A falusi CSOK preferált településen kizárólag használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelhető. Már tulajdonban lévő lakóingatlan esetén a támogatás annak korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel.

Ha a vételár megfizetésén kívül egyéb felújítási, bővítési munkálatok nem lennének, akkor önmagában a vásárláshoz a falusi CSOK nem használható fel. Ebben az esetben a normál CSOK igényelhető preferált településen is. Ennek összege 1 gyermek után 600.000 Ft. 2 gyermek után 1.430.000 Ft. 3 gyermek után 2.200.000 Ft. 4 vagy több gyermek után 2.750.000 Ft.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Osztatlan közös tulajdonú ingatlannál falusi csok igénybevételével kivásárolható a másik tulajdonos tulajdonrésze? Használati megosztás, külön közüzemi mérőórák és külön bejáratú lakrészek vannak.

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy a falusi csok igényelhető-e használt vásárlás vásárlásához önerő nélkül?
3 gyerek után. Júliusban szüleik meg az első gyerek.
Köszönöm.
R-né

Üdvözlöm!
Amennyiben igénylem a falusi csokot, akkor a vásárlásra szánt 50%-ot egyben folyósítják, s ha igen, mennyi időn belül? A felújításra/korszerűsítésre járó részt azt szakaszosan az elvégzett munkák arányában folyósítják vagy megelőlegezik a költségeket, hogy ne kelljen önerőből megkezdeni a munkálatokat? Itt megjegyezném, hogy nem igazán értem, ha önerő kell a korszerűsítéshez és mondjuk azok 3 év alatt nem készülnek el (önhibán kívül), akkor miért kell visszafizetni a teljes támogatást, ha pl: nekem csak mondok egy összeget… 400.000 Ft saját részem benne van, benne ragadt, mert a „projekt” megszakadt?
Köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: Krisztina

Üdv.
2 gyerekem van, gyesen vagyok és albérletben vagyunk.
Igényelhetek csokot lakás berendezésre?

„Már tulajdonban lévő lakóingatlan esetén a támogatás annak korszerűsítésére és/vagy bővítésére használható fel.” Ezt úgy kell értelmezni, hogy ha már van egy vidéki ingatlanom és azt szeretném bővíteni/korszerűsíteni, akkor kaphatok csok-ot?

A falusi csokot szeretném igénybe venni. Olyan lehetőség van, hogy csak az 5 milliót szeretném kivenni? Használt lakásvásárlás.