Igen,igényelhető, de a támogatás igénylése esetén nem fogadható el az olyan számla, amelyet a felújítással érintett lakás vonatkozásában, falusi CSOK igénylése során már elszámoltak. A falusi csok igénylésben feltüntetett munkálatokon kívüli, fenti listában megtalálható munkálatokra tehát igényelhető a támogatás.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
1. Több helyen olvastam, hogy azonos munkákra nem vehető igénybe a kétféle támogatás. Mi a helyzet akkor, ha ugyan kis összeg be van írva nyílászárók cseréjére a falusi csok költségvetésébe (kb. 3 ablakot lehet belőle kicseréltetni), viszont a többit az otthonfelújítási programmal valósítanánk meg?
2. Illetve ha a falusi csok munkálatai befejeződnek 3 héten belül (szeptember közepe), az OFP-hoz kapcsolódó munkálatok viszont ez után kb. másfél hónappal, vagyis nagyjából október végén lenne benyújtva, akkor is csatolgatni kell a falusi csok-hoz tartozó költségvetést meg miegymást?
Előre is köszönöm válaszát!
Mónika

Üdvözlöm!
Folyamatban van a korszerűsítésünk Falusi Csok terhére. Jelenleg még nem adtunk le ezzel kapcsolatban egyetlen számlát sem. Viszont lenne olyan munkálat, ami szerepel a Falusi Csok költségvetésben, azonban azt az otthonfelújítási támogatás terhére szeretnénk elvégezni. Nyilván úgy, hogy azt nem számolnánk el a Falusi csokban újra. Van erre lehetőség? Mert igazából sem a kormányrendeletben, sem máshol nem olvastam erre vonatkozó tilalmat.

Volt egy meglévő ingatlanunk férjemmel 50-50%-ban. Falusi csokra vettünk egy másik ingatlant. Ilyen esetben melyik házra vehetem fel a lakásfelújítási támogatást. Vagy mindkettőre lehetséges?

A kérdésem az lenne, falusi csok igènylése utàn,igénybe lehet e venni a lakás felujitàsi támogatàst?
Köszönöm