Természetesen nem kötelező a hitelfelvétel, de a lakásfelújítási támogatás utólagos, tehát el kell végezni a költségvetésben megjelölt munkálatokat és a számlákkal együtt kell benyújtani az igénylést.

Amennyiben az előfinanszírozáshoz nem áll rendelkezésre kell forrás, akkor lehetőségként személyi kölcsön, vagy lakásfelújítási hitel igénylése lehet a megoldás. A támogatott lakásfelújítási hitelek 2021 februártól igényelhetők.

A támogatott lakásfelújítási hitelről ide kattintva olvashat részletesebben.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Cím!
Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben, ha csak most, február második felében veszem fel az otthonfelújítási kölcsönt, de már a kölcsön felvétele előtt is keletkeztek számláim, szerződéseim, azok elszámolhatóak-e? Illetve ha van olyan felújítás, ami már elkészült január elseje után, de a kölcsön felvétele előtt, az elszámolható-e?

A támogatott lakásfelújítási kölcsön felvétele előtt megkötött vállalkozási szerződés(eke)t, illetve kiállított számlákat is elfogadja a MÁK?
Az egyetlen kritérium a vállalkozási szerződések és számlák dátumára vonatkozóan annyi, hogy 2021.01.01. utániak legyenek?

Ha a család rendelkezik a 6 millió forint fedezettel, tehát nem kell semmilyen kölcsönt felvennünk. Remélem, jól értelmeztem?