Igen, amennyiben a munkaviszonya fennáll, akkor elfogadható TB jogviszonyba számít a GYES és GYED is. Amennyiben az igénylő munkanélküliként ment GYES-re és nem rendelkezik igazolt munkaviszonnyal, akkor a lakásfelújítási támogatás nem igényelhető.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

13 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A fenti feltételek mellett otthonfelújítási kölcsön is igényelhető, azaz a CSED, GYED jövedelemként elfogadható a hitelbírálat során?

Üdv.
Katás vállalkozásomból mentem el gyesre.
Így is igényelhetem a lakásfelújítási támogatást?

Üdv.
Olyan kérdésem lenne hogy a lakás 1/1 -es tulajdonomban áll, már 3 éve lakunk benne a lányommal bejelentve. Egyedül nevelem és GYES-en vagyok. Így igénybe tudom venni a támogatást?

Nyugdíjasként 25 év alatti gyermekkel igénybe vehetem-e a lakasfelújítási támogatást?

Jól értjük-e, hogy házastársak együttes igénylése esetén, ha az egyik fél rendelkezik magyarországi tb jogviszonnyal, a másik pedig külföldön dolgozik megfelelnek a benyújtás feltételeinek?
Továbbá kérdésem, hogy elfogadható-e ha házastársak együttes igénylése során az egyik fél NYES viszonyban áll, a másik fél viszont külföldi munkaviszonyban van?

TB jogviszony igazolást milyen nyomtatványon tudom kérni és elektronikusan be tudom-e nyújtani?

Lehet-e igényelni a felújítási támogatást, ha közfoglalkoztatásból ment a gyermekét egyedül nevelő anya gyedre, jelenleg is gyeden van, 2021. május 6-tól gyest vesz igénybe?
Köszönöm a választ!