Az elérhető lakásfelújítási támogatás összegének megállapítása során minden esetben az anyag és munkadíj számláknak a bruttó összegét kell figyelembe venni.  Elfogadható a 27 %-os ÁFA tartalommal rendelkező számlák, a  KATA-s vagy alanyi adómentes vállalkozó által kiállított számla is. Egyedül az 5 %-os ÁFA tartalommal kiállított számlákat nem lehet figyelrmbe venni az igénylés során.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

16 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Tetőcserét + belső felújítást tervezünk. Házunkon jelenleg felújítási jelzáloghitel van. (OTP)
Kérdésem az lenne, hogy a jelzáloghitel mellé igénybe tudjuk-e venni az otthonfelújítási támogatást + az áfa-visszatérítést? Vagy ezeket a támogatásokat elbuktuk?
Köszönöm a segítséget.

Üdv.
Anyagról szlovák számlát tud adni a felújító! A munkadíjról magyar alvállalkozója magyar adószámmal adja a számlát! Elfogadható-e a szlovák számla visszaigénylésekor? Tető felújítás.

Üdv.
Kérdésem a következő: 1.3M + áfa a felújításra járó összeg bruttós avagy nettós számlát állítson ki a vállalkozó, hogy visszaigényelt összeg + áfát megkapjam?

A lakásfelújítási számlákat elszámolhatom e a vállalkozásomban, mert a lakásom a telephelyem is egyben? A másik kérdésem ,hogy a gépkocsi beálló mérete számít e?

A lakásfelújítási támogatás pályázatnál a közüzemi számlák nem az igénylő nevén van hanem a haszon élvezőnevén elfogadható az igazolás? (igénylő – haszonélvező, gyerek – szülő)

Üdvözlöm!
Jól értem, hogy olyan vállalkozóval is köthetek szerződést a felújításokra (festésre, burkolásra stb.), aki alanyi adómentes vagy KATA-s és a vállalkozói díj Áfa tartalma 0% lesz? Nem fog ez gondot jelenteni a támogatás megítélése során, illetve egészen biztos, hogy nem fogja a támogatási kérelem elutasítását eredményezni? Köszönöm válaszát!

Kültéri nyílászárók belső oldali felújítása, (festése) illetve beépített konyhabútor felújítása (festése) elfogadható a támogatás szempontjából?

Üdvözlöm!
A munkadíjakről milyen szàmlàt fogad el a bank?
A kömüves akit talàlunk ,csak nettó árat mondot,Azt mondta így add szàmlàt àfa mentesen.
Köszönöm