A rendelet szövege így szól:

"A támogatás igénybevételének feltétele, hogy az igénylő – együttes igénylés esetén legalább az egyik igénylő
b)legalább 1 éve – egybefüggően legfeljebb 30 nap megszakítással – folyamatosan a Tbj. 6. §-a szerint biztosítottként szerepel ...."
Amennyiben az lakásfelújítási támogatás igénylése együttes igényléssel történik, (házaspárok, élettársak esetén) akkor elegendő, ha az egyik fél rendelkezik megfelelő TB jogviszonnyal.
Együttes igénylés nem feltétel továbbá, hogy mindkét fél rendelkezzen a felújítani kívánt ingatlanban tulajdoni hányaddal:
"...A támogatás abban az esetben igényelhető, ha
a)az igénylő, illetve kiskorú gyermeke – együttes igénylés esetén az igénylők együtt, vagy kiskorú gyermekeik – a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal rendelkeznek,..."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Külföldön élő Magyar állampolgár jogosult-e a kedvezmény igénylésére?
Magyarországon nem rendelkezik Tb-vel.

Tisztelt Hitelnet!
A több gyermeket nevelő családok tartozáscsökkentő támogatása illetve az otthonfelújítási támogatás nem üti egymást?
Vagyis igényelhető mindkettő ha a jogosultsági feltételeknek megfelelek?
Köszönöm.
Attila

Férjemmel 15 éve vagyunk házasok. Lakásunk megvételekor 13/20-ban az én nevemre, 7/20-ban az Ő nevére került a lakás. Jelen helyzetben ő rendelkezik munkaviszonnyal, és katás vállalkozóként jelenleg szüneteltetem a vállalkozásomat, de fizetem a havi eü hozzájárulást. Kérdezném, hogy 1. igényelhetjük-e a kedvezményes felújítási hitelt, 2. Ha igen, akkor együttesen, vagy csak a férjem (akinek munkaviszonya van, de nem 50%-ban tulajdonos, ugyanakkor 15 évi házasság után már minden vagyok közösnek számít). Milyen szabályok vonatkoznak ránk?

Kérdésem: Az otthonfelújítási program feltételének, miszerint az igénylőnek tb biztosítási jogviszonnyal kell rendelkezni az alábbiak alapján megfelelek-e?
2019 01 01 óta nyugdíjas vagyok, a rám irányadó nyugdíjkorhatárt még nem töltöttem be, a “nők 40” lehetőséggel jöttem nyugdíjba.
Egyéni vállalkozóként nyugdíj mellett dolgozom, amit a járványügyi helyzet miatt szüneteltettem 2020 04 01-2020.05.27 között.
Válaszukat megköszönve, tisztelettel: FMA

Üdvözlöm!
Együttes igénylés esetén. Bármelyik fél nevére szólhatnak a számlák?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
György
U.i.: Jan. 24-én küldtem egy kérdést. Lehet tudni, hogy mikor fognak válaszolni?

Üdvözlöm!
Feleségem 1:1 tulajdonosa az ingatlanunknak. Én “csak” haszonélvező vagyok. Feleségem nem rendelkezik munkaviszonnyal, de a TB-jét (7.710Ft/hó) fizetjük. Nekem megfelelő (munkaviszonyból származó) TB jogviszonyom és jövedelmem van.
Együttesen igényelhetjük a felújítási támogatást? Ha igen, kinek a nevére szóljanak a számlák és ki legyen az aki igénylést benyújtja?
Meghatalmazhatja a az ingatlan tulajdonosa a haszonélvezőt a teljes ügyintézésre? Ügyfélkapun keresztül lehet intézni az egész folyamatot?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
György