vehető a lakásfelújítási támogatás igénylés során.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

121 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm,
mit tegyek, hogyha már benyújtottam a lakásfelújítási támogatáshoz az igénylést, de utólag jöttem rá, hogy a vállalkozói szerződésbe nem kellett volna bírni az anyagköltséget, mert azokat én vettem meg, és az én nevemre lettek a számlák kiállítva. Vissza lehet vonni a kérelmet, és újra benyújtani?

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy mi az az aránytalan számla? Házszigetelés munkadíj 1,3 M Ft, hozzá az anyag 800.000 Ft, villanyszerelő munkadíj 200.000 Ft, lámpák, kapcsolók 100.000 Ft és a többi pedig 3,6 M csak anyagszámla. (Festékek, lambéria, radiátor, csatorna, osb lap, kültéri járólap), ez így aránytalan vagy visszatérítik minden számla 50%-át?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy lakásfelújítási támogatásnál elfogadható-e olyan vállalkozó által kiállított Egyszerűsített számla, amelynek végösszege 0%-os általános forgalmi adót tartalmaz.
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha hordozható cserépkályhát vagy a hagyományos cserépkályhát építettek számlával, az elszámolható otthonfelújítási támogatásba?
Köszönöm.

Tisztelt hitelnet!
Vállalkozó (KFT.) anyagdíjról adhat 0%-os ÁFá-s számlát? Mivel ugye az Áfa a termékek vásárlásakor meg lett fizetve.

Ha KATA-s vállalkozó ad számlát a munkáról felújítási támogatásnál, akkor a megvásárolt anyagot is az Ő nevére kell venni, és ő számlázza tovább? Fürdőszoba felújításról van szó, és nyilván mi választjuk ki a burkolatokat, és rendeljük meg a boltban.

Euronicsben vásároltunk konyhai gépeket beépítés céljából. Indukciós főzőlap és a páraelszívónál nem szerepel a számlán a nevénél, hogy beépíthető. A sütőnél és a mosogatógépnél viszont igen. Így is elszámolható a főzőlap és a páraelszívó?
A másik kérdésem pedig, hogy ezek egy számlán szerepelnek. A számlaösszesítőn mindegyiket külön sorban be kell írjam?
Köszönöm.

Tisztelt Cím!
Friss Kata-s cég /április. 01 keltezésű/ adhat nekem számlát az állami 50%-os visszaigényléses felújításról? A jogosultság fedi a munkát.
Üdv.
Ákos

Üdvözlöm,
az 50% támogatási pályázatban katás vállalkozóként számlázhatok-e ki anyagszámlát 0% áfával?

Üdvözletem.
Mennyi pénz visszatérítésre számíthatok, ha a következő számlákat nyújtom be:
Terasz tető: 1.500.000 anyag, 400.000 munkadíj
Külső színezés: 480.000 anyag, 600.000 munkadíj
Térkő: 1.000.000 anyag, 550.000 munkadíj.
Köszönöm a választ.

Kedves Hitelnet.hu,
A teraszunk burkolatát, illetve az elektromos kapunkon található lécezést, illetve a kapun található toló motort szeretnénk lecserélni/felújítani.
Kiterjed-e ezekre is a lakásfelújítási támogatás?
Köszönöm válaszukat!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy katás vállalkozó számlázhat olyan anyagot a megrendelőnek, ami nem kapcsolódik a tevékenységi körébe? Ha igen, az elszámolható a felújítási programban?

Üdvözlöm.
Ha KATA-s vállalkozó használt, bontott faanyagról ad számlát, ebből tároló vagy kocsibeálló készül. Az is elfogadható vagy csak új anyagból készülhet?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Kerti faház építése esetén, mint tároló egység is igénybe vehető a támogatás vagy sem? Esetleg egy ilyen milyen megnevezéssel fogadható el, ha elfogadható?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Nem értem a fenti leírást. A rendelet 7. § b) pontja szerint csak az áfa tv. hatálya alá tartozó termékértékesítésről és szolgáltatásnyújtásról kiállított számla fogadható el. Amennyiben alanyi adómentes KATA-s vállalkozó állítja ki a számlát, ő nem alanya az áfa tv.-nek, hiszen áfa bevallást sem ad be. Így az én értelmezésemben az ő számlája nem nyújtható be a támogatás igénylése során.
Válaszát előre is köszönöm!

Azt ajánlották nekem, hogy KATA-s vállalkozóval csináltassam a felújítást, mert ez esetben az ÁFA nálam marad. Sajnos nem értem ezt, kérhetek segítséget, hogy ez miért marad nálam ?

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy katás vállalkozó vagyok főállásban 3 éve, de elvégeztem egy burkoló tanfolyamot is. Be is írattam a vállalkozásba. Adhatok burkolásról is számlát, amit elfogadnak a felújítási támogatáshoz? Vagy várnom kell vele.
Köszönöm előre is!

Tisztelt Hitelnet.
Az lenne a kérdésem,hogy KATA-s vállalkozó 1.600.000 Ft-ról állított ki munkadíj számlát.Van-e összeghatára a számlának úgy,hogy az évi keretet még nem érte el.(12.000.000)?
Benyújtható-e?

KATA-s vállalkozónak. Egészsegügyi járulék tartozása van, de azt törleszti, az ő számláját is elfogadják lakásfelújítási programban?

Érdeklődnék, hogy személyesen tudok 0% – os számlát kerni anyag utan Üzletben? Amit a pályázat utján felvezethető? Vagy a vállalkozó vegye meg?

Érdeklődni szeretnék, hogy egyéni vállalkozó alanyi adómentes vállalkozási háttérrel adhat e anyagról számlát? És ugyan erre a munkára kiadott munkadíj számla milyen adózás alá tartozik, tényleg 35%? Köszönöm válaszát.

Mi július 6-án adtuk be a KATA-s számlákat! Mennyi idő mire visszakapjuk a pénzt?

Azt szeretném kérdezni, hogy a katás vállalkozó állíthat-e ki anyagról számlát?

Apósom Kata-s, a munkát vele végeztetném el (érthető okokból – nincs túlszámlázás, nincs minőségi kifogás) Tőle (Apósomtól) kapott számla is elszámolható ?

Elváltam, de a volt férjem meghalt még 2009-ben. Fiam augusztusban lesz 25 éves. Kell a volt férjem halálát igazolni, vagy egyedüli igénylőként kérhetem a támogatást? Anyagszámlán, ha együtt szerepel burkolási és vízszerelési anyag, elég a végösszeg, vagy külön kell feltüntetni a különböző tevékenységhez tartozó anyagokat? Ha olyan tétel szerepel a számlán, ami nem épül be-ecset, vödör, fugakereszt-elég, ha lehúzom, és levonom a végösszegből?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 27%-os és 0%-os (KATA-s) számlákat kiállító vállalkozókkal is lehet vegyesen dolgoztatni? Ugyanúgy számolják el a támogatásokat?
Köszönettel: Dávid

KATA- S vállalkozó által kiállított számla elfogadható új ház építése során ?Csok-ot és hitelt is igénybe vettünk .

Kedves Hitelnet!
Ha a napelemes rendszer kivitelezését az igényló munkáltatója végzi el, az a számla elfogadható? Az igénylő sem részesedéssel, sem tagsággal nem rendelkezik, egyszerű munkavállaló a kivitelező cégben.

Ha nem katás a vállalkozó, mert azt már kinőtte és áfa nélküli számlát állít ki, ami után ugyebár 15%al adózik, ez a számla akkor elfogadható?

Tisztelt Hitelnet! Érdeklődni szeretnék, hogy jól értelmezem e, hogy ha nekem KATA-s vállalkozó végzi a felújítást, akkor nem tudom igénybe venni a felújítási hitel, mivel nem ÁFA alany? Csupa ilyen szakembert találtam, akiben megbíznék. Köszönettel: Tamás