A felújítani kívánt ingatlanban az 1 éves állandó lakcím feltételt nem kell alkalmazni, ha “b) ha a támogatással érintett lakás tulajdonjogának megszerzésére, vagy az igénylő, illetve kiskorú gyermekei tulajdonában lévő telken felépült lakás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésére a támogatási kérelem benyújtását megelőző egy éven belül került sor.”

A felújítással kapcsolatos számlák gyűjtése megkezdődhet 2021. január 1-jétől, a Rendeletben meghatározott feltételeknek a kérelem benyújtásának időpontjában kell megfelelni. Ez alól kivétel, ha az új építésű lakás az ingatlan-nyilvántartásba még nem került bejegyzésre, mivel az otthonfelújítás keretében az építés nem támogatható.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!

2021-ben tervezzük használt családi ház vásárlását, és még ebben az évben szeretnénk azt felújítani. Ha egy éven belül megtörténik az adásvétel, a felújítás és a támogatási kérelem benyújtása is, akkor a támogatási kérelem benyújtásának pillanatában (vagy azt megelőzően) szükséges-e, hogy a felújított ingatlan címe szerepeljen állandó lakcímként a lakcímkártyánkon?