Igen, igényelhető. A lakásfelújítási támogatás igénylésénél a szabályozó rendeletben nincs kizárva a haszonélvezeti jog, illetve maga a támogatás nem igényel jelzálog bejegyzést, így nem szükséges a haszonélvezők hozzájárulása sem.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

43 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Édesanyám velünk él. Haszonélvezeti jogot adtunk neki, hogy biztonságban érezhesse magát. Én vagyok a ház tulajdonosa, amire most fűtéskorszerűsítési hitelt (50+50) veszünk fel. Az ügyintéző le akarja mondatni Édesanyámat a haszonélvezeti jogáról, mert ez kell az ügyintézéshez. Közjegyző előtt kellene ezt megtenni, majd a földhivatalnál bejegyeztetni. Szegény Anyukám nem érti, hisz a hozzájárulása lenne az érthető lépés, nem a lemondása a jogáról.
Kérem segítsen, mert ez nem normális! Esetleg az idevonatkozó törvényt megmutatnám az ügyintézőnek.
Köszönettel.
Ágnes

Fiam kettős magyar belga állampolgár. A Balatonon van egy nyaralója, melyben, mint az édesanyja haszonélvező vagyok. Családi okok miatt itt élek, hivatalos tartózkodási helyem. Kis nyugdíjas vagyok.
Kérdésem, hogy számomra is él a támogatás, illetve ha igen, mit kell tennem?
Köszönöm válaszukat.

Szép napot!
Fiam és a Menyem a haszonélvezők az ingatlanon, Én a tulajdonos. Különmentek, közben korszerűsítették a házat, melyről nem szóltak. /Ez idő közben nem kommunikáltunk egymással/. A menyem most tőlem követeli a felújítás árát.
Köteles vagyok kifizetni neki?
Köszönöm válaszát.

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, ha a 20 éves lányom a tulajdonos 62%-ban, Én pedig a haszonélvező, kaphatunk-e lakásfelújítási támogatást.
Köszönettel: Péter

Szeretném megtudni, hogy az ingatlan haszonélvezője igényelheti-e a támogatást, ha nem haladja meg az éves jövedelme a 4,5 M forintot.

Új építésű lakóházra szeretnék otthonteremtési támogatást igényelni /napelem/. Az ingatlan a nem bejegyzett élettársam nevén van 100%-ban, én mint apa pedig holtig tartó haszonélvezettel rendelkezem. Mindketten a lakóházban lakunk a kiskorú /13 éves/ gyermekünkkel. Az igénylő én lennék, mivel a TB jogviszony követelménye csak nálam teljesül. Egyedül igényelhetem-e az otthonteremtési támogatást, vagy közösen kell benyújtani? Ha közösen nyújtjuk be, nem előírás-e a bejegyzett élettársi viszony megléte?
Köszönöm válaszukat!

Szép napot!
Az lenne a kérdésem, hogy 3 gyermek nevén van a ház, 2 nagykorú, de még 25 év alatti, egy 17 éves, ők a tulajdonosok. Haszonélvező én vagyok mint anyuka.
Ebben az esetbe ki igényelheti az otthonfelújítást?
Köszönöm a válaszokat.

Üdvözlöm!
Kérdésem, hogy párom szülei házának tulajdonjoga a párom nevén van és a szülőknek haszonélvezeti joguk van az ingatlanon. Mi párommal nem abban az ingatlanban élünk. Kiskorú gyereket nevelünk és érdeklődnék, hogy párom igényelhet-e otthonfelújítási támogatást az említett ingatlanra?
Válaszát köszönöm!

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy a haszonélvezeti jogommal nyújthatok be napelemekre (100% állami támogatás)igénylést, ha a 2 kiskorú fiam a tulajdonos. Én lennék az igénylő, (egyedül álló 3 kiskorú gyermekkel)

Gyermekem és párja az ingatlanban 50-50%-ban tulajdonos. A gyermekem 50%-os tulajdon részén az édesapám nevére holtig tartó haszonélvezeti jog lett bejegyezve. Kérdésem pedig hogy új ház építése esetén a CSOK igénybe vehető-e?

A felújítandó ingatlan 100% az én tulajdonom, volt férjem haszonélvező. Egyedülállóként igényelném a támogatást. Gondot okoz-e hogy a volt férj a haszonélvező. Lemondó nyilatkozaton kívül kell-e más nyilatkozat tőle?

Haszonélvezeti joggal rendelkezünk és a fiam a tulajdonos. 23-éves.
Igényelhetjük a lakásfelújítási támogatást?
Esetleg ő vehetné igénybe?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm.
Jelzáloggal és bejegyzett behajtási joggal terhelt ingatlanra igénybe lehet venni a támogatást, ha minden más feltételnek megfelelünk?

Haszonélvezeti jogom van a fiam tulajdonában lévő lakásban, de nem ott lakom. Ő viszont két kiskorú gyermeket nevel a saját háztartásában.
Kaphatok-e lakásfelújítási támogatást arra a lakásra, amelynek haszonélvezője vagyok?

Üdvözlöm!
Haszonélvező vagyok az ingatlanban ahol lakom . A családi ház a 25 éves lányom nevén van, melyben a 19 éves egyetemista fiammal élek. Én igényelhetem a támogatást?
Köszönöm szépen!

Üdvözlöm!
Van egy házunk, mely 3/4 részben a kislányom nevén van (kiskorú). 1/4 részben a nagynéném a tulajdonos. Édesapám pedig a haszonélvező, de neki nincs tulajdonrésze. Igényelhetem a lakásfelújítási támogatást ebben az esetben a nagynéném és édesapám hozzájárulása nélkül is?

Férjemmel közösen 100% tulajdonunkban lévő házunkon 3/48 részben haszonélvezeti joga van özvegyi jogon egy számunkra ismeretlen hölgynek. A lakásfelújítási támogatáshoz hitelt szeretnénk felvenni. A hitel felvételnél problémát okoz-e a haszonélvezeti jog megléte?

Arra lennék kíváncsi, hogy a 100 % tulajdonomba álló családi házon van holtig tartó haszonélvezet. A haszonélvező nem itt lakik. Hozzájárulást kell e tőle kérnem a Lakásfelújítási támogatás igényléséhez.

Üdvözlöm!
Én haszonélvező vagyok az ingatlanban ahol lakom , a lakás a gyerekeim nevén van. Én igényelhetem a támogatást?
Köszönöm a válaszát.

Üdvözlöm,
Mi telkünkön 2 családi ház van 2 külön bejárattal, de egy közös fallal. Címen nincs megkülönböztetve, hogy pl: 1/a. Nekem 7/8 tulajdonom van, édesanyámnak 1/8 és holtig tartó haszonélvezeti joga. Falusi CSOK-nál pl. ez már kizáró ok volt.
Kérdésem az volna, hogy ennél a lakásfelújítási támogatásnál ez probléma-e? 3 gyerkőcünk van.
Köszönöm szépen.