Igen, egy korábbi MÁK válasz alapján a lakásfelújítási támogatás beépített bútor cserére is igényelhető:
"“Általánosságban beépített bútornak minősül, ami az ingatlanba állagsérelem nélkül el nem választható módon beépítésre került, az ingatlan részét képezi, így különösen a beépített konyhabútor, beépített szekrény, kazán, szaniterek, a fürdőszobai szekrény mosdóval is.”
Fontos azonban megjegyezni, hogy a rámogatás igénylése során figyelembe kell venni a számlákkal történő elszámolás alap szabályait is:
Az igényelhető támogatás a benyújtott költségvetés fele, melyet le kell fedni teljes egészében számlákkal.
A támogatás összegét 50-50 %-ban anyag és munkadíj számlákkal kell igazolni

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

47 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Konyhabútort asztalos készítette. A kapott számlán anyagdíj és munkadíj külön szerepel. Az anyagdíjnál zárójelben fel van tüntetve, hogy: munkalap, bútorlap, vasalatok, de ezeknek az ára tételesen nem szerepel külön-külön, csak az anyagdíj teljes végösszege van feltüntetve a számlán.
Így is elfogadják?
Köszönöm.

Konyhabútort vettem interneten, aminek elemeit a falra felszereljük, az alsó elemeket csak lerakjuk, így is jár a támogatás?

Tisztelt Hitelnet!
Augusztusban fogunk beköltözni az új házunkba, akkor leszünk bejelentve oda, a konyhabútor rendelés folyamatban van. Akkor is él a támogatás?
Köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet!
Vásároltam az asztalostól egybeépíthető konyhaszekrényt, amelyről 2 db számlát kaptam, egy 225.000, illetve egy 217.000 Ft-osat. Viszont mindkettőn csak annyi szerepel, hogy Beépített konyhabútor. Velük is kellett volna vállalkozói szerződést kötni? Vagy elég azzal a vállalkozó asztalossal megkötni, aki beépíti? Üdvözlettel: Lajos

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogyha én csak beépíthető konyhabútort szeretnék cserélni, de gépeket nem, akkor is igénybe tudom venni a támogatást? A beszerelésről adnak számlát, a burkoló, aki csempéz, ő is tud adni számlát.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Julianna

Kedves Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy amennyiben például az Extreme Digitaltól vagy az EMAG-tól vásárolom a konyhai eszközöket, amiket én magam kötök be, ebben az esetben miként tudom érvényesíteni az állami támogatást a gépekre?
Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Norbert

Kedves Hitelnet!
Szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben csak beépíthető konyhai gépekre venném fel a támogatást, úgy elegendő csak a beépítést végző vállalkozóval szerződést kötni, ő neki pedig elég csak a beszerelésről számlát adnia? Emellé pedig majd fel kell töltenem például a Media Marktól kapott számlákat a támogatás igényléséhez? Illetve amennyiben külön szakember végzi a különböző gépek bekötését, akkor mindegyikkel vállalkozói szerződésre van szükség igaz?
Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel.
László

Tisztelt Hitelnet,
Konyhabútorba vettünk beépíthető gépeket. Sűtő, mikró, hűtő, mosogatógép. Ezeknek a bekötéséről is kell munkadíj számla. Ha kell akkor milyen szakágnak kell róla munkadíj számlát adni? Asztalos, villanyszerelő, esetleg külön vízszerelő a mosogatógéphez?
Köszönettel: István

Tisztelt Hitelnet!
A konyhabútorom, bútorboltban vásárolt, kész elemekből áll. (pl mint az Ikeás bútorok)
Az árajánlaton egyes elemek külön tételként fel vannak sorolva. A számlán egy összegben beépíthető konyhabútor szerepel. Az asztalostól fogunk kapni még egy számlát, ami az összeszerelésről szól , mint munkadíj.
Abban az esetben ha kész elemekből állítjuk össze a konyhabútort, a végösszeg, teljes egészében anyagköltségnek számít? A kész elemek is tartalmaznak anyag illetve munkadíjat, hisz van egy gyártó cég ami elkészíti őket.
Ez így elszámolható lesz?
üdvözlettel

Tisztelt Hitelnet!
A konyhai nagygépek (hűtőszekrény, sütő, gázfőzőlap, mosogatógép…) beszerelését az asztalos végzi. A gázkészülék bekötését/beüzemelését külön szakember végzi a garancia miatt. Garancia szempontjából az elektromos készülékeknél nem elvárás a szakszerviz igazolása ezeket bárki beüzemelheti (bedughatja a konnektorba).
Bizonytalan vagyok, hogy ezen készülékek üzembe helyezéséhez kell-e a szakszerviz számlája, hogy a készülék elszámolható legyen.
Üdv
László

Udvozlom. Erdeklodom,hogy beepitett konyhabutor felujitasa akar butorfoliaval tamogathato kategoria? Az ontapados folia elszamolhato anyagkoltsegkent? Koszonom

Tisztelt Hitelnet!
Ha mi a konyhánkban csak a gépeket szeretnénk cserélni beépíthető konyhai gépekre,abban az esetben is igényelni tudjuk az otthon felújítási csomagot? Pl. Media marktból szeretnénk megszerezni a beépíthető gépeket és azt kérjük szereljék be, akkor az úgy elszámolható?
Üdv. :Bernát

Tisztelt Címzett!

Konyhabútoromhoz az anyagot a lapszabászatban én rendeltem meg nem az asztalos. Az ajánlatban úgy szerepel, hogy az xy munkalap vágással, élzárással (kb. 500 000 Ft. értékben). Kértem, hogy a formanyomtatvány töltsék már ki nekem amin külön tüntessék fel az anyagköltségeket és külön a munkadíjat. Ők azt mondják, hogy így is meg fog felelni. Félek, hogy nem fogják elfogadni, ha benyújtom így. Plussz jó lenne munkadíj költség is nekem. Hogy helyes?

Tisztelt Hitelnet!
Elolvasva a hozzászólásokat és válaszokat arra jutottam, hogy vállalkozónkén ELÉG EGY számla AMELYEN külön-külön TÉTELKÉNT van feltüntetve a munkadíj és anyagköltség. (??) Tulajdonképpen a végén a számlaösszesítőn fog kiderülni, hogy mennyi munkadíj és mennyi anyagköltség után mennyi visszatérítés fog járni.Ha bármelyik tételnél túllépném a keretet NEKEM kell rá figyelnem majd?

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy meglévő beépített konyhabútorban, a beépített készülékeket cserélném, amit saját magam ki tudok cserélni? Elszámolható-e így a beépített készülékek ára, abban az esetben ha az össz felújítási költség (tetőfelújítás, gázkazán csere, kisebb burkolási munkák, festés) után visszaigényelt 50%-50% anyag és munkabér arány megmarad.

Tisztelt Hitelnet,
Számomra ez a mondat nem teljesen egyértelmű: ” Az anyagköltség vagy munkadíj a számlán egy tételként összevontan nem szerepelhet.”
Készíttettem beépített szekrényt, a számlán egy tétel a teljes munkadíj és egy tétel a teljes anyagdíj, azaz két külön tétel. Az anyagdíj a megrendelőn részletezve van. Szerintem így elszámolható lesz. Viszont a fenti mondta azt jelenti, hogy az anyag vagy a munkadíj egy tételként nem szerepelhet. Nem azt akarták mondani, hogy az anyag ÉS munkadíj nem lehet összevonva a számlán?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, ha kész konyhabútort, fürdőszobabútort veszek (aminek az árában szerepel természetesen a munkadíj) az elszámolható-e a felújítási támogatásnál?
Köszönöm.

A beépített konyhabútor anyagát megrendelhetem én a saját nevemre? A szerelő pedig adja a számlát az összeszerelésről?

Konyhabútor felújítására is lehet igényelni?Például munkalap csere hozzá építés plusz szekrény?

Csak és kizárólag beépített gép beszerzésére van lehetőség? -Mindenféleképpen szükséges munkadíj számla is?

Amennyiben a vállalkozó szerzi be a bútorhoz a szükséges anyagokat elfogadható egy számla, beépített konyhabútor anyag és munkadíj részletezéssel, vagy tételesen fel kell sorolni az anyagokat? Vagy az igénylő nevére kell az anyagokat is megvásárolni?

Beépített konyhabútor esetén megfelel e a kitételeknek, ha az anyagköltség az igénylő nevére szól tételesen pl: 6 négyzetméter bútorlap, 3 négyzetméter előkészítő lap, vasalat stb.. Az asztalos külön számlán a bútor összeszerelése, beépítése.

Tisztelt Hitelnet!
A beépített konyhabútort készítő vállalkozó nem szerzi be számomra a beépített gépeket. A konyhabútor ára 900.000 Ft, amiről a vállalkozó kiállítja a számlát 50 – 50 %-os megosztásban.
Ha saját magam szerzem be a beépített gépeket, akkor azokat elszámolhatom 100%-ban?
Előre is köszönöm válaszukat!
Réka

Amennyiben beépített konyhabútor, beépített gépekkel célból igenylem a támogatást és a kivitelező szerzi be a gépeket is,egy számlát állít ki anyag és vállalkozói díjról,elfogadható az 50-50%-os anyag és munkadíj követelménynek?