Igen. A rendelet annyi előírást tartalmaz, hogy:
"az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél –, valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett valamennyi gyermeke a támogatással érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel rendelkezik,"
A MÁK-tól kapott válaszok alapján azonban elfogadható az is, ha az igénylők az állandó lakcím mellett más helyen rendelkeznek tartózkodási címmel, tehát elegendő,ha az állandó lakcím feltételnek megfelelünk.

Egy MÁK válasz:
“Lakóhelynek a lakcímet igazoló hatósági igazolványon lakóhelyként feltüntetett cím fogadható el, a tartózkodási hely címén lévő lakás felújítására a támogatás nem vehető igénybe. Tehát a támogatással érintett ingatlan mind a jogosító gyermekek, mind a szülők lakcímkártyáján lakóhelyként kell, hogy szerepeljen legalább 1 éve. Abban az esetben, ha a lakcímet igazoló hatósági igazolványon a lakóhelyen kívül tartózkodási hely is fel van tüntetve, az nem kizáró ok."

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy ha nekem 10% a tulajdonjogom, a páromnak 90%, de a lakcímem nem a felújítandó ingatlanra van bejegyezve, viszont a páromnak és a gyermekünknek oda van és egyedül igényelné, kizáró ok-e.
köszönöm
Fruzsina

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne: a támogatási igény beadása, majd -megfelelőség esetén- a támogatási összeg kiutalása után meddig kell a felújított ingatlanban állandó lakcímmel rendelkeznünk? Erre nem találtam választ a rendeletben, ezért nem tudom, egy esetleges utólagos ellenőrzésnél probléma lehet-e, ha már “csak” tartózkodási helyként szerepel a felújított ingatlan a lakcímkártyáinkon?
Válaszukat köszönöm!

Jogosult vagyok-e a támogatásra, ha a gyermekemnek 3 éve az állandó lakcíme külföldön van, a Magyarországon lévő házunkban tartózkodási helyként van bejelentve? Egészen eddig Magyarországon volt az állandó lakcíme.

Jogosultak vagyunk -e a tàmogatàsra ha csak a fèrjem ès gyermekeim vannak bejelentve àllandó lakcímre felújítandó ingatlanba!A tulajdoni hànyad 50-50%

Tisztelt cím.
Amennyiben a saját és a 25 év alatti gyermekem állandó lakcíme megegyezik a támogatásban résztvevő ingatlannal valamint én 1/1 tulajdonhányaddal rendelkezem és a férjem tartózkodási hellyel van bejelentve az ingatlanba sok éve . Igénybe vehető a támogatás vagy neki is be kell jelentkeznie állandó lakcímmel az ingatlanba. Neki van egy saját lakása állandó lakcímmel, de nem lakik benne. Egyáltalán felcserélhetők így a lakcímek vagy szükséges-e a támogatás igényléséhez?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Csaba

Amennyiben az állandó lakcímem megegyezik a támogatásban résztvevő ingatlannal viszont a tulajdoni jogom 1/3, élettársam tulajdoni része 2/3 viszont neki a tartózkodási címe egyezik meg a támogatásban résztvevő ingatlannal az állandó lakcíme máshova szól?