Használt lakás vásárlása, adásvételi szerz. megkötése után a tulajdoni lapon 03.01. dátummal széljegybe kerültünk párommal. A számlákat kezdhetjük gyűjteni, vagy meg kell várni a végleges földhivatali tulajdon bejegyzést?

Információnk szerint, a tulajdoni lapon a széljegybe kerülés dátuma fog szerepelni, azonban a számlákat csak a végleges földhivatali tulajdon bejegyzést követően kezdhetik gyűjteni.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot kívánok!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy a jelenleg élettársam 1/1 tulajdonában lévő ingatlanra szeretnénk igénybe venni a támogatást. Van egy 5 éves közös gyermekünk, és mindkettőjük több mint 1 éve ez az ingatlan a bejelentett lakcíme. Viszont szeretnénk a közeljövőben egy másik ingatlanba költözni, ha találnánk valami megfelelőt. Használt ingatlan vásárlása esetén arra az ingatlanra is igénybe vehetnénk a támogatást? Jelenleg 18 hetes kismama vagyok. Ha sikerülne venni egy másik használt ingatlant, akkor az Én nevemre és a magzatra igényelhetnék a támogatást, vagy az élettársam is igényelhetné az 5 éves gyermekünkkel ismét?
Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!

Kettő kérdésem lenne önök felé.
Most vásároltunk egy használt lakást, bejelentett lakcímmel rendelkezünk a párommal és gyerekünkkel az ingatlannál.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem,hogy meg kell várnunk az egy évet,hogy be tudjuk adni a lakásfelújítási támogatásra az igényünket,vagy pedig ha összegyűlt a megfelelő értékű számla egyből leadhatjuk?
A másik kérdésem,hogy a fővállalkozó akivel elkezdtük a felújítást, ő tovább adta alvállalkozóknak a munkálatokat,viszont a fővállalkozó állítja ki részünkre a számlákat,akinek a kft.-je “mozgó éttermi szolgáltatásként ” van bejegyezve,ez lehet esetleg probléma,hogy konkrétan nem építőipari vállalkozástól érkeznek a számláink?

Köszönöm a szépen a válaszokat.

Kedves Hitelnet!
Feleségemmel január 22.én vásároltunk használt lakást. 1 évünk van a lakásfelújítási támogatás igényléséhez. Jelenleg a feleségem még nem várandós ennek ellemére elkezdtük a lásfelújítást. Számlákat már el lehet kezdeni gyűjteni vagy meg kell várni még a magzat eléri a 12. hetet? Valamint ellenárajánlatot be kell nyújtani akár anyagköltségre vagy munkadíjra?

Válaszukat előre is köszönöm!

Ajándékozással a nevemre került a lakás 2021 márc 6-tal A földhivatali bejegyzes folyamatban.
Állandó lakcímem és a gyerekeké is évek óta itt van.-Milyen időponttal irhatom alá a vállalkozási szerződést a kivitelezővel? kb 2 hónap és kész lehet a felújítas. Mikortól nyújhatom be támogasra a szálákat.Ki kell e várni az egy évet a tulajdonomba kerüléstöl és csak mutána adhatom be a kérelmet.Úgy értelmeztem a rendeletet hogy csak 2022-től kezdhetem meg a felújítást ha már egy éve a tulajdonomba van az ingatlan.
Köszönettel