Tisztelt Cím!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha internetes áruházból vásárolok anyagot a felújításhoz akkor elegendő a kereskedőtől
áfás számlát kérni a vásárlás igazolására , akár kártyával akár utánvéttel vagy utalással lett fizetve? Banki bizonylatra nincs szükség.?
Egyébként ez minden anyag vásárlásánál igaz akár helyi akár webes vásárlásról van szó?
Banki bizonylattal csak a kivitelező vállalkozók számláinak kifizetését kell igazolni?
Ha az interneten vásárolok egy könnyűszerkezetes (alu profil, tető, négy láb) nyitott kocsibeállót amit a betonhoz
rögzítek az támogatható?

Köszönöm szépen segítségüket!
További szép napot kívánok!

Válaszunk:

Bankkártyás fizetés esetén nem szükséges banki igazolás, folyószámla kivonat a fizetésről, erre csak átutalásos számla esetén van szükség. Az ÁFÁ-s számlát minden esetben be kell nyújtani.
A mobilgarázs csak akkor számolható el, ha beton alapra van rögzítve. A kérdést már feltették Ön előtt, kattintson ide.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
24 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Egy meglévő épületet bővítünk és a régi részt újítjuk fel. A bővítésre nem tudom igénybe venni a támogatást, de a meglévő épületre amit felújítok, arra igen. Az lenne a kérdésem, hogy egyben vásároltam meg a bővítéshez és a felújításhoz szükséges anyagokat és egy számlán vannak. Be tudom adni a számlát esetlegesen úgy, hogy nem a teljes összeget számoltatom el, csak bizonyos részét, ami a felújításhoz kellett?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Az problémát jelent-e, azaz elutasíthatják a támogatást, ha a munkadíjat vagy anyagköltséget az igénylő egyéni vállalkozói számlájáról lett kifizetve átutalással vagy bankkártyával?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Tisztelettel:
Dóra

Üdv!
Fürdőszoba felújításunk során a vállalkozótól átutalásos számlát kaptunk a munkadíjról 400.000 Ft értékben. Ez mellett, ők vették meg nekünk a felújításhoz szükséges kisebb anyagokat 66.000 Ft értékben, viszont a számlát a mi nevünkre kérték a Bauhausban (ezt meg is kaptuk). Én 466.000 Ft-ot utaltam át egyben, nem szedtem külön, így a munkadíjukról szóló banki átutalásunkon 466.000 Ft szerepel a 400.000 Ft helyett.
Ezt így elfogják fogadni? Mi a teendő?
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelettel kérdezem, hogy átutalásos fizetés esetén szükséges külön banki igazolás, nem elegendő a folyószámla kivonat? Illetve ehhez kapcsolódóan az előleg számla tartalmazza a kifizetést, utalást, a végszámla így nullás!
Mindkét számlát fel kell tölteni?

Tisztelt Címzett!
Előlegként kifizettem a teljes összeget utalva, ami tartalmazza a szállítási díjat, stb, de a végszámlán a szállítási díj, betétdíjak, stb. nem szerepel, külön számlán lesz. Ebben az esetben leadom az anyagszámlát mellé a banki kivonatot, ami igazolja, hogy elutaltam nekik előlegként a szállítási díjjal terhelt összege. (Lényegében többet, mint ami a számlán szerepel.)
Ez okozhat gondot?
Köszönöm!

Tisztelt Cím!
Átutalásos számla esetén a kifizetés érkezhet olyan személy számlájáról, aki nem a támogatást igénybe vevő személy? (Pl. én veszem igénybe a támogatást, de a pénz az édesanyám számlájáról érkezne a kivitelezőhöz.)

Tisztelt Cím!
Ha a számla az esedékesség után kerül kiegyenlítésre, ettől függetlenül még benyújtható elszámolásra?

Tisztelt Cím!
Válalkozóm anyag és munkadíjját ha kézpénzel fizetem a munka végén mivel igazolom a kifizetést.Illetve egy számlán szerepelhet a munkadíj+anyag.

Tisztelt Címzett!
Csak megerősítésként kérdezem, hogy webes vásárlás esetén, ha csak e-mailben küldi el a cég a számlát és azt nyomtatom ki, az is elégséges a benyújtáshoz?
Köszönöm a választ.

Együttes igénylők leszünk a férjemmel. A számlák és a vállalkozói szerződés a férjem nevére szólnak. A vállalkozói díjat azonban az én bankszámlámról utaltuk el. Lehet ez probléma az elszámolás benyújtásakor? Mit tudunk tenni, hogy ne essünk el a támogatásra jogosultságtól?

Tisztelt Cím!

A hitelkártyával történő vásárlás esetén is ez a teendő? Lehet használni anyagvásárláskor hitelkártyát?

Köszönöm!

Tisztelt Cím!
Két kérdést szeretnék feltenni:
1, Internetes bankkártyás vásárlás esetén a számlán kívül be kell-e csatolni más dokumentumot is?
2, A jogszabály szerint a lakóingatlannal azonos helyrajzi számon található tároló, nyári-konyha felújítása is támogatott. Be kell jegyezve lennie a tulajdoni lapon ezeknek az építményeknek? (Beton alapon és rögzítve, de mobil).
Köszönöm!