A falusi CSOK keretében a meglévő gyermekek számától függetlenül maximum 2 gyermek vállalására van lehetőség. Ha tehát a fiatal házaspárnak még nincs gyermeke, akkor a 2 gyemrek után adható, maximum 2,6M Ft összegű támogatásra lehet jogosult.

A legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzat azonban már meglévő gyermeknek számít. Amennyiben tehát az igényléskor van már egy legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzat, úgy további 2 gyermek vállalására van lehetőség. Így kihasználható a falusi CSOK keretében elérhető maximum 10 milliós támogatás, melyből legfeljebb 5M Ft használható fel a célingatlan vételárának kifizetéséhez, a fennmaradó összeg pedig annak korszerűsítésére és/vagy bővítésére.

Vállalt gyermek utáni falusi CSOK igénylésének további feltétele, hogy az igénylő házaspár legalább egyike 40. életévét még nem tölti be a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Gyermektelen házaspárok vagyunk. Mindketten 40 év alattiak. 3 gyermeket szeretnék. Megigényelhetjük a 10 milliós támogatást?

Jó napot kívánok!
Házasok vagyunk, mindketten 40 év alatt, 1 gyermekünk van.
Szeretnénk igénybe venni a falusi csok-ot és a hozzá kapcsolódó 10 millió csok hitelt.
A kérdésem az lenne, hogy jogosultak vagyunk-e a meglévő 1 szem gyermekünkkel is a hitelre?
Vagy csak 2 meglévő gyermek esetén igényelhető a hitel?

Jó napot kívánok!
1 év munkaviszonyom van házasok vagyunk a párommal és szeretnék érdeklődni hogy a párom nem dolgozzik szeretném tudni hogy igénybe tudnánk e venni a falusi csokot vagy bármely féle támogatást ? Még nincs gyermekünk és 2 gyermeket szeretnénk!