Kedves Hitelnet szakértő!

Az alábbi helyzetben kérném az Önök szakmai tanácsát:

Jön a 3. babánk (már a 90 napos igazolásunk megvan) és van egy 1/1 tulajdonú (az én nevemen van a ház, de ezt lehet egyszerűen módosítani ügyvédünk segítségével) régi 80 m2-es Kádár kockánk, ami jelenleg nem lakott; rossz állapotú.
Víz-villany-gáz be van kötve a házba, DE jelenleg egyik közmű se aktív, le van szerelve a gázóra, ki van kapcsolva a víz stb.

Szeretnénk az elérhető összes támogatást kimaxolni és nem tudom, mi lenne számunka az elérhető és a legtöbb pénzt nyújtó konstrukció, illetve ezeket lehet-e kombinálni? (4. gyereket is szeretnénk a jövő szempontjából)

1) Használt ház után járó CSOK támogatás és CSOK támogatott hitel?
2) Piaci jelzáloghitel felvenni és 4M Ft jelzáloghitel elengedés lehetőségével élni?

Érdemes lenne esetleg bármi hiteligénylés és értékbecslő érkezése előtt a házat kicsit felújítani, szépíteni, mert jelenleg belül nagyon csúnya, lepusztult kinézetű?

Összes nettó jövedelmünk a Feleségemmel havi nettó 900.000 Ft; és ő kb. júniustól el fog menni szülés előtt táppénzre, majd GYED-re.

Segítségüket előre is köszönöm

Üdvözlettel:

Krisztián

Válaszunk:

Kedves Krisztián,

elsőként az a meghatározó, hogy az ingatlan melyik településen található. Amennyiben falusi CSOK által preferált településen, akkor működhet a falusi CSOK igénylés a felújítási munkálatok finanszírozásához. A falusi CSOK által preferált települések listája IDE kattintva tekinthető meg.

Falusi CSOK igénylése esetén első lépés, hogy még az igénylés előtt a felesége is tulajdonrészt szerezzen a célingatlanban. A tulajdoni arány mértékére vonatkozóan nincsen előírás. Az igényléshez költségvetést szükséges készíteni és minden olyan munkálatot fel kell tüntetni, ami szükséges ahhoz, hogy a munkálatok befejezésekor az ingatlan teljesítse a vele szemben előírt feltételeket. Ezekről részletesen IDE kattintva tájékozódhatnak.

3 gyermek után a falusi CSOK keretében maximum 5M Ft támogatás igényelhető + a 27% ÁFA tartalmú számlák ÁFA tartalma is visszaigényelhető. Ehhez kapcsolódóan igénybe vehető maximum 7,5M Ft összegben a falusi CSOK hitel.

Amennyiben az ingatlan nem falusi CSOK-os településen található, akkor fentiek nem érvényesíthetők. A normál CSOK felújításra nem vehető igénybe. Ebben az esetben a felújítási, korszerűsítési munkálatokhoz piaci lakáshitelt tudnak felvenni. Az elérhető legkedvezőbb lehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online adatlapunk kitöltését követően.

A tartozáscsökkentő támogatás minkét hiteltípus esetén érvényesíthető, amennyiben adott esetben legalább 4 millió forint összegű kölcsön már folyósításra került.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése