Tisztelt Hitelnet!

Lenne egy ház, melyet a feleségemmel szeretnénk megvásárolni CsOK hitelt igényelve az ingatlanra. Van a házhoz hozzáépítve egy melléképület, amely külön bejáratos lakrészként is lehet használni, továbbá tartalmaz fürdőszobát és konyha is ki van alakítva benne.

Az lenne a kérdésem, hogy CsOK szempontjából számít-e ez valamit, ha a külön bejáratos melléképület nem felel meg a belmagasság miatt, azonban a fő épület minden szempontból megfelel?

Továbbá azt szeretném kérdezni, hogyha 2 gyermekre vesszük föl a CsOK hitelt, mekkora négyzetméter nettó területűnek kell lennie a használt kertes háznak, valamint a fürdőszobában milyen fűtéstípust fogadnak el?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Zoltán

Válaszunk:

Kedves Zoltán!

Amennyiben a fő épület megfelel a CSOK feltételeknek, akkor működhet a CSOK-kal történő finanszírozás. Adott esetben az adásvételi szerződésben külön fel kellene tüntetni a lakóépület vételárát. Célszerű beleírni, hogy a lakóház vételára mely forrásokból lesz kiegyenlítve (önerő, CSOK, CSOK hitel), valamint, hogy mekkora értéket képvisel a melléképület és hogy annak vételára kizárólag önerőből kerül megfizetésre.

Két gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK vehető fel, valamint ehhez kapcsolódóan maximum 10 millió forint összegű CSOK hitel. A használt lakóház hasznos alapterületének el kell érnie legalább az 50 négyzetmétert.

A hasznos alapterület a lakáson belül közvetlenül megközelíthető, következő helyiségek − az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 1. számú melléklet 46. pontja szerint számított − hasznos alapterületének összege:
a) előszoba, közlekedő,
b) nappali,
c) hálószoba,
d) étkező,
e) konyha, étkezőkonyha,
f) fürdőszoba,
g) WC,
h) kamra, tároló,
i) gardrób,
j) mosókonyha,
k) kazánhelyiség és
l) egyéb fűthető helyiség, ide nem értve a gépjárműtárolót és a pinceszinti helyiséget

A használt lakásvásárlásra vonatkozó további CSOK feltételek IDE kattintva tekinthetők meg.

A fürdőszobának is kell rendelkeznie közvetlen hőleadó berendezéssel. Az elfogadható fűtési módokról IDE kattintva tájékozódhatnak.

Amennyiben a teljes vételár kiegyenlítéséhez nem elegendő a saját erő, a támogatás és a támogatott hitel, akkor van lehetőség piaci kamatozású lakáshitel igénybevételére is. Ehhez megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség szükséges, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket.

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése