Kedves Hitelnet!

Két kérdésem lenne.

Az első: ha például az ingatlan ára 5 millió Ft, akkor azt hitel nélkül csak a támogatást felhasználva meg tudom vásárolni? (3 gyerekem van, így a falusi csoknál 5 milliót költhetek vásárlásra.)

Második: Ha az ingatlanban jelenleg nincs fürdőszoba, van-e lehetőségem a falusi csokra? A felújítós részét arra költeném, hiszen benn van a feltételek között, hogy fürdő létesítése.

Válaszukat előre is köszönöm.
László

Válaszunk:

Kedves László!

3 gyermek után igényelt falusi CSOK esetén maximum 10 millió forint összegű támogatás igényelhető. Ennek a 10 millió forintnak maximum a fele fordítható a ház vételárának kifizetésére. 5 millió forint vételárú ház esetén tehát a teljes 5 millió forint a vételár kiegyenlítésére fordítható. Így önerő nélkül megvásárolható az ingatlan. A fennmaradó 5 millió forintot a ház korszerűsítésére és/vagy bővítésére használhatják fel.

Nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot, hogy a házban a támogatási kérelem benyújtásakor nincsen fürdőszoba, de annak létesítését a kérelemben vállalják.

A falusi CSOK kérelem benyújtásakor az ingatlannak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
- Rendelkeznie kell 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel.

Valamint a támogatott személyeknek vállalniuk kell, hogy a lakóingatlan legkésőbb a korszerűsítést követően az alábbi feltételeknek eleget tesz:
Rendelkezik:
- 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel -, továbbá fürdőhelyiséggel és WC-vel,
- közműves villamos energia szolgáltatással,
- egyedi fűtési móddal,
- közműves szennyvízelvezetéssel, vagy ha nincs a településen (településrészen) közműves szennyvízelvezetés, a szennyvíz tisztítása és elhelyezése egyedi szennyvízkezelő berendezéssel vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárggyal vagy időszakos tárolása egyedi zárt szennyvíztárolóban történik, és
- közműves ivóvíz-szolgáltatással, vagy ha a településen (településrészen) nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van.

A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése