Ha a konyhabútor cseréjekor a vállalkozói díj része az anyagköltség ,mivel a beszerzést ő intézi, az erről szóló számlákat a vállalkozó nevére állítják ki,akkor ezeket az anyagköltségről szóló számlákat csatolni kell a MAK-nak,fel kell tüntetni külön a számlaösszesítőn?vagy elegendő a vállalkozói díjról kiállított számlát csatolni mely tartalmazza az anyagköltség összegét is a munkadíj mellett?

A vállalakozó nevére szóló anyagköltség számlákat nem lehet benyújtani a lakásfelújítási támogatás igénylésekor, azokat a vállalkozónak kell továbbszámlázni a megrendelő felé. További részletek ide kattintva olvashatól.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy csak munkadíj számlám van, beépített bútor gyártása és beépítése címen, akkor anyagköltség nélkül beadható-e?
Köszönettel!

Üdvözlöm!
Amennyiben az anyagköltségről szóló számlák a tulajdonos nevén vannak, abban az esetben a vállalkozási szerződésben fel kell tüntetni az anyagköltséget? Csak abban az esetben kell a szerződésben feltüntetni az anyagköltséget, ha a vállalkozó számlázza ki?
Köszönöm!

Fürdő felújításakor beszámíthatók anyagköltségként azok a dolgok, amiket én szerzek be(pl. csempe, wc) és saját nevemre készül a számla? Vagy fontos, hogy a kivitelező nevére kérjem azokat a számlákat is?

Az összes felújítási munkát egy vállalkozó végzi, az anyagszämla az összes az én nevemen lesz. Ha tető csere, fűtés , külső szigetelés színezés, fürdő felújítást csinál az egy vállalkozó,akkor mennyi szerződést kell kötni vele? Elég egy, amin felsoroljuk,vagy minden munkáról másik kell? Köszönöm a választ

Üdvözlöm.
Ha az összes felújítási munkát egy vállalkozó végzi, akkor a különböző munkák elvégzését részletesen kell az anyagköltségek mellé írni?

A vállakozónak van egy villamossági boltja ott vettem az anyagot az én nevemre számlázta, de a munkát is ö végezte arról is adott számlát! A kérdés hogy fel kell tüntetni a vállakozoi szerzödésbe az anyagköltséget vagy nem mert az én nevemen van a számla!Köszönöm

Kérdésem az lenne h a vállalkozónak kifizetett készpénzes számla esetén szükség van egy nyilatkozatra tőle, h az összeget átvette?

A vállalkozónak 2 db külön számlát kell adnia 50-50%-ban az anyag ill. munkadíjról vagy egy számlát állít ki, benne feltüntetve az anyag és munkadíjat külön-külön 50-%0%-os arányban? Köszönöm! NT

Vállalkozási szerződésen az anyagköltséget akkor is fel kell tüntetni, ha a vállalkozó csak a munkadíjról ad számlát ? Az anyagot saját nevemre veszem meg, az anyag számlák mind az én nevemen lesznek, ezért azt a vállakozó nem számlázza ….

köszönettel
László