Falusi CSOK felújítási összegének igénylésekor ugyanezen ingatlan vásárlására felvett CSOK összegét nem kell levonni.

Ha azonban a preferált településen lévő ingatlanra korábban nem vásárlási CSOK, hanem például építési, vagy nem CSOK, hanem szocpol vagy bármely egyéb vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás lett felvéve, akkor annak összegével csökkenteni kell a felújításra adható falusi CSOK összegét.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Falusi CSOK-ot szeretnénk igényelni korszerűsítésre 2 gyermek után.
A Falusi CSOK igénylőlapon nyilatkoznunk kell a korábban igénybe vett vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás(ok)ról, illetve megelőlegező hitel(ek)ről.
Az otthonfelújítási támogatást, illetve az otthonfelújítási hitel kamattámogatását (esetleg a Jelzáloghitel-elengedést is) fel kell tüntetni?
Ha igen, ezekből bármilyen összeg levonásra kerül a Falusi CSOK összegéből?
Köszönöm a választ !

Üdvözlöm!
Mi 2019-ben felvettük a falusi CSOKot vásárlásra és felújításra 2.600.000 Ft-ot 2 gyermekre, akik meg is születtek azóta.
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha tervezünk harmadik gyermeket és bővíteni szeretnénk a házunkat?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Éva

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni. 2 gyermekem van és mennyi összeget kaphatok, ha felveszem a falusi csokot és a korszerűsítési kedvezményt?
Köszönöm szépen.

Szeretném megkérdezni, hogy 2017-ben igénybe vettük 3 gyerekre a csokot. Most szeretném igényelni a falusi csokot felújításra, de közbe elváltam.

Üdvözlöm!
A kérdésünk az lenne, hogy 2018-ban felvettük 1 meglévő és még egy vállalt gyerekre a Csok-ot. Most szeretnénk falura költözni. Felvehetnénk a Falusi Csokot 1 meglévő és 2 vállalt gyerekre úgy, hogy visszafizetjük a sima Csok-ot.
Jár így az 5+5 millió lakásfelújításra is?
Válaszát előre köszönöm!

Üdvözlöm!
A kérdésünk (problémánk) a következő: 2018-ban igénybe vettük a CSOK-ot használt lakás vásárlására egy meglévő és két vállalt gyermekre (2,2 millió forint). Most ugyanerre az ingatlanra szeretnénk igénybe venni a Falusi CSOK felújításra/korszerűsítésre vonatkozó támogatást (5 millió forintot), viszont a korábban vállalt 2 gyermek közül még csak egy született meg, így egynek a megszületését vállalnánk. Tehát jelenleg van két gyermekünk, és még egyet tervezünk (ahogy azt be is vállaltuk korábban a CSOK-nál). A bank viszont azt mondja, hogy csak akkor vehetjük igénybe a falusi CSOK-ot, ha már mindkét korábban vállalt gyermekünk megszületne, mert „nem vállalhatjuk be kétszer ugyanazt a gyereket”. Erre vonatkozóan nem találtunk előírást, se jogszabályban, se a bank CSOK szabályai között. Egyszerűen be se fogadta az ügyintéző a papírjainkat. Elsiklottunk volna efölött a szabály fölött? Tényleg létezik ez a kitétel? Hogy csak akkor vehetjük igénybe a falusi CSOk-ot, ha a CSOK esetén vállalt gyermekünk már megszületett? Pedig erre még van öt évünk. Azt sem értem, hogy ha már megszületett volna mindhárom gyermekünk, akkor semmi probléma nem lenne, ugyanazokra a gyerekekre megkaphatnánk a felújításra vonatkozó falusi CSOK-ot, viszont bevállalni nem lehet ugyanazt a gyermeket, akit korábban?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel:
László

Üdvözlöm!
Vettünk egy házat normál CSOK+lakáshitelből. Szeretnénk falusi felújítási CSOK-ot igénybe venni. Milyen papírokat kell beszereznem és honnan, hogy minél gyorsabban meg tudjam indítani?
Erkölcsi bizonyítvány, TB igazolás, NAV nullás igazolás, tulajdoni lap, térképmásolat megvan, a pénzintézettől szükséges hozzájáruló nyilatkozat hamarosan meg lesz. A Magyar Állam hozzájáruló nyilatkozatát honnan tudom a leggyorsabban beszerezni?
Részletes válaszukat köszönöm!

Üdvözlöm!
16 évvel ezelőtt igénybe vettem a szocpolt 2 gyermekemre!
Jogosult lennék mégis is a falusi CSOK-ra?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
lehet olyat csinálni, hogy CSOK felhasználásával veszünk preferált kistelepülésen használt ingatlant, majd ezt követően falusi CSOK-ot és ÁFA visszaigénylést indítunk korszerűsítésre? (2 ok miatt: így meg lehet vásárolni az ingatlant anélkül, hogy várni kéne a felújítás kivitelezői ajánlatokra/szerződéskötésre, illetve mert van olyan bank, amelyik vásárlásra nem ad falusi CSOK-ot, csak sima CSOK-ot és falusi CSOK-ot felújításra, de ezt egyszerre nem lehet igényelni). Az probléma lehet, ha ez két különböző bank (vásárlás és felújítás)? Ha bármit kell még pontosítani a válaszhoz, akkor szívesen megírom.
Köszönöm!
Levente

Faluban építkeztünk, felvettük rá a 10+15 millió vissza nem térítendő és kamattámogatott hitelt. Január 1-től ez a falu is felkerült a Falusi CSOK listára. Bővíteni szeretnénk az ingatlant, felvehetjük rá az 5 milliós Falusi CSOK támogatást?