A számlán külön tételként kell megjelennie az anyagköltségnek és munkadíjnak! A vállalkozói szerződésben már részletezett felújítási munkálatokat a számlán nem
fontos részletesen feltüntetnie. Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet. A vállalkozási szerződésben, vagy annak mellékletében mind az anyag, mind a munkadíj olyan részletezettségű legyen („szerződött konkrét felújítási munka”), mely a megvalósított felújítás pontos tartalmának megismerését, annak ellenőrizhetőségét lehetővé teszi. (Erre megfelelő lehet pl. a vállalkozói árajánlat szerinti részletezettség.)

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

105 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A vállalkozó kiállított egy céges számlát, amin teljeskörű felújítás szerepel, de hónapok óta el sem kezdte. Leellenőrízhetö az el nem végzett munka? Én készpénzben kifizettem az összeget. Szerződés nincs, de a számlán szerepel az elvégzett munka anyagokkal együtt egyben.
Vissza tudom a pénzem szerezni?
Köszönöm a választ.

A vállalkozói szerződésnek tartalmaznia kell-e az anyagköltséget is, ha erről a vállalkozó állította ki a számlát?
Külön a munkadíjról és külön a klímával?

Elektronikusan adnám be az igénylést, és egy számlán szerepel a munkadíj és anyagköltség, külön tételenként, viszont a számlaösszesítő felületen külön kéri szerepeltetni a munkadíjat és az anyagdíjat. Külön sorban, ugyanazt a számlaszámot írjam be, különválasztva a munkadíjat és az anyagköltséget?

Kedves Hitelnet!
A burkoló a munkadíjról olyan számlát adott, amelyben a vevő nevévél a második keresztnevem nem szerepel. Az érintett ingatlan másik 50%-a édesapám tulajdonában van, akivel nevünk csak a második keresztnévben tér el. A vállalkozási szerződésben a teljes nevem szerepel. Továbbá a „munkadíj” helyett csak a „lakás hideg burkolási munkái” szerepel a számlán.
Ezek bármelyikéből lehet probléma?

Érdeklődni szeretnék, hogy a vállalkozótól kapott számlán fizetési módként utalás szerepel, de készpénzben lett rendezve a számla, problémát okozhat-e?

Beépített konyhabútor esetén a vállalkozási szerződést milyen részletesen kell írni? Elég annyi, hogy beépített konyhabútor korpusz és munkalap készítése, konyhai gépek beépítése, valamint bútor helyszíni összeszerelése? Vagy esetleg pontos méreteket is kell írni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Beépített konyhabútor készítése és beépítése esetén a konyhabútor készítéséhez vásárolt anyagköltségekről szóló számlának, illetve számláknak (bútorlap, fogantyúk, munkalap) a Megrendelő vagy a Vállalkozó nevére kell szólnia a támogatás sikeres igénybevételéhez? Ehhez kapcsolódóan amennyiben a Megrendelő nevére történik az anyagszámla kiállítása, a vállalkozási szerződés 1.sz. mellékeltében fel kell tüntetni a Megrendelő nevére szóló anyagköltség összegét?

Szép napot.
A szerződésben 54 nm alap van. Kiderült közben 78 nm. A pénzt átutaltam. A plusz költséget is, de arról nincs szerződés, de a munka sincs elvégezve. Tervmódosítást kértem és ezt is kifizettem, de még semmi. Egymillió-nyolcszázat utaltam. Csak az alap van kiásva. A szerződésben 10 nap van. Az nincs, hogy ha nem végezte el, akkor kötbér. Mit tegyek, mert a hajam égnek áll. Csak sávalapról van szó, meg tervmódosítás.

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha a párom egyéni vállalkozó és vele szeretnénk a felújítási munkálatokat elvégeztetni, lehetséges-e, hogy ő adjon nekem számlát?
Egy helyen lakunk, a vállalkozása is arra a címre van bejelentve. Viszont nem vagyunk se összeházasodva, se élettársi viszony nincs hivatalosan bejegyezve. Van egy gyermekünk.
A ház fele a nevemen, fele a testvérem nevén van öröklésből. Tehát a páromnak nincs tulajdonrésze benne.
Köszönöm előre is a válaszát!

Kérdéseim:
1. A vállalkozó által kiállított számlán szerepel az adószámom is. (Korábban volt egy kft-nk, már eladtuk néhány éve, mégis a számlázz.hu oldalon kiállított számlán még automatikusan megjelenik a nevem mellett az adószám……) Így is elfogadják majd a számlát?
2. A vállalkozónak kifizettük a munkadíjat is és az összes anyagköltséget. Az anyagokat ezt követően ő vásárolta meg a nevemre. A tőle kapott számlák (2 db, mert két részletben fizettünk), így tartalmazzák az összes anyagköltséget és a munkadíjat. Megkaptuk viszont tőle minden megvásárolt anyag részletes számláját is (az én nevemre szólnak). Ebben az esetben ezt a sok rész-anyagszámlát is fel kell töltenünk a számlaösszesítőbe, vagy csak azt az egy számlát, amit a vállalkozótól kaptunk? Ha így van, hol fog részletesen kiderülni, hogy milyen anyagok vásárlására került sor? A vállalkozói szerződésben munkafolyamatokhoz kapcsoltan bontva szerepel az anyagköltség és a munkadíj is.

Üdvözlöm!
A vállalkozói szerződésben csak a munkadíj szerepel. Erről is kell készüljön számla, amit beadáskor csatolni kell a szerződéssel együtt?
(Az összes anyag külön számla.)
Szíves válaszát előre is köszönöm szépen!

Egy vállalkozó olyan számlát állított ki, (vakolatjavítás), mely nem szerepel a vállalkozói engedélyében. Mi a teendő ilyen esetben? Számíthatok-e, mint „jóhiszemű” befogadó büntetésre?

A vállalkozó szerezte be az anyagot és végezte el a kivitelezési munkát is. Erről 2 db számlát adott nekem: az egyiken az általa felém kiszámlázott anyagköltség szerepel, a másikon a munkadíja.
Ha ez véletlenül így nem elfogadható, annak mi az oka?

Saját névre vásárolt anyag hogyan számolható el a támogatásban, az anyag beépítését vállalkozó végezte el.

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy minden esetben szükséges Vállalkozói szerződést kötni? Redőnyt vásároltunk beszereléssel, ahol az anyagköltség 91.000 Ft, a beszerelés díja 14.000 Ft. Erre az összegre is szükséges külön szerződést kötni?

Üdvözlöm.
Térburkolatot fogunk csináltatni,az anyagot Én vásároltam(térkő,sóder,cement stb.)
A munkadíj számlán milyen részletesen kell feltüntetni a munkadíjakat(Pl szegély betonozás x Ft,térkő lerakás x Ft)Vagy elég csak annyit írni hogy térkőburkolat készítés összesen x Ft?.Illetve ezzel együtt tetőablak csere is lesz.Ugyanaz a vállalkozó csinálja.A két munkadíj szerepelhet egy számlán?
Köszönettel:
Ferenc

Elolvastam az eddig feltett kérdéseket, válaszokat is. A teljes kormányrendeletet is. A számla kiállítása még mindig nem egyértelmű abban az esetben, ha a vállalkozó vásárolja meg a szükséges anyagokat. Két vállalkozó is állított ki számlát már. Mindkét számlán egy tételként szerepel az elvégzett munka munkadíja, illetve külön tételként az anyag költség.
1. sor. víz , csatorna belsőhálózatának cseréje………………………………………………….100 000 ft
2.sor.Vízvezeték és csatorna szerelés anyagköltség………………………………………80 000 ft.
Csak a lényeges adatokat írtam le. A villanyszerelésről ugyanilyen formában van kiállítva számla. A vállalkozói szerződés mellékletében a munkafolyamatok részletezve vannak. Viszont az anyagköltség ott is egy összegben van a megfelelő munka melletti rubrikában., a felhasznált anyagok tehát sehol nincsenek részletezve. Ez így elfogadható? van lehetőség az elkészült számlákat valahol ellenőriztetni, mielőtt beadom a pályázatot? Minden választ és segítséget köszönök.

Jelent-e problémát, ha a támogatás igénylőjének nevére szóló anyagvásárlási számla a támogatást igénylő egyenesági felmenője (apja) bankszámlájáról kerül kifizetésre?
Köszönettel.

Üdvözlöm!
A teraszunkhoz készített egy egyéni vállalkozó árnyékoló ponyvát!
Az anyagköltség számlák az ő vállalkozására szólnak, a munkadíjról adott külön az én nevemre számlát!
Megkötöttük a megfelelő szerződésminta alapján a vállalkozása és közöttem szükséges szerződést! Beadható így, vagy külön tovább kellene számláznia neki az én nevemre az anyagköltség számlákat?
Köszönöm.

Üdv! Tetőcserénk volt. Az lenne a kérdésem hogy a vállalkozói szerződésben mennyire kell részletezni az elvégzett munkát. Cserélni kellett a teljes fa szerkezetet is. Ugyanaz a vállalkozó végezte az ács munkát és a lemezelést is. Köszönöm.

Elfogadható-e, ha a vállalkozó készpénz fizetési számlát állít ki? Ezesetben a kifizetés tényét miként kell igazolni?

Üdv!
KATA-s vállalkozóval végeztetnénk a felújítást, hogy tudja/tudjuk az anyagszámlát benyújtani?

Üdvözlöm,
ha egy vállalkozó kiállít egy anyagköltség számlát és annak szerelője külön katás vállalkozó, kiállítja a munkadíj számlát, az akkor elszámolható?

Üdv, érdeklődnék, hogy hibásnak minősül-e az a vállalkozói számla, amin feltüntették a vevő (magánszemély) adóazonosítóját is?

Ha én beépítő vagyok, és egy konyhabútort építek be, akkor a bútor számlájának részletesnek kell lennie vagy elég a bútor plusz beszerelés?

Üdvözlöm.
A problémám az, hogy a volt élettársam elköltözött, de nem jelentkezett ki a lakásból. Ketten maradtunk a fiammal.
Így egyedül igényelhetem a támogatást?

Érdeklődnék, hogy az anyagköltségről szóló számlák a vállalkozóval kötött szerződés dátuma előttiek is lehetnek, vagy csak a szerződés utániak.
Üdv.

Elfogadható-e olyan számla, amelyre a vállalkozó azt írta: “Szerződés szerinti számla” és egy összegben szerepel az anyag és munkadíj. Mellé pedig készített egy megbízási szerződést, ahol tételesen szerepel minden külön, anyag és munkadíj is?
Köszönöm.

Üdv!
Kérdésem a következő lenne: A lakásfelújítással egy építőipari vállalkozót bíznék meg, a feladat: belső, külső nyílászáró csere, fürdőszoba, konyha, wc, nappali mennyezet kartonozása, festése, burkolás, külső szigetelés, színezés, kerítés beborítása lemezzel. Az anyagok beszerzését teljeskörűen rábíznám az általam kiválasztottak alapján, a kiállított számlán amit kiállít elég ha leírja az elvégzett munkákat, munkadíjakat, vagy minden egyes tételről külön számlát kell kérni a megvásárlás helyén?

Tisztelt Hitelnet!
100%-ban én vagyok a tulajdonosa az ingatlannak. Párommal nem bejegyzett élettársi kapcsolatba vagyunk. Én lennék az egyedüli igénylő.
Ebben az esetben párom testvére adhat nekem munkadíj számlát? Édesanyámnak özvegyi joga van a lakáson, ez nem probléma?