A falusi CSOK nem igényelhető használt lakóingatlan vásárlásával egybekötött korszerűsítésre és/vagy bővítésre, amennyiben az eladó támogatott személyeknek közeli hozzátartozója.

Közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon (szülő, nagyszülő, dédszülő, illetve a gyermek, unoka, dédunoka), az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A nagymamám házát szeretnénk megvásárolni, amiben édesapámnak is van része a két testvére mellett.
A kérdésem az lenne, ha már megvásároltam a házat és az én nevemen van, akkor a felújításra igénybe tudom-e venni a falusi CSOK-ot?

Én a sógoromtól vennék falusi csokra házat. Lehetne tőle megvásárolni az ingatlant? A testvéremmel házasok, így ő is közeli hozzátartozónak számít? A sógoromra gondolok.

Én a jövőbeli anyósomtól venném meg a házat ahol élünk, gyermekem még nincs, de szeretnénk, rajta vagyunk.
Így igénybe vehetek bármilyen csokot?

Üdvözlöm.
Sógorommal csináltatnánk a korszerűsítést az ingatlanban, amihez a falusi csokot igényelnénk. Sógorom kisvállalkozó, így lenne számla az anyagról és munkadíjról is.
Lehet ezt így vagy rokon nem végezheti?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Az érdekelne, hogy olyan házban élünk, ami a sógornőm nevén van. Szeretnénk tőle a férjemmel megvásárolni az ingatlant. Arra kihasználhatjuk a Csokot használt lakás vásárlásra és bővítésre?

Üdvözlöm!
A lakást, amiben jelenleg lakunk ajándékozással páromra íratja édesapja. A csok-kal így felújításra tudjuk igényelni jelenleg egy gyermek után?
Választ és a segítséget előre is köszönöm.

A falusi csok igénybe vehető a volt anyóstól történő ingatlan vásárláshoz?