Házastársak, élettársak falusi CSOK igénylése esetén feltétel, hogy mindketten rendelkezzenek tulajdonrésszel a támogatott ingatlanban. Korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelt falusi CSOK esetén elegendő, ha együttesen legalább 50% tulajdonrésszel rendelkeznek.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A falusi csok-ot szeretnénk igénybe venni korszerűsítésre. Az ingatlanban, amire igénybe szeretnénk venni 1/2 arányban tulajdonos vagyok, a ház másik fele az anyósom nevén van. A feleségemnek még nincs része az ingatlanban, de ha csak ezen múlik vagy én vagy az anyósom is szívesen tulajdoni hányadot adnánk neki. Nem tudom, hogy ez iíy ebben a formában működhet-e?

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, igényelhető-e önmagában a falusi csok korszerűsítés és bővítés nélkül? 1 meglévő, 2 vállalt gyermek. Önerőnk van 8 millió.
11.5 millió a ház, amit kinéztünk (teljesen fel van újítva).
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Hitelnet!
Falusi CSOK-ot szeretnénk igénybe venni férjemmel, melyet használt lakás vásárlására és korszerűsítésére költenénk. Az ingatlan 50%-ban már a férjem tulajdonában van, viszont én még nem rendelkezem tulajdonjoggal. A másik 50%-ot vásárolnám meg (falusi CSOK-ból vásárlás), az én tekintetemben nem közeli hozzátartozótól.
A kérdésem az lenne, hogy ez így működhet? Igényelhetjük a vásárlásra és korszerűsítésre járó támogatási összeget?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló (elvált) szülőként, három kiskorú gyermekkel jogosult vagyok-e Vidéki CSOK-ra (felújítás címén, max 5 M Ft), amennyiben 50% tulajdonrésszel rendelkezem az ingatlanban, a maradék 50% pedig a három gyermek tulajdonában van egyenlő arányban? Az ingatlant semmilyen egyéb kötelezettség nem terheli (hitel, haszonélvezeti jog stb.)
A többi feltételnek megfelelek maradéktalanul.

Kedves Hitelnet!
Nem feltétlenül ebbe a kategóriába való, de Falusi CSOK témakörbe vág a kérdésem, amibe segítségüket kérném.
Korszerűsítésre igényelnénk majd támogatást, viszont nem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy a nagycsaládos autóvásárlás támogatás, amit igénybe vettünk, vajon csökkenti-e az igénybe vehető max 5M Ft-os támogatási összeget?
Illetve az ÁFA visszatérítési lehetősége, leegyszerűsítve azt jelentené, hogy ha a költségvetésem megvalósul és azokat 27% áfás számlával igazolom, azt még tulajdonképen az igényelhető támogatás mellett visszaigényelhetem – ha igen, akkor feltételei?
Üdvözlettel,
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdv!
Korszerűsítésre vennénk igénybe a Falusi CSOK támogatást. A ház 50%-ban a feleségem, 50%-ban az édesanyja tulajdonában van. Nekem nincs tulajdonrészem. Így – minden más feltétel teljesülése esetén – igényelhetjük a Falusi CSOK-ot?
Köszönöm!