Igen, a lakásfelújításról szóló rendelet szerint a beépíthető bútorok cseréje, beépítése támogatható, de a szabadon álló bútorok esetén NEM igényelhető támogatás.
A MÁK állásfoglalása alapján: "Általánosságban beépített bútornak minősül, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, az ingatlan részét képezi, így különösen a beépített konyhabútor, beépített szekrény, kazán, szaniterek, a fürdőszobai szekrény mosdóval is."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

9 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Kérdésem szaniter témában lenne. Mégpedig az, hogy a fürdőszobai fali tükör magában, vagy megvilágítással egyben elszámolható költségként?
Köszönöm válaszukat.

Tisztelt Cím!
Ha nyárikonyhát újítunk fel és az IKEA-ban vásárolunk konyhabútort és konyhai gépeket,szeretném kérdezni,hogy elszámolható-e?

A meglévő konyhabútor felújítása (pl: ajtó lapok és fiókok cseréje) elszámolható költségnek számít vagy csak az új bútor?

Tisztelt Hitelnet! A hálószobai gardróbszekrényt önálló bútorként vagy beépített bútorként veszik figyelembe? Elegendő lenne, ha asztalos készítené és a falhoz rögzítené? Köszönöm

Beépíthető konyhabútor, beépíthető gépekkel (sütő, páraelszívó, hűtőgép) előtt állunk. Mosogatótálca is elszámolható? A kérdésem az lenne, hogy a gépek anyagköltségként számlával igazolva bármikor elszámolhatóak részünkre, a bútor viszont csak akkor, ha vállalkozó asztalos gyártja? Ebben az esetben a bútor anyagköltségét saját névre kell kérnünk? A vállalkozó csak a munkadíjról ad számlát? Köszönöm!