Információink szerint a járda felújítása nem minősül vízszigetelésnek. Így erre a munkálatra a falusi CSOK nem vehető igénybe.
Az elvégezni kívánt egyéb munkálatokról költségvetést szükséges készíteni. Ez banki formanyomtatvány. Ezen munkanemenként fel kell tüntetni az anyagárat és munkadíjat. Fontos, hogy azokra a munkálatokra adható a támogatás, amelyek a falusi CSOK kérelem benyújtásakor és az első helyszín szemle alapján még nem kerültek elvégzésre.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Falusi CSOK-ra szeretnénk egy vályog házat vásárolni. A ház köri járdával kapcsolatban lenne kérdésem: Amennyiben a ház szomszéd felőli oldalán nincs járda, az kizárja, hogy Falusi CSOK-ra megvásároljuk az ingatlant? Előzetes értékbecslést lehet kérni, hogy egyáltalán érdemes-e az ingatlannal foglalkozni? Amennyiben vállaljuk, hogy a felújítás során ezeket a munkálatokat megcsináljuk, úgy lehetséges a vásárlás? Amennyiben nincs tégla alapja (vagy csak részlegesen van) az épületnek, az is kizáró ok lehet?

Kedves Hitelnet!

A Falusi CSOK keretén belül szeretnék felújítási munkákat elvégezni, mellyel kapcsolatban felmerült bennem pár kérdés. Olvastam, hogy milyen munkálatokhoz igényelhető a támogatás, ezekkel kapcsolatban volna pár kérdésem.

Az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
A ház körül lévő vízelvezető járda teljesen ramaty, nem tölti be a funkcióját, mállik, eltávolodott a lábazattól. Szeretnék új vízelvezető járdát.
Vízszigetelésnek minősül ez?

Tető cseréje, felújítása, szigetelése
Szeretném a bejárat feletti féltetőt felújítani (egész pontosan elbontani és újat ácsoltatni).
Tető a féltető?
Ha nem tető a féltető, akkor vízszigetelésnek számít a féltető felújítása?

Szeretném még a homlokzatot is szigetelni, ezzel kapcsolatban is volna egy kérdésem. A homlokzat szigetelése során, nyilvánvalóan vastagabb lesz a fal, így a jelenlegi párkányokat el kell bontani, és egy szélesebbet kell visszarakni a helyére. Állítólag a párkányok cseréjét csak akkor finanszírozza a Falusi CSOK, ha ablakot is cserélek, de én nem akarok ablakot cserélni, mert azok korszerűek.
Valóban csak az ablakok cseréje esetén támogatott a párkányok cseréje?

A válaszukat előre köszönöm,
Kálmán

Kedves Hitelnet!
Két hónapja használt lakás vásárláshoz igénybe vettem a két gyermek után járó 1.430.000,- Ft-os CSOK-ot. Sajnos figyelmetlen és meggondolatlan voltam. A falusi CSOK-ot a korszerűsítésre utólag lehet igényelni?
Válaszukat köszönöm: Rita