A lakásfelújítási támogatás igénybevételéhez szükséges a házastársi viszony?

A jogosultsághoz nem feltétel a házastársi vagy bejegyzett élettársi viszony. Közös lakcímmel már jogosultak az együttes igénylésre. Fontos, hogy az állandó bejelentett lakcímnek kell megegyeznie az igénylés során.

További kérdések és válaszok lakásfelújítási támogatással kapcsolatban ide kattintva olvashatók.

Kérdése lenne? Tegye fel kérdését szakértőinknek:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
27 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az élettársam (a gyermek anyja) nincs bejelentve a lakásunkba. Én tulajdonos vagyok, de én és az egy gyermekünk tartózkodásira vagyunk bejelentve a lakásba. Az állandó lakcímem még az előző lakásomban van nekem meg a gyermeknek is.
Akkor nem tudom igényelni a támogatást?

Férjemmel nem élünk közös háztartásban, a lakás egy az egyben nevemen van!
Kérdés, ha elhunyok, jár-e neki követelnivaló!
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Segítséget kérnék. 3 éve a feleségemmel és korábbi házasságából született lányával közös háztartásban élünk. Ingatlan tulajdonosa 1/1 vagyok. Közös gyermekünk nincs.
Jogosultak vagyunk a támogatásra?
Köszönöm válaszát.
Üdv.
Béla

Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy együtt élek a párommal már régóta és neki van két 25 év alatti gyermeke állandó lakcímre ide bejelentve hozzám, közös gyerek nincs. Én vagyok az 1/1 tulajdonos, nincs semmilyen bejegyzett kapcsolatunk, nincs köztartozásunk sem.
Alkalmasak vagyunk így lakásfelújítási támogatásra?
Üdv.

Tisztelt hitelnet.
Kérdésem az lenne, hogy párommal nem vagyunk összeházasodva, csak együtt élünk. Van egy közös 2 éves gyermekünk, több mint 1 éve tartózkodunk az ingatlanban. A párom 50% tulajdonban részesül, de csak nekem van TB jogviszonyom.
Én igénybe tudom venni?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt hitelnet,
kérdésem az lenne, Én mint nyugdíjas nem vagyok jogosult a támogatásra, de vettem a nevemre anyagot. Ha az élettársam nevére adjuk be az igénylést, elfogadják a kiállított számlát, ami a nevemre szól?
Köszönettel.
Árpád

Tisztelt Hitelnet!

Február óta van hivatalosan a lakcimem bejegyezve a saját 100% tulajdonú lakásomban. Kedvesemel augusztusra várjuk a babát, de nem vagyunk házasok, sem igazolt élettársi viszonyban. Ebből a szempontból jogosult vagyok a felújítási hitelre?

Tisztelt Hitelnet!
Feleségem tulajdonában van a lakásunk 8 éve. Közösen neveljük 2 éves gyermekünket és 4 éve vagyunk házasok. Az én lakcímkártyám viszont csak 2021.02.05-től szól a felújítandó ingatlanhoz. Nyáron szeretnénk felújítani a lakás fürdőszobai részét és a mellékhelyiséget. A kérdésem az lenne ,hogy ebben az esetben is tudjuk-e igényelni a támogatást?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.: Gábor

Tisztelt Hitelnet!
Feleségem 1/1 tulajdonában van a felújítandó ingatlan.Első házasságából van egy 13 gyermeke, illetve van egy 9 hónapos közös gyermekünk. Életvitelszerűen lakunk 4-en a nevezett ingatlanban.
A csavar a dologban, a feleségemnek nincs meg az 1 éves munkához kötött TB jogviszonya!
A kérdésem a következő: Igényelhetem-e én a kedvezményt ,mivel nekem folyamatos a TB. jogviszonyom?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Zoli

Tisztelt Hitelnet!
A párom 2/3-ban én 1/3-ban vagyunk tulajdonosak a felújításban érintett ingatlanban. Nem vagyunk házasok sem bejegyzett élettársak, életvitelszerűen együtt lakunk. Az én állandó bejelentett lakcímem nem a felújításban érintett ingatlanban van, ide csak tartózkodási címen vagyok bejelentkezve.
A páromnak van egy 25 év alatti gyermeke, aki velünk él és állandó lakcíme az érintett ingatlanba van bejegyezve.
Ebben az esetben a párom egyedül igényelheti – e a támogatást, vagy mit kell tennünk, hogy jogosultak legyünk rá. (saját tulajdonrészem miként kell feltüntetni, vagy mit kell csatolni a kérelemhez)
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Katalin

Tisztelt Hitelnet!
A férjemmel közös háztartásban nevelünk kettő 25 év alatti gyereket. A 2 leánygyermek akiket közösen nevelünk az én első házasságomból születtek. Tehát a férjem nem az édesapjuk . A férjem a felújítandó ingatlan 100% os tulajdonosa. Így is igenybe tudjuk venni a támogatást? Várom mielőbbi válaszukat.

Köszönettel:
Irén

Tisztelt Hitelnet!
A párom az 1/1 tulajdonos a felújításban érintett ingatlanban. Nem vagyunk házasok, sem bejegyzett élettársak, életvitelszerűen együtt lakunk az áprilisban egy éve született közös gyermekünkkel együtt ebben a házban. Azonban a gyerek és az én állandó bejelentett lakcímem nem a felújításban érintett ingatlanban van, ide csak a tartózkodási helyünk szól 2021. február óta.
Ebben az esetben melyikünk igényelheti a támogatást, ha egyáltalán jogosultak vagyunk rá?
Válaszukat köszönöm!
Tisztelettel: Orsolya