Üdvözletem, régi megrepedezett, megsüllyedt járdánkat szeretnénk belül újraépíteni. Kb 80%- ban betonozás, 20%- térkő. Erre vonatkozik-e a térburkolat cseréje?
Köszönöm.

Válaszunk:
A MÁK által kiadott tájékoztatók alapján "a ház előtti, kerítésen kívüli (utca) járda, bejáró (közterület) felújítására" NEM igényelhető a lakásfelújítási támogatás. Amennyiben az említett munkálatok telken belül vannak, akkor természetesen támogatható tevékenységnek minősül a betonozás és a térkő is.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

36 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Jövőre terveznénk egy nagyobb mértékű házfelújítást és bővítést, viszont az év végéig tartó támogatásból nem szeretnénk kimaradni, ezért próbálnánk olyan munkákat elszámolni, amik nem ütköznek sem a jelenlegi házban lakásunk sem a későbbi igen jelentős munkálatokkal. A következő munkákat gondoltuk ezért az év végéig egy vállalkozóval megcsináltatni és a pályázatban elszámolni: kerítés felújítás és a jelenlegi kapu úszókapura cserélése, vízóraakna cseréje, ház alatti pince felújítása, esővízgyüjtő tartály telepítése.
Szeretném szíves véleményüket kérni, hogy ezek a munkálatok elszámolhatóak-e a pályázatban.
Köszönettel:
József

Tisztelt Cím!
Ha ellenőrzés során derül ki, hogy valamely munkára jogosulatlanul vettük fel a támogatást, vagy az nem felel meg a szabályoknak, akkor csak ezt az 1 “szabálytalan” tételt kell visszafizetnünk vagy a teljes összeget, (amiben más munkák is szerepelnek)?
Kamatot kell-e fizetnünk ebben az esetben?
Üdvözlettel,
Csaba

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy az udvar murvázása elszámolható-e? Kb. 100 m² terület lenne. A murva megvétele mint anyagköltség és az elterítése mint munkaköltség?

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy vízóra akna betonozása, valamint lakáson belüli betonozás szoba, étkező, ….. stb. elszámolható-e a lakásfelújítási programon belül.
Köszönöm a választ.

Üdv!
Térkövezés ügyben: a vállalkozó egyéb, szakképesítéshez kötött munkák mellett elvállalja a térkövezést is, de ezt nemrég vette fel a tevékenységi körök közé.
Adhat úgy – a lakásfelújítási programban elszámolható – számlát, hogy nem rendelkezik erre vonatkozó szakképesítéssel?
A MÁK-nál azt mondták, hogy a számla a lényeg, de a NAV kérhet utólag szakképesítés igazolást? A térkövezési tevékenységet alá kell egyáltalán valamilyen képzettséggel támasztani?
Mert csak akkor rendelnénk meg nála, ha minden ok… : -)
Előre is köszönöm válaszát!

Üdv.
Térköveztetni szeretnék. 2 vállalkozó csinálná. Az egyik a hozzátartozó földmunkát, tükör kialakítása, beszórása stb. A másik, aki a térkövet és a szegélyköveket lerakja. 2 vállalkozói szerződés. Mindkettő felhasználható a támogatáshoz? (Mivel egyik az földmunka a térkövezés előkészítése.)
Köszönöm.

Üdv!
Augusztusban kerül csak a nevemre a ház, addig lízingelem.
Én is igénybe vehetem ezt a fajta támogatást? Azt hallottam, hogy 1 éve tulajdonomban kell legyen az ingatlan? Ez igaz?

Üdv!
Kérdésem a következő lenne, falusi csok korszerűsítést szeretnénk áfa visszaigényléssel 2 meglévő gyerkőcre az igénylés pedig telken belüli térkövezés lenne autó bejárónak a garázsig, illetve a kapu kialakítása.
Ez lehetséges?

Üdvözletem.
A vállalkozói szerződésben csak a felújítási munkákat kell felsorolni és a vállalkozó munkadíját kitölteni, ha az anyagot nem a vállalkozó biztosítja, hanem mi vásároljuk meg?
Válaszukat köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a telken belül lévő betonjárda, csúszásmentes járólappal történő leburkolása elszámolható e a támogatásban, vagy csak a terasz burkolást veszik figyelembe?

Üdvözlöm!
Terasz lépcső kialakítása, terasz magasítása, illetve ház körüli beton lábazati járda kialakítása elszámolható? Ha igen melyik soron, mert a szigetelt beton lábazati járda a térburkolat és a szigetelés (víz) kategóriába is bele tartozhat.
Köszönettel.

Üdv!
Terasz járólappal történő burkolása elszámolható-e?

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy az aszfalt burkolat vajon beletartozik-e a térburkolat fogalmába, tehát támogatható tevékenységnek minősül-e?
Az udvarunkkal szeretnénk valamit kezdeni, összetöredezett járdák, néhol kavicsos, máshol meg földes. Egybefüggő aszfaltburkolatot csináltatnánk, amennyiben a támogatás keretein belül elszámolható.
Köszönettel!

Üdvözlet!
Ha térkővezés közben felmerült,hogy új aknafedelet kell készítetni (mert nincs szintben),annak az anyagköltsége elszámolható?
Köszönettel

Érdeklődnék, hogy Ikeában vásárolt gardróbszekrényre is igénybe vehető-e a támogatás?
Köszönöm.

Térkövezés kapun belül és kapun kívül is lesz. Az összes vásárolt térkő 260 m2, ebből 230 m2 kerül kapun belülre. A számlaösszesítőn 230 m2 térkő összegét tüntessem fel? Nem gond, hogy a számlán a 260 m2 szerepel?

Üdvözlöm!
Ha térkövezés miatt támfal építésze vált szükségessé akkor ennek az anyagköltsége és munkadíja elszámolható a térkövezés címén?
Köszönöm válaszát!