Igen, a támogatható hitelcélok között így szerepel: “beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje” Véleményünk szerint amennyiben a hűtőgép beépíthető, akkor igényelhető a támogatás.

MÁK állásfoglalás szerint: “Általánosságban beépített bútornak minősül, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, az ingatlan részét képezi, így különösen a beépített konyhabútor, beépített szekrény, kazán, szaniterek, a fürdőszobai szekrény mosdóval is.”

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

11 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
A beépíthető gépek vásárlásánál is szükséges a szerződés vagy itt elegendő a számla?

Tisztelt Címzett!
A konyhabútor cseréjét tervezzük. De oda sajnos a beépített hűtő nem fér el. Így szabadonálló hűtő szükséges. A támogatás szövegezése nem teljesen egyértelmű. „beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje” Kissé kétértelmű számomra a cseréje kifejezés.
Szabadonálló hűtőgép cserére, vásárlásra igényelhető a támogatás?

Tisztelt Hitelnet!
Januárban lecseréltük a mosogatógépünket olyan, hogy beépíthető és szabadonállóként is használható. A számlán egyik megnevezés sem szerepel csak a típusa. Nálam beépítettem a régi helyére munkalap alá berögzítve, nincs munkadíjszámlám, mivel a bekötés adott volt.
Hogyan tudom elszámolni így? Képekkel illusztráljam?
Válaszát előre köszönöm.
Zoli

Tisztelt Címzett!
Szeretném kérdezni, hogy pl. a felújítás során csak beépíthető mosogató gépet és főzőtűzhelyet szeretnék vásárolni, amelyeknek a munkadíja gyakorlatilag 0 Ft (mert mi is be tudjuk üzemelni), Probléma, hogy ezek mellé nem társul munkadíj (csak anyagköltség van)? Így is benyújthatóak a számlák a gépekről? A gyakori kérdések közt erre nem találok választ. Üdvözlettel: Andrea

Tisztelt Címzett!
Szeretném kérdezni, hogy pl. a felújítás során szeretnék vásárolni egy beépíthető mosogató gépet és főzőtűzhelyet , amelyeknek gyakorlatilag 0 Ft a munkadíja (mert mi is be tudjuk üzemelni), Probléma, hogy ezek mellé nem társul munkadíj?
Illetve amennyiben ha a kerítést is felújítást is elkezdenénk (melynek várhatóan 50-60%-a lesz a munkadíj) abban az esetben lehet összességében számolni, hogy az anyag és munkadíj 50-50% legyen? azaz a munkadíj nélküli konyhai gépek munkadíját lehet ezzel kompenzálni?