A kivitelező felé átutalással történő számla kiegyenlítés esetén hogy tudom igazolni a kifizetést?
Ha az anyag beszerzést a vállalkozó végzi, kinek a nevére kell a számlának szólnia?

Átutalással történő fizetés esetén a bankszámla olyan kivonata szükséges, ami az adott tételt is tartalmazza. Erre két lehetőség is lehet:
1. hó végi kivonat, a nem releváns tételeket olvashatatlanná téve. Ez lehet az elektronikus bankkivonat is, de netbankos napi forgalmi, vagy terhelési értesítő nem lesz elegendő.
2. bank által aláírt és pecsételt igazolás, hogy az átutalás visszavonhatatlanul megtörtént.

Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Már megkezdett és folyamatban lévő felújítási munkák mellett igényelhető-e banki lakástámogatási hitel?

Jó napot kívánok!
A vállalkozó felé lehet készpénzben fizetni vagy csak átutalásos számlát fogadnak el a támogatás igénybevételéhez?

A vállalkozó számláját készpénzben is ki lehet egyenlíteni, vagy kizárólag átutalásos fizetés esetén lehet igényelni a támogatást?

Ha átutalással rendezem a számlákat, az csak saját számlaszámról történhet, vagy más számlaszámáról is. Például a felújításra szánt összeg egy részét ajándékba kapjuk rokonoktól, akkor előbb át kell utalni nekünk az összeget majd úgy a vállalkozónak, vagy direktben is át lehet utalni?

“Amennyiben az anyagbeszerzést a vállalkozó végzi, a számlák szólhatnak a vállalkozó nevére is, de ebben az esetben neki tovább kell számláznia azokat és ezt a vállalkozói szerződésben is fel kell tüntetni.

A gyakorlatban ez hogy nézne ki pontosan? Adott egy vállalkozó aki A-Z-ig mindent megcsinál (megveszi az anyagot, idehozza, felhasználja,…). Ez esetben a vállalkozó a nevemre kiállít egy számlát amin szerepelni fog két tétel: anyagköltség, munkadíj. Ezen felül a szerződés mellékletében megtalálható a felhasznált anyagok listája illetve az elvégzett munka is.
Ezen felül a szerződében elegendő egy mondattal utalni arra, hogy a vállalkozó hozta az anyagot is, annak ellenére, hogy ez egyértelműen kiderül a számlából is, hiszen szerepel rajta az anyagköltség?