Üdvözlöm, A kérdésem arra irányul, hogy a számlaösszesítőt egy IKEA esetében hogyan kell felosztanom, a számlán svéd megnevezéssel vannak a termékek és tartalmaznak beépíthető konyhabútor elemeit, valamint fürdőszobai beépített bútorokat és tartozékait vegyesen. A számlaösszesítőn hány sorban kell ezen tételeket feltüntetni és milyen megnevezéssel, hogy szabályos legyen? Köszönöm

A számlaösszesítőben a megrendelő nevére szóló számlákat kell feltüntetni. A sablon letölthető a MÁK honlapjáról. Minden számla külön sorban szerepelhet. A "A Kormányrendelet 6. §-a szerinti támogatható építési tevékenység megnevezése" oszlopba kell írni a tevékenység megnevezését a rendelet szerinti bontás alapján.
A beépíthető bútor esetében: s)beépíthető bútor vagy konyhai gép beépítése, cseréje.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

337 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Nagyobb értékű akril kád kiszállításához ajánlották a biztosítást, ami beépítésig érvényes.
Ez a tétel elszámolható-e?
Köszönettel: Zoltán

Üdvözlöm!
Három kérdésem lenne a számlaösszesítővel kapcsolatban: 1. KP fizetésnél a számla összege pl. 652 Ft. Számlán szerepel -2 Ft kerekítés, a fizetendő végösszeg így 650 Ft. Melyik értéket kell felvinnem? 652 Ft vagy 650 Ft?
2. Ha van egy számlám, aminek a végösszege 100 Ft és szerepel rajta egy -40 Ft-os előleg tétel, akkor hogy kell felvinnem? Összesen 140 Ft-ot fizettem, nekem logikus lenne az előleg számlát is felvinni és a végszámlát is. Igazam van?
3. Ha a vállalkozói szerződésben szereplő ár és a számlán feltüntetett ár között 1 Ft különbség van, az probléma lesz-e?
Nagyon köszönöm.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy a házastársammal együtt igénylés esetén, probléma lehet, hogy a számlák a férjem, a szerződések az én nevemre szólnak?
Másrészt kérdezném, hogy az alapanyagokat minden munka esetén mi intéztük, nevünkre szól a számla, így a vállalkozók csak munkadíjról adtak számlát, ez így rendben van?

Üdv,
A hozzászólások között olvastam, hogy a számlaösszesítő végén, amikor a számokat összesítve kellene beírni, akkor jelszót kér. Hát ezt én is megerősíteném, mert valóban így van!
Továbbá még én is szeretném megkérdezni, ha van díjbekérőm, illetve előlegszámlám, akkor azt is vezessem fel a számlaösszesítőre? Az egyik esetben az előlegszámlámon szerepel a teljes anyagköltség /zuhanykabin/, de mivel egy másik időpontban vittem el a terméket, így az akkor kapott végszámlámon 0.- Ft szerepel.

Üdvözlöm,
Obi-s és Praktikeres számlámon is több tétel szerepel, de mind ugyanaz a munkálathoz szükséges 1 tételt kivéve. A számlaösszesítőn elegendő ebben az esetben egyszer rögzíteni a számlán szereplő összeget?
Köszönöm!

Üdv!
A beadással vártam, mert nem merítettem ki a keretet teljesen. Gondoltam, ha jön valami, hozzáírom. Így viszont az utolsó számlám régebbi, mint 60 nap. Ha veszek mondjuk egy tapétaragasztót, vagy egy zsák cementet számlára, akkor így rendben leszek?

Üdvözlöm!
Asztalos készített nekünk konyhabútort. Az anyagot lapszabászattól szerezte be, és ott élfóliáztak is. A lapszabászattól is kaptunk szerződést, mert szerintük az élfóliázás munkadíj, nem tekinthető anyagnak. Viszont többen is azt mondták nekünk, hogy lapszabászattól nem kell szerződés.
Mit tegyünk?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy betonozás előtti aljzat előkészítés elszámolható a támogatásban, illetve a vállalkozói szerződésben melyik betűhöz tartozik az aljzatbetonozás?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
A számlaösszesítőn a végösszegnél nem enged beírni semmit, arra hivatkozva, hogy a lap védett. Mikor megpróbálnám feloldani, akkor meg jelszót kér! Milyen jelszót? Aki feltöltötte az Államkincstár honlapján, miért védte le? Vagy miért nem tette nyilvánossá a jelszót, hogy a bruttó végösszegek ne tollal legyenek már beírva!?
Kérdésem: Ilyenkor mi a teendő?

Üdvözlöm,
érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő, ha egy számlaösszesítőre nem fér rá az összes számla? Ki lehet tölteni kettőt is?
Válaszát köszönöm.
Tisztelettel,
Edina

Szia!
Annyi lenne a kérésem, hogy november 9-én leadtam a számlákat. Még most sem lett folyósítás.
Ilyenkor mi a probléma?

Üdvözlöm!
A számlaösszesítő kitöltésével kapcsolatban kérdeznék. Redőny beépítést két külön vállalkozó végezte. Egyik az anyagot, a másik munkadíjat számlázta ki. Az anyagos előleget kért, ehhez egy díjbekérőt állított ki, a fizetés után pedig előleg számlát, a munka végeztével pedig végszámlát. A számlaösszesítőt hogy kell kitölteni, ha a végszámlán az egyik tétel az előleg összege mínuszként szerepel és a másik az össz anyagköltség. Ekkor a számlaösszesítőbe az előleg számlát bele kell írni vagy csak a végszámlát, ahol az előleg mínuszként került levonásra?
Előre is köszönöm válaszát.

Üdvözlöm!
Asztalos számláján csak annyi szerepel, hogy beépített előszoba bútor. Ez mehet csak munkadíj besorolásba?
Köszönöm a választ!

Üdvözlöm!
Az lenne a problémám, hogy a számlaösszesítő Excel-ben ha szeretnék plusz sorokat felvenni, mert nem elég a hely, akkor a végén a bruttó összeg kiszámításánál a képlet automatikusan nem változik meg. Manuálisan nem engedi módosítani, mert lapvédelemre hivatkozik, amelynek feloldásához jelszót kér.
Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm.

Sziasztok
A számlaösszesítőn a kormányrendelet szerinti támogatható építési tevékenység megnevezéséhez pontosan mit kell beírni?
A hívatalos szöveget ami rajta van a vállalkozási szerződésen pl
ja) a lakás helységeinek belső fali, padló, födém vagy álmennyezeti burkolat készítését, cseréjét, felújítását festését tapétázást.
Vagy csak elég annyi hogy szoba festése vagy tapétázása vagy konyha burkolása?
Illetve ha egy számlán van 2-3 dolog is, ami különböző dolog, azt hogy írjam be? Pl radiátor vásárlása, festék vásárlása, belső ajtó vásárlása?
Köszönöm a segítséget előre is!

Szia!
Az baj, ha az utalás megtörtént még májusban, de most írtunk szerződést és most lett számla?
Köszi.

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy a napelemes rendszernél elég a MÁK szerződést beküldeni? Anyagköltségről nem kell?

Üdv,
a gázkazáncsere jövő héten lesz. A kérdésem, hogy az árajánlatban már szerepel a tételek felsorolásában: Engedélyek és Rendszer üzembe helyezés, illetve egy tétel 60 hónap jótállás Protect szolgáltatás. Ezeknek mi lehet a sorsa, fel kell tüntetnem, be lehet venni a költségek közé vagy sem?

Jó napot!
A következő helyzetben kérném a segítségüket. Asztalos készített beépített bútort. A szerződést kitöltöttük, a táblázatban felvezetésre került a munkadíj + anyagköltség. Viszont az asztalostól a munkadíjról kaptam csak számlát, a lapszabászattól pedig az anyagköltségről.
Ez így szabályos?

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy abban az esetben, ha az anyagszámlán vannak nem elszámolható tételek, érdemes a számlán megjelölni az elszámolható tételeket vagy kihúzni a nem elszámolhatóakat?
Köszönöm előre is a választ.

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy A vállalkozói szerződésen lehet korábbi dátum a számla kiállításánál?

Az anyaköltség számlán szerepel a szállítási költség is és a szállítópaletta, valamint a szállítópaletta használati díja. Úgy tudom a szállítás elszámolható, de a szállító paletta és annak a használati díja nem. Ha ez így van, akkor ezeket a díjakat levonva kell beírnom az összesítőbe a számla értékét?

Üdvözlöm!
Egy vállalkozó végezte a teljes felújítást, amiben burkolatcsere, festés, villanyszerelés, szaniterek, belső nyílászárócsere, csatornázás van. Egy végszámlánk van. A részletek a számlaösszesítőben vannak: annak a végén szerepel az összes anyag és munkadíj nettója külön-külön. Hogyan kell kiválasztani a legördülő menűből a munkanemet? És hogyan kell szétbontani a számlát – elég csak az anyag és a munkadíj különválasztva 2 sorban?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Az egyik vállalkozó a számlán felsorolta a munkálatokat, de egy összegben számlázott. A vállalkozói szerződésben viszont részletezve van az egyes munkálatokhoz tartozó munkadíj (4 különböző munkálat). A számlaösszesítőbe felvittem mind a 4 munkálathoz tartozó munkadíjat. Elfogadják így, hogy a számlán egy összegben szerepel a munkadíj?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy ami utalással lett fizetve számla, arról kell a banki igazolás, vagy elég az is, ha én letöltöm az ügyfélkapun keresztül a számlakivonatok letöltésénél?

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a számlaösszesítőt milyen sorrendben kell kitölteni? Én idáig dátum szerint rendezve vittem fel növekvő sorrendben, de így a tevékenységek össze vissza vannak. Egy vállalkozó csinálja a munkálatokat, így az összesítőn elsőnek az anyagszámlák vannak, majd a végén a vállalkozói számlák.
Ez így megfelelő vagy tevékenységek szerint kellene egymás után sorolni?
Köszönöm!

Tisztel Hitelnet,
a számlaösszesítő E oszlopát, “A Kormányrendelet 6. paragrafusa szerinti támogatható építési tevékenység megnevezése” oszlop celláit anyagköltség esetén is, a lehulló menüből választva, ki kell tölteni?
Köszönettel.

Üdvözlöm!
Múltkori válaszát köszönöm ezúton is! Riasztó kiépítéssel, telepítéssel kapcsolatos költségek elszámolhatóak?
Előre is köszönve maradok tisztelettel,
Ákos

Üdv,
Elnézést ha valaki már kérdezte, de a sztornó számlát is fel kell tüntetni a számlaösszesítőben vagy elég a helyes végszámlát? Azt tudom, hogy csatolni mindenféleképpen kell.
Előre is köszönöm a választ.

Üdvözlöm!
Terasz mennyezet és oldalfal lambériázási munkálatait melyik felújítási munkához sorolhatom be a szerződésen az 518/2020. (XI.25.)Korm.rendelet szerint?