Igen, a tervezés költségei elszámolhatók a lakásfelújítási támogatás igénylése során, azonban a hatósági díjak és a szolgáltatónak fizetett díjak nem.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

21 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Elszámolható-e a támogatásban a gázkazán paneljének cseréje (alkatrész), illetve annak munkadíja?
Köszönöm.

Kazáncserénél a számlán feltüntetett beüzemelési díj és regisztrációs díj közül elszámolható-e valamelyik munkadíjként (a munkadíj egyébként külön szerepel a részletes számlán)?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Nálunk csak gázkazán csere volt, mert a régi tönkre ment, ilyen esetben a vállalkozói szerződés mely pontjában kell feltüntetni a gázkazán cserét az a.) vagy pedig c.) pontjában?

Üdvözlöm!
Gázkazán felszerelése után Eph jegyzőkönyv szükséges ennek a költsége is ekszámolható?

Amennyiben a gáztervről készült számla elszámolható, mint munkadíj – én saját magam intézem és a számla is az én nevemre szól – akkor a tervezővel is kell kötnöm külön vállalkozási szerződést ?

Szép napot mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy meglévő (elavult ) fűtési rendszer (kazán radiátor csövek stb) cseréjéhez kaptunk árajánlatot. A munkadíjon felül jelentős költség még a gázterv elkészítése (más helyre kerül a kazán), engedélyeztetés, gázóra le, és felszerelés, átadás stb. Ezeket a korszerűsítés során nem lehet kihagyni, szükségesek ahhoz, hogy a munkát el lehessen végezni. De vajon a támogatás jár rá? Ha igen, akkor mindenkivel külön szerződést kell kötni? Ha a szerelő csak a munkadíjról ad számlát, akkor hol lehet ezeket feltüntetni?

Válaszát előre is köszönöm

Teljes kazáncsere költségeire igényelhető-e? Itt mi számít anyagköltségnek? Gondolom a beszerelés a munkadíj. Illetve azt írja fűtésrendszer elemeire, tehát alkatrész csere amit beépitenek a kazánba elszámolható?

Még azt is szeretném tudni, hogy ha két dolgot szeretnék csináltatni, de az egyiket szeptemberben, a másikat jövő nyáron vállalják el, akkor igénybe vehetem mindkettőre a támogatást? Mivel a kettő számláit nem tudom egyszerre elküldeni.
Köszönöm előre a választ.

Fűtés korszerűsítésnél a gáztervezés munkadíja, tehát elszámolható. Mi számít hatósági díjnak? Illetve a műszaki átadás munkadíja, eph nyilatkozat, kazán beüzemelés munkadíját be lehet e sorolni a munkadíjak közé?

Köszönöm válaszát!

Gázfűtés bevezetésénél a gázterv és a kéményátadás hogyan számolható el? Mint munkadíj vagy mint anyagköltség?

Üdvözlöm!
Többféle munkát szeretnék megvalósítani. Vállalkozó csinálná a fűtéskorszerűsítést, fürdőszoba felújítását. Viszont a festést, térkövezést, előtetőt saját magam végezném.
Elszámolható-e a térkő, fanyag, valamint a festék, ha nem tartozik hozzá munkadíj?
Ellenőrzéskor gond-e, ha a térkövezés, előtető még akkor nem valósult meg? Természetesen a térkő, faanyag megvan, illetve a hozzá tartozó számla is?
Köszönöm válaszát.