Igen, a MÁK által kiadott tájékoztató szerint: "A tető cseréje, felújítása, szigetelése a támogatható építési tevékenységek közé tartozik, ennek megfelelően a tetőcserével együtt az ereszcsatorna cseréjét is el lehet számolni."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

25 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha tetőcserét nem csináltunk, csak esővíz csatorna cserét, akkor melyik 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet szerinti felújítási munka tételbe szerepeltethető?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szeretnék érdeklődni, hogy térkőbe épített csapadékvíz elvezető folyóka, anyagköltségként elszámolható a 3+3 lakásfelújítási támogatásban?

T. Cím!
Érdeklődnék, hogy ha csak ereszcsatorna cserére kerül sor, tetőcsere, felújítás nélkül, akkor az ereszcsatorna anyagköltség illetve munkadíj mely sorban számolható el? Udvaron belül a járda felújítást mely sorban kell feltüntetni?
Köszönettel: Kriszti

Üdvözlöm!
A férjem 2020. július óta munkakereső, maga után fizeti a TB-t, én a munkahelyemről 9 éve jöttem el a munkaviszonyom megtartása mellett GYED-re, jelenleg GYES-en vagyok negyedik gyermekünkkel. A férjemmel együtt nyújtjuk be a lakásfelújítási kérelmet. A számlák a férjem nevére vannak kiállítva.
Az lenne a kérdésem, hogy a TB jogviszonynak megfelelünk-e? Úgy is, hogy én huzamosabb ideje itthon vagyok?
Válaszát köszönöm!
Üdv: Anita

A tető felújítása 2020 ban megtörtént .Csak eresz csatornát cserélnénk és a ragalját borítanánk be lambériával .Erre a munkálatra is igénybe vehető a támogatás?

A tető szigetelése támogatott-e abban az esetben, ha az üveggyapotot leterítem a padlás felszínére és nem a szarufák közé építem be.
Köszönettel, József

Az ereszcsatorna cseréjét elvégezték saját költségemen. Azonban az esővíz elvezetése, szikkasztó beépítése nem, csak erre a munkafázisra is megkérhető a támogatás?
(Nincs még megvéve a szikkasztó)
Köszönettel, Deborah

Tetőcsere társasház esetében. 6 lakásos sorház tetőcseréje lenne. Alapító okiratban a tető közös.
Milyen módon tudjuk igénybe venni a támogatást?
Köszönöm!

Ha csak a csatorna cseréjéről van szó akkor is igénybe vehető és a vállalkozói szerződésen hová kell feltüntetni?

Az ereszcsatornát cserélnénk, de a férjem fel tudja szerelni , az anyagköltsęgét elszámoltathatjuk így is?